Είδος δημοσίου υπαλλήλου, γυναικείου φύλου, που συναντάται κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε πρωτόκολλα υπουργείων και γραμματείες.

Το είδος αυτό ανήκει στην κατηγορία των αγενεστέρων εκ των δημοσίων υπαλλήλων και πάντα σου απαντά χωρίς να σε κοιτάζει. Συνήθως κοιτάζει προς τα πάνω με βλέμμα κενό ενώ πληκτρολογεί σε γραφομηχανή παλαιού τύπου με σύστημα didacta. Η χροιά της φωνής της δε, θυμίζει έντονα τον θρύλο της soul μουσικής Ray Charles, στο πιο χωριάτικο βέβαια. Οι 2 τελευταίες αναφορές μάς οδηγούν στο συμπέρασμα του παραπάνω ορισμού.

Αποφύγετέ τις όπως ο διάολος το λιβάνι.

– Άσε με ρε Λευτέρη πήγα στο υπουργείο και ήταν μια Ρεητσαρλίνα στην γραμματεία που ήθελα να την πετάξω από τον 3ο την άτιμη. Δεν με κοίταξε ούτε μια στιγμή, μόνο γρύλιζε ότι δεν είναι αυτή «Πληροφορίες» και πληκτρολογούσε ατάραχη.
– What'd I say ρε Γιώργο, αυτή τους έχει γραμμένους όλους και κάνει και τον διευθυντή. Οι Ρεητσαρλίνες είναι από τις παλαιότερες φάρες του δημοσίου τομέα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Σπεκ! Δυστυχώς όμως η αναλογία δεν είναι 100%, καθώς ο Ray έχει την αντιδημοσιουπαλληλική συνήθεια να χαμογελάει. Δυκολεύτηκα να βρώ σκυθρωπές του φωτόγραφίες!

#2
silentman

κατσε να βρω και θα ποστάρω

#3
xalikoutis

σπεκ ομοίως....οι κινήσεις του κεφαλιού θυμίζουν και στήβι γουόντερ (όταν πια τις έχεις εκνευρίσει και καταδέχονται να σε κοιτάξουν με μεγαλειώδη κίνηση του λαιμού).

#4
ΠΡΩΤΕΥΣ

έχεις δει τη γυναίκα του ray charles;

#5
Galadriel

Γιατί όχι στιβιγουοντερίνα; Γιατί όχι καλλιτεχνοτυφλίνα; Χμμμ...

#6
ΠΡΩΤΕΥΣ

όπως και να'χει αόρατη είναι, επομένως, το ρεητσαρλίνα, τι στηβιγουοντερίνα...

#7
το Λιοντάρι

@ Πρωτεύς

Σάματις την έχει δει αυτός :-)