Παραμένοντας πιστός στο πνεύμα αισχρότητας, κοπρολαγνίας και πορδολογίας του σάιτ, παρουσιάζω το εξαίρετο Λεξικό της κουράδας όπως μου ήρθε σε μέηλ. Συγκεντρώνει, ανακεφαλαιώνει και επεκτείνει έννοιες που έχουν αναπτυχθεί και σε άλλα λήμματα.

  • Κουράδα «φάντασµα»: Ξέρεις ότι υπάρχει κουράδα. Ίχνη της θα βρεις στο χαρτί υγείας και τίποτα στη λεκάνη.
  • Κουράδα «κοµµάντο»: Γλιστράει τόσο οµαλά και καθαρά που δεν τη νιώθεις. Κανένα ίχνος στο χαρτί, πρέπει να κοιτάξεις στη λεκάνη για να σιγουρευτείς ότι βγήκε.
  • Κουράδα «βδέλλα»: Μοιάζει πολύ µε τη ζεστή πίσσα. Σκουπίζεις τον πισινό σου 12 φορές και ακόµα δεν έχει καθαρίσει. Στο τέλος αναγκάζεσαι να βάλεις κωλόχαρτο στο εσώρουχό σου για να µη λερωθείς. Αυτό το είδος κουράδας αφήνει λεκέδες στη λεκάνη ακόµα και µετά από δυο φορές καζανάκι.
  • Κουράδα «δεύτερη ευκαιρία»: Έχεις χέσει, έχεις σκουπιστεί και είσαι έτοιµος να σηκωθείς όταν αντιλαµβάνεσαι ότι τελικά...έχεις κι άλλο!
  • Κουράδα «εγκεφαλικό»: Αυτό το είδος σκότωσε τον Έλβις. Δεν βγαίνει µέχρι να ιδρώσεις ολόκληρος, να τρέµεις και να κοκκινίσεις από το σφίξιµο. Προσοχή, προκαλεί εγκεφαλικό!
  • Κουράδα «GILLY DIET»: Χέζεις τόσο πολύ που χάνεις 5 κιλά.
  • Kουράδα άµεσης δράσης ή αλλιώς γνωστή σαν την κουράδα «αβγό»: Σε 10 δευτερόλεπτα πρέπει να έχεις κάτσει στη λεκάνη, γιατι αυτή η κουράδα βγαίνει κατευθείαν. Τις περισσότερες φορές έχει βγει το κεφάλι της απέξω πριν καλά καλά κατεβάσεις το παντελόνι σου. Έτσι νιώθεις ένα αβγό ανάµεσα στα πόδια σου.
  • Κουράδα «Κινγκ Κονγκ»: Αυτή η κουράδα είναι τόσο µεγάλη που είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πέσει αν δεν τη κόψεις σε µικρότερα κοµµάτια. Αυτό το είδος συνήθως συµβαίνει όταν είσαι σε σπίτι άλλου.
  • Κουράδα «ΒΙG SPLASH»: Αυτή η κουράδα χτυπάει το νερό πλαγίως και κάνει ένα µεγάλο SPLASH που βρέχονται τα κωλοµέρια σου!
  • Κουράδα «Λόγια του αέρα»: Κάθεσαι επί ώρες και κλάνεις, αλλά σκατό γιοκ!
  • Κουράδα τσιµέντο ή αλλιώς «Oh my God!»: Εύχεσαι να είχες πάρεις αναισθητικό πριν βγάλεις αυτή την κουράδα!
  • Κουράδα «χέλι»: Αυτή η κουράδα είναι µαλακιά και µε διάµετρο όσο ο αντίχειρας και είναι πάνω από 50cm.
  • Κουράδα «φελλός»: Ακόµα και µετά το τρίτο καζανάκι, ακόµα επιπλέει ατάραχο. ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Επίσης συµβαίνει όταν είσαι σε σπίτι φίλων.
  • Κουράδα «ο καυτερός Μεξικάνος»: Ξέρεις ότι θα ξαναφάς όταν ο κώλος σου σταµατάει να σε καίει.
