Χαρακτηριστικό είδος παίκτη του δημοφιλούς FPS Counter Strike. Σε πλήρη αντίθεση με το καμπέρι, το κατσίκι είναι το είδος παίκτη που τρέχει ασταμάτητα μέσα στην πίστα-πεδίο μάχης και μόλις βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με αντίπαλο παίκτη, αρχίζει να χοροπηδάει σαν το κατσίκι, αλλάζοντας ταυτόχρονα κατευθύνσεις και (επίσης ταυτόχρονα):
- πυροβολεί με το αυτόματο / καραμπίνα
- χτυπά με το μαχαίρι (melee attack)
- πετάει χειροβομβίδες
- κλάνει / ρεύεται
- πίνει Coca Cola
- βάζει χέρι στους συμπαίκτες του μέσω του TeamSpeak επειδή δεν τον έχουν ακολουθήσει (οι τύποι ίσα που έχουν προλάβει να κάνουν spawn)
- στρίβει τσιγάρο
- μιλάει με το γκομενάκι (συνήθως θήλυ νέας κοπής) στο κινητό
- χαζεύει τον κώλο της μικρής που «μιλάει» στο IRC
- παραπονιέται ότι δεν υπάρχει Clan ή / και αντίπαλοι της προκοπής.

Το κατσίκι απαντάται κυρίως στις ηλικίες 12-17 και συνήθως στα μεγάλα Internet Cafe όπου μπορεί να χτυπήσει και 18ωρο σερί. Δυστυχώς υπάρχουν και δείγματα μεγαλύτερης ηλικίας -οι αξιοσέβαστοι στα μάτια των κατσικιών Τράγοι με συμμετοχές σε πρωταθλήματα και μέλη των μουράτων Clan.

Όπως είναι λογικό, τα κατσίκια αποτελούν το αντίπαλο δέος των καμπερίων (αλληλομισούνται) και φυσικά αποτελούν στόχο των παικτών άλλων FPS, τα οποία βασίζονται ως έναν βαθμό στην τακτική και την ομαδικότητα παρά στη λογική «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

Εννοείται ότι οι παίκτες άλλων ειδών (ειδικά RPG), ως πιο «εγκεφαλικοί» παίκτες έχουν τους FPSάδες γενικώς χεσμένους...

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η δια ζώσης εμπειρία των κατσικιών στο φυσικό τους περιβάλλον: οποιοδήποτε αξιοπρεπές Internet Cafe.

Τυπικό παράδειγμα Counter Terrorist παίκτη με Skin παραλλαγής χωραφιού στη δεύτερη φωτογραφία που παρατίθεται.

(από Desperado, 21/10/08)(από Desperado, 21/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Το περίμενα!

#2
xalikoutis

μπράβο ρε ντεσπεράντο, μερακλής και διεισδυτικός. τον παίκτη στη δεύτερη φωτό είναι πράγματι πολύ εύκολο να τον περάσεις για παρδαλό κατσίκι.
Να προσθέσω μόνο ότι: αν οι εθισμένοι παίκτες rpg που έχουν βγάλει ρίζες στα νετ καφέ είναι μάλλον τελειωμένοι, οι fpsάδες είναι κάτι ίσως χειρότερο: γραφικοί.

#3
Desperado

Να'στε καλά σύντροφοι.
Παρόλο που είμαι fan και τακτικός παίκτης των FPS (προτίμηση σε MOHAA, CoD, GRAW), θα συμφωνήσω με τον Xali ως προς τους δυο χαρακτηρισμούς RPG-άδων και FPS-άδων.
Η αλήθεια είναι ότι τη μια φορά το εξάμηνο που θα βρεθώ σε Cafe, μέσα σε μια ώρα θέλω να φύγω.

Παρεμπιπτόντως, με έπιασε μια τρέλα (τέλος!) και έστησα ένα Olden Goldie strategy: Dune Emperor της πάλαι ποτέ Westwood... είναι σαν να κάνεις βόλτα με κλασσικό αυτοκίνητο!

#4
Επισκέπτης

Dune emperor e;Kalo paixnidaki!
Ta kanourgia CnC ta spane pantws!!+oi pio «egkefalikoi» den einai oi RPGades alla oi RTSades!

#5
Vrastaman

Δεν πρέπει νε μπερδεύεται με την στρατηγική του θρυλικού Goatse.

#6
Desperado

Με αφορμή το σχόλιο του Vrasta και παίζοντας το Dune, θυμήθηκα την «αντίστοιχη» κατσικο-τακτική στα Strategy ονόματι Rushing, που γενικώς είναι κατάπτυστη στο είδος (αφορμή για ban από τους servers). Κοινώς: σε on-line one-on-one, ο ένας χτίζει σε χρόνο dt όσα περισσότερα φανταράκια μπορεί και την πέφτει στον άλλο πριν προκάμει να χτίσει τα δέοντα για ένα ωραίο και στρατηγικό ματς.

#7
Jonas

Οι Αγγλοσάξωνες το λένε Bunny Hopping.

#8
GATZMAN

Που είναι ο Desperado, ρε...ο άρχοντας της οθονιάς