Το ξέπλυμα, η πολύ άχαρη γκόμενα, η χλωρίνη, η ξενέρωτη.

Λέγεται για γυναίκες οι οποίες σου δίνουν την εντύπωση πως δεν έχουν υπόσταση, τόσο άχρωμες και άοσμες είναι, σαν το ρούχο που έχει ξεβάψει από τα πολλά πλυσίματα χωρίς όμως να έχει την γοητεία του «used». Η ξεπλένω συνήθως μοιάζει με ανολοκλήρωτο έμβρυο, δηλαδή κάτι λείπει από τα χαρακτηριστικά της -δεν διαθέτει, πχ, ούτε καν την παιδική και ανώριμη εμφάνιση της λολίτας. Είναι φυσική ξανθιά, ξερακιανή, πουλόμορφη, με ίσιο συνήθως λιγδιασμένο μαλλί που έχει σκοτεινιάσει κάπως με την πάροδο των χρόνων, άβαφη, με καλό δέρμα (που λάμπει κάπως, όπως το έχουν οι καλόγριες), άτριχη, μυρίζει αγνότητα γιατί καμία κατάχρηση δεν έχει περάσει από πάνω της ή από μέσα της.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και προσωπικότητας. Η ξεπλένω είναι αυτή που δεν θα σου σφίξει ποτέ το χέρι αλλά θα το αφήσει να πέσει ιδρωμένο μέσα στο δικό σου όταν χαιρετηθείτε, η φωνή της περνά απαρατήρητη, το βλέμμα της είναι άδειο, η ζωή της αδιάφορη στους πάντες. Απλώς υπάρχει και όλοι απορούν γιατί, καθώς και τί μπορεί να νιώθει αυτή από τη ζωή.

Βέβαια, επειδή πολύ συχνά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, η ξεπλένω μπορεί να αποδειχθεί μέγα βίτσιο στο γαμήσι, να είναι, πχ ουρολάγνα (για να μη μιλήσουμε πάλι για σκατά), να θέλει πολύ ξύλο, να προκαλεί, τέλος πάντων με αναπάντεχο τρόπο τον παρτενέρ της, αν ποτέ βρεθεί κανας τέτοιος στο κρεβάτι της. Αλλά μπα, δε νομίζω ούτε κι αυτό να ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι ο όρος ταιριάζει κατά τη γνώμη μου περισσότερο σε γυναίκες άνω των σαράντα, στην ηλικία δηλαδή κατά την οποία έχει πια φανεί για τα καλά η προσωπικότητα στο πρόσωπο. Αν λοιπόν τότε δεν διακρίνουμε τίποτα μα τίποτα στη φάτσα μιας γυναίκας, έχουμε να κάνουμε με ξεπλένω χίλια τα εκατό.

Συχνά απαντώνται κάτι τέτοιες στα ΒΠ ή σε θρησκευτικά περιβάλλοντα, αλλά και στην ΚΝΕ βεβαίως βεβαίως, στην βουλή (δεν θα τις πω, δεν θα τις πω), στο διπλωματικό σώμα, ανάμεσα στις αεροσυνοδούς, στα ταμεία των σουπερμάρκετ, άμα ψάξετε καλά θα βρείτε και αλλού.

Η λέξη, μέχρι τα τώρα, δεν έχει πληθυντικό.

Την πουτσίσαμε, μεγάλε... Ψηφίσανε για πλάκα οι μαλάκες την Αλίκη για πρόεδρο της τάξης και τώρα αυτή την ξεπλένω θα την έχουμε στην καμπούρα μας για μια ολόκληρη χρονιά...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Κορίτσια της συγγνώμης, κατσιμηχέσω !

Σπεκ!

#2
GATZMAN

Ωχ.Οι Μαρίες οι ...όμορφες. Δε ματιάζονται με τίποτα...μα με τίποτα.

#4
jesus

έχει όμως αρσενικό, ο ξεπλένης, που απαντά κ σε τραγούδι στο πλοκάμι του καρχαρία