  • Κουράδα του µπεκρή: Φαινόµενο που παρατηρείται µια µέρα µετά από βραδιά µπύρας. Σε νορµάλ φάση, οι κουράδες σας δεν µυρίζουν πολύ, αλλά αυτή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΡΩΜΕΡΗ! Και συνήθως είναι κάποιος απέξω που περιµένει να µπει στο µπάνιο. Αυτό το είδος επίσης συναντάται όταν είστε σε ξένο σπίτι.
  • Κουράδα «η τροµαγµένη χελώνα» ή κουράδα στρουθοκάµηλος: Η συγεκριµένη κουράδα απλά ξεµυτίζει λίγο και µετά ξαναµπαίνει γρήγορα µέσα!
  • Κουράδα «Βungee jumping»: Αυτή η κουράδα θα κρεµαστεί όλη από τον κώλο σας µεχρι να πέσει στο νερό.
  • Κουράδα «το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Το συναντούµε όταν έχεις φάει πραγµατικά πικάντικο φαγητό και νιώθεις τον κώλο σου σαν αναπτήρα, έτοιµο να κάψει τα πάντα στην τουαλέτα.
  • Κουράδα «του σακάτη»: Είναι το είδος της κουράδας που σε καθιστά ανάπηρο, όταν µετά από µιας ώρας χέσιµο τα πόδια σου έχουν µουδιάσει από τη µέση και κάτω.
  • Κουράδα «τώωωωρα βρήκε;»: Είναι η κουράδα που σε πετυχαίνει όταν είσαι κολληµένος στην κίνηση µέσα στο αµάξι σου.
  • Κουράδα «µαλλιοτράβηγµα»: Είναι το είδος της κουράδας που τραβάει τις τρίχες του κώλου καθώς βγαίνει.
  • Kουράδα «παλίρροια»: Ονοµάζεται η τεράστια κουράδα που βγάζεις και όταν πατάς το καζανάκι βλέπεις το νερό να ανεβαίνει µε µανία µέχρι να γεµίσει όλη λεκάνη.
  • Τοξική κουράδα: Είναι το είδος της κουράδας που σε κάνει να λιποθυµήσεις και να πέσεις από την λεκάνη και στη συνέχεια να ξυπνήσεις σε καραντίνα!
  • Κουράδα «Χειροβοµβίδα»: Είναι το είδος της κουράδας που βγαίνει σε χιλιάδες κοµµάτια το δευτερόλεπτο µε εκρήξεις σκατών που γεµίζουν όλη τη λεκάνη.
  • Κουράδα «9 µποφώρ»: Όταν κάθεσαι και κλάνεις για πολλή ώρα και δυνατά που δεν χρειάζεσαι πια χέσιµο.
  • Κουράδα «ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!»: Χέζεις τόσο πολύ που σκουπίζεσαι µανιωδώς και τελικά µένεις χωρίς χαρτί, φωνάζοντας «ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!».
  • Κουράδα «χωρίς τέλος»: Είναι το σκατό που συνεχίζει να βγαίνει σαν µπιζέλι και όταν ξεκινάς να σκουπίζεσαι το στοµάχι σου γουργουρίζει και ΞΑΝΑΧΕΖΕΣΑΙ! Η διαφορά µε την κουράδα δεύτερης ευκαιρίας είναι ότι αναφέρεται σε 3-4 συνεχόµενες φορές!
  • Κουράδα «Αγγούρι»: Είναι το είδος της κουράδας που νιώθεις σαν να κάθισες σε ποδήλατο χωρίς σέλα. Συνήθως αυτή η αίσθηση κρατάει για ώρες.
  • Κουράδα «Η νύφη και τα παρανυφάκια»: Είναι η οικογένεια κουράδων που στην αρχή βγαίνει το µεγαλύτερο σκατό (νύφη) και στη συνέχεια τα µικρότερα (παρανυφάκια).

Απ' τη ζωή βγαλμένο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

Έχουμε πάθει ανοσία πια, δε σιχαινόμαστε ούτε με αυτό....άντε, ανέβασε κανά μίντι μπας και καταλάβουμε τίποτα....

