Η ακατάπαυστη και αλόγιστη πόση άφθονης μπύρας, κατά προτίμηση πράσινης.

Παράγωγα: έμπυρος, ο πίνων μπύρες, εμπυρότατο, έμπυρο σε υπέρτατη μορφή.

Φράσεις: όταν μιλάει ο τάδε μιλάει η μπύρα, προερχόμενο από το ρητό «όταν μιλάει ο τάδε μιλάει η πείρα».

- Όλο το καλοκαίρι μπύρα παραλία και κορίτσια το περάσαμε.
- Από εμπυρίες δηλαδή φέτος είσαι γεμάτος.

Παρόμοιες λεξιπλασίες: Μπιρλανδία, μπυρασφάλεια, μπύρινγκ, μπυρίτσουαλς, μπυρουέτες, μπυρωίνη, όπου φτωχός κι η μπύρα του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Τι.... λέξη; !!

Γκόλ και λιάρδα για να έχουμε εμπυρίες λοιπόν. Και ειδικά Παρασκευή βράδυ.

Πάντως μ' αρέσει ο όρος και για κάποιον ακόμα λόγο.Μπορείς να παίξεις μ΄αυτόν στον προφορικό λόγο καθότι τα προκατειλημμένα πνεύματα ανίκανα να συντονιστούν με τα οινοπνεύματα, όταν ακούν «εμπυρία» φαντάζονται πως τους μιλάς για «εμπειρία»
Κάτι άλλο. Λένε πως η εμπειρία είναι η μάνα της μάθησης, αλλά δε μας είπαν ούτε ποια είναι η μητριά της, αλλά ούτε ποιος είναι ο πατέρας της. Α ρε....Κενό ενημέρωσης.

#2
vikar

Ρε σαλονικιοί, πάντε κανένας εκεί γωνία Τσιμισκή με Δωδεκαννήσου με μιά φωτογραφική ρ' εσείς (δέν διαθέτω φωτογραφική, αλλιώς θα τό 'χαμε ήδη).

#3
knasos

Α ρε βικαρ, στο μυαλό μου είσαι! Κάθε φορά που περνάω από εκεί κοντά το σκεφτομαι να βγάλω φωτό αλλά τελικά το ξεχναω... Η φωτό της αυθεντικής Εμ- beer-ίας θα ανεβεί σε λιγάκι.

#4
knasos

Παραγγελιάαααααααααα!

#5
BuBis

ρε ΑΣΜ, πέρνα και από τον κυφωνίδη, αν έχεις χρόνο!

#6
vikar

Σωστόοοος! Το πεντοχίλιαρο στο κούτελο απο κοντά.

#7
knasos

Παπαράτσος δεν είμαι αλλά μόλις βρω κυφωνίδη θα του κάνω ένα πορτρέτο.

Κι εγώ νόμιζα ότι θα άρχιζες (αρχίναγες :ρ) να ψάχνεις τον από πάνω σου για να τον μαχαιρώσεις που σχολίασε ταυτόχρονα με σένα. Ότι είναι να κάνεις κάν' το αφού με έχεις ασημώσει.

#8
GATZMAN

Σε κάποιο σημείο της σημερινής συνέντευξης του Σαμαρά, ο Σαμαράς προκειμένου να υπερασπιστεί την υποψηφιότητα Κικίλια, χαρακτήρισε τον Κικίλια έμ πυρο (το πυ μέ ύψιλον, όπως χαρακτηριστικά είπε), εξηγώντας πως απέκτησε εμπειρία δια μέσω της πυράς. Θα μπορούσε όμως να 'θελε να πλευρίσει το target group των σλανγκιστικά έμπυρων.