#2
GATZMAN

Συμφωνώ κι εγώ απολύτως με τον Χαλ. Ενώ θέλω να αισθανθώ την ηδονή της σιχαμάρας, εντούτοις αδυνατώ.

#3
Vrastaman

Να προσθέσω την κατηγορία «Ολικής αλέσεως»: Πρόκειται για επτάσπορη κουράδα γιομάτη ακατέργαστα κομμάτια ημιχωνευμένων τροφών όπως φιστίκια, φυτικες ίνες κλπ. Δεν χέζεται, ξεσπορίζεται.

#4
acg

Νομιζω οτι ο βραστος με το μιντι μας τακτοποιησε απο πλευρας σιχαμαρας βραδιατικα. Το κινεζικο μου 'λειπε...

#5
vikar

Νομίζω οτι αξίζει να επισκεφτείτε και το σχετικό πόνημα ενός βραβευμένου σκηνοθέτη: περιεκτική λίστα με λήμματα όπως το γυναικείο σκατό, το φιλοσοφικό σκατό και άλλα ωραία.

#6
jesus

μάλλον θα κατεβάσω το λήμμα κ θα αφήσω μόνο το λινκ...

#7
iron

όχι, μήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη! πέθανα στα γέλια, πρέπει να το αποστηθίσουμε, είσαι θεός, είναι ευαγγέλιο! δεν πρέπει να λείψει από δω μέσα!

#8
jesus

θεός είμαι γενικότερα, όχι με αυτό...ένα το κοπί το πίτα έκανα...:Ρ

#9
Desperado

Σύντροφοι, για την κουράδα του μπεκρή, παραπέμπω στο αντίστοιχο αγγλικό (Αμερικάνικο) λήμμα που έχω καταθέσει παλαιότερα: Bud Mud.

Για τα υπόλοιπα, τα αναλογούντα αστέρια και τα θερμά... συγχεστήρια μου!! :-)

#10
iron

είναι και η κουράδα «κα-μπούμ!!!» ή κουράδα «ομοβροντία», αυτή η βαριά, μεστή, συμπαγής, μονοκόμματη κουράδα που πέφτει με τη μία στον πάτο της λεκάνης κι εξαφανίζεται χωρίς καζανάκι 9που λέει ο λόγος), έχοντας αντηχήσει βροντερά σε όλο το διαμέρισμα καθώς και στον φωταγωγό όπου βλέπει το μπάνιο.

#11
Vrastaman

Την δεκαετία '80, η ΕΣΤΙΑ αποκαλούσε την ΑΥΡΙΑΝΗ Κουρηάδα (η Κουρηάς / της Κουρηάδος).

#12
Επισκέπτης

Χρειάστηκε να τρέξω στην τουαλέτα και να αρπάξω το χαρτί υγείας για να... σκουπίσω τα δάκρυά μου!!! :-D :-D :-D Εκπληκτικό πόνημα, καμιά κατηγορία δε σου ξέφυγε νομίζω! Αλλά συμφωνώ και με τον Βράσταμαν κ την «ολικής αλέσεως», ήταν κορυφαίο! Μπράβο ρε παιδιά, άντε και μεταπτυχιακό στη Δυσεντερολογία

#13
Επισκέπτης

den nomizw na exw ksanagelasei toso polu pragmatika me ponese h koilia apo ta gelia. 8erma suxaritiria se opoion to egrapse!!!

#14
iron

κουράδα «ποπ κορν»: βγαίνει με μικρο-εκρήξεις σε δεκάδες μικρά κατσικοκουραδάκια

#15
Desperado

ironick έγραψες όπως πάντα! Αντίθετα από ότι γράφει η antigoni, ορίστε μια κατηγορία διαμάντι σε σύλληψη και εκτέλεση! (ειδικά το κατσικοκουραδάκια!!!!) Εύγε!

#16
iron

τιμή μου...

#17
Vrastaman

Κουράδα ομορφιάς (κατά το κούρα ομορφιάς):την παράγεις και η ανακούφιση κάνει το πρόσωπό σου να απαστράπτει από ομορφιά

#18
GATZMAN

Να δούμε πότε θα οργανώσουν καλλιστεία κουράδας; Θα γίνει τότε το αντάμωμα των αντιφάσεων, αφού θα συνδυαστεί αρμονικά η βρώμα(μισή αρχοντιά) με την ομορφιά

#19
xalikoutis

η κουράδα ομοφίας ανακλάται και στον εξής εσωτερικό μονόλογο...
«μα γιατί νιώθω υπέροχα ρε πούστη μου, πριν 10 λεπτα ήμουνα χάλια...α ναι, έχεσα»

#20
bladerunner82

ΕΛΙΩΣΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ

#21
Επισκέπτης

Θερμά συγχαρητηρια αν και με αυτό το λήμμα δεν κατάφερα να φάω το πρωινό μου...απο τα γέλια εννοείται...Θα ήθελα να επισημάνω πως η «ποπ-κορν» συνανταται και ως «paintball» και εμφανιζεται κυριως μετα από την βρώση από γνωστές αλυσίδες φαστ-φουντ! Τέλος οφείλω να ομολογήσω πως εξεπλάγην με την έλλειψη της «προφιτερόλ εκτός ψυγείου»...Αυτής της καυτής παχύρευστης μάζας που μπορεί να ονομαστεί και «σπατουλαριστό»!

#22
koproskylo

ΕΧΩ ΚΛΑΨΕΙ ΑΠ ΤΑ ΓΕΛΙΑ...!

#23
Επισκέπτης

prasini kourada: meta ti katanalwsi laxanikwn kai eidika xortopitas

#24
vikar

Και σπανακιού βεβαίως βεβαίως...

#25
Vrastaman

Πρασινες τηγανητές κουρά... μα τι κάθομαι και γράφω!

#26
jesus

άσε την κορούλα σου να γράψει, γιατί με τις πολικές κουράδες απλά έγραψε

#27
dimdox87

να προσθεσω τη κουραδα..του <<χρυστου>> διοτι ειναι τοσο αθωα και συμπαγησ μαζα δεν αφινει καταλυπα..λεγεται οτι τετιες εκανε και ο χρυστος

#28
baznr

Πέντιουμ εξτρίμ!

#29
ΔΝ

Ρε φίλε να'σαι καλά βραδυάτικα...έλιωσα...πονάει το στομάχι μου....ΣΠΕΚ.....

#30
Επισκέπτης

θα ήθελα στο πάνθεον των κουράδων να προσθεθεί και η προσφάτως εμπνευσμένη «κουράδα 10.0»...επεξηγώ:
ειναι το σκατό που οπως στο αθλημα των καταδύσεων, εχει μεγαλο συντελεστη δυσκολιας και προβλεπεται τεραστια εκτιναξη νερου...παρ'ολ'αυτά ο αθλητης (σκατο) καταφερνει να το κάνει τελεια και χωρίς την παραμικρή εκτίναξη νερού, παρ'οτι το κοινό (κωλος) εχει ετοιμαστει για μπουγελωμα (κυριως λογω των προηγουμενων αθλητων), με αποτελεσμα να βαθμολογειται με 10.0!

#31
lxar

Έχω να προσθέσω την κουράδα-μαλακία. Στα πρώτα εφηβικά χρόνια κλείνεσαι για ώρες στο μπάνιο, προφασιζόμενος ότι θα βγάλεις μουγκρί αλλά ασβεστώνεις τα πλακάκια άπειρες φορές καθημερινά με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι στο σπίτι να νομίζουν πως βγάζεις κουράδα-γραμμάτιο χέζεις δηλαδή με δόσεις άτοκες ισόποσες και όζουσες

#32
gaidouragathos

Όσα σπυριά 'χει ο πλαλτός
όπου χωράει στη γκούμπζα
τόσο στο μάτσεμα εύκολος
πέρασα δεν ακούμπ' σα.

Πισπίλη είχα δύστροπο που πάθαινε λουμπάγκο
γιατί συνέχεια μάνευα
γαβρί και νταλαμάγκο.

Όμως μια γκρέντζω πονιτ' κή
που τσιούλ' τσε τι τραβούσα
ξεχώθ' κε έναν καλόγερο
στο κούφιο π' αγρυπνούσα.

«Λαγέ μ' να πεις στη μάνα σου
ν' ανάψει μια τζιαμάλω
να φτιάξει μια μελαχρινή
ζιούμπενα δίχως άλλο

Μόνος να τη φχαριστηθείς
μόνος να τη μανέψεις
κι τ' άλλο γιόκα μ' το πρωί
σίγουρα θα ματσέψεις».

Κι όπως τα είπε γένηκαν κι αφού 'γινα μουσκίδι
το βγαλα ένα μονάχο του
βαρύ σαν το μολύβι.

Απ' της χαράς τα κλάματα με πήρανε κι οι γκντάμες
σαν το 'μαθε κι ο κούρκουλας βαράει τις καμπάνες.

Λέφτερος πια ήμουν κι έμορφος
κι γρήγορα την πάτ' σα
γνώρισα και παντρεύτηκα
μι' αγκίδα που 'χε τσιάτσια.

Ευθύς μετά τα στέφανα και βάλτσαμε ντισέρι
κι πήγαμε όπως όλοι σας
ταξίδι σ' άλλα μέρη.

Σ' έν' απ' αυτά είχε θάλασσα
κι μι ήρθε να βουτήξω
με το συντρόφι ρίχνομαι
τον πάτο για ν' αγγίξω.

Γυαλίζω τσ' άλλους και κουνώ
διγκράνια κι αγωγιάτες
μα ξάφνου νιώθω έν' άγγιγμα
πίσω κει δα στις πλάτες.

Μία φωνούλα με καλεί
«Αφέντη μ', παλικάρι μ'»
γυρνώ και βλέπω 'λόιρα
κλώθει το ματσιφτάρι μ'.

Να κ μια ωδή στο ματσιφτάρι απο τον Θαναση που και χωρίς το Α κέρδισε την Αθανασία.Υπέκυψα στην επιτακτική αναγκη να την καταθέσω γιατι 1)Η γνώση πρέπει να μοιράζεται.
2)Πολλοί αμετανόητοι σλανγκιστές θα νοιώσουν τη άρρηκτη σύνδεση μεταξύ παράδοσης, slang και βασικών αναγκών του ανθρώπου πάντα ανικανοποίητων που τον ωθούν ακόμα πιό βαθειά στην κατανόηση της ουσίας της ύπαρξής του

πλαλτός = τραχανάς
γκούμπζα = γαβάθα
μάτσεμα = χέσιμο (από το ματσεύω = χέζω)
πισπιλής = κώλος
γαβρί = τυρί
νταλαμάγκο = γάλα
γκρέτσω = γριά
πονιτ'κή = πονετική
τσιούλτσε = κατάλαβε (από το τσιουλίζω = καταλαβαίνω)
ξεχωθ΄κε = ήρθε (από το ξεχώνομαι = έρχομαι)
καλόγηρος = νύχτα
κούφιο = σπίτι
λαγός = αγόρι
τζιαμάλω = φωτιά
ζιούμπενα = πίτα μελαχρινή
ζιούμπενα = λαχανόπιτα
μανεύω = τρώω
γκντάμες = μύξες
κούρκουλας = παπάς
αγκίδα = νεαρά ύπαρξη
τσιάτσια = λεφτά
ντισέρι = γαϊδούρι
συντρόφι = βρακί
γυαλίζω = βλέπω, παρατηρώ
διγκράνια = χέρια
αγωγιάτες = πόδια
΄λόιρα = ολόγυρα
ματσιφτάρι = σκατό

#33
gaidouragathos

Μη μπορώντας να διπλώσω το σεντόνι, δευτερολογώ.
@Άγιε, το κοπί το πίτα, ενίοτε, εχει φανταστική πλάκα, σοβαρομιλώ.
Η αγνωστη διάλεκτος είναι κοδαρίτικα γλώσσα των μαστόρων τότε που μαστοριά ηταν κ τέχνη

#34
Επισκέπτης

Ξεχάσαμε την κουράδα «Ταρζάν» Eίναι αυτή που κρέμεται και το ξέρεις αλλά δε λέει να πέσει με τίποτα...

#35
mariahomorfi

ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑ;
τρισαθλιοι τυποι :P

#36
electron

επιτέλους κάποιος πρόσεξε το φοβερό μύδι μου! έχει και λογοπαίγνιο, με τον συγγραφέα του λήμματος, μιλάμε για χάϊ τεκ μύδι-υποννοούμενο!!!!!!!!1

#37
mariahomorfi

αμα σου χεσω θα σου πω εγω...
εεελα ρε ειναι ωραιοσ ο κακα και μονο στον ορισμο ΘΕΟΣ ταιριαζει η φωτογραφια του, οχι στην κουραδα

#38
Galadriel

+1 στη Μαρία.

#39
Επισκέπτης

κατέχει και το τόπι, και είναι και πλούσιος (ήταν από πριν, βγάζει κι ένα κάρο λεφτά τώρα).
βουρ μαράκι στο γαμπρό

μόνο που θα σε λένε Μαρία Κακά! λεφτομερειες!

#40
jesus

η μυδούμπα σπεκ, έλεκτρον. μόνο τον έχω:Ρ

#41
Επισκέπτης

υπαρχει και η κουραδα αυτοδυτης που οταν τραβας καζανακι αγναντευει τον βυθο της χεστρας αλλα μετα αναδυεται για να παρει τις απαραιτητες ανασες. τετοια δειγματα ειναι ιδιαιτερα επιμονα με αποτελεσμα πολες φορες να ριχνεις ενα μπινελικι και να φευγεις νικημενος. συνηθως σου συμβενει στο σπιτι καποιου αλλου. βαλτε το κι αυτο ρε παιδια

#42
allivegp

Σωστός φίλε, το φαινόμενο λέγεται «στεατόρροια» και παρουσιάζεται όταν η κουράδα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άπεπτο λίπος, όπως π.χ. τυπικά στην περίπτωση της παγκρεατικής ανεπάρκειας.

#43
Επισκέπτης

Παιδες θυμήθηκα και μια ακόμη φάση. Η κουράδα φελλός. Πονάν τα έντερά σου. Ζορίζεσαι ξαναζορίζεσαι κοκκινίζεις σε έχουν βγεί τα μάτια μέχρι να βγεί ένα κομμάτι σαν φελλός. Απο κεί και πέρα χέζεις για μισή ώρα με διάροια.

#44
Galadriel

Γνωστή και ως «τάπα». Μάστα.

#45
Gambertais

Κουράδα του μάντη. Ίδια με τη χειροβομβίδα, αλλά με περισσότερα ακαθόριστα σχήματα σαν του καφέ, που προσφέρονται για κουραδομαντεία. Πάνω σε τρία θα κάτσεις και μεγάλη χαρά θα λάβεις κλπ κλπ

#46
iron

την «Κουράδα Εσωτερικού» (πώς λέγαμε ΚΚΕσωτερικού ένα πράμα) την είπαμε; ε λοιπόν είναι αυτή που σκάει μέσα μας, μοιάζει με γουργουρητό αλλά εν είναι. Είναι κι αυτή κομπολογάτη ή σφυριχτή, ή, ή, ή, ή, ή, ή. Και μας εκθέτει πολύ λιγότερο από την άλλη.

#47
aias.ath

Ἡ ἀνωτέρω ἀναφερθείσα «τρομαγμένη χελώνα» ὀνομάζεται στὸ Repertorium Homeopathicum bashful stool.

#48
dryhammer

Υπήρχε κι ένα παιδικό τετράστιχο αίνιγμα: « Φρέσκο μυρίζει, μπαγιάτικο βρωμίζει αλμυρό 'ναι γιά (=ή) γλυκό κανείς δεν το γνωρίζει. Τί είναι;;

H KOYΡΑΔΑ!! (με έμφαση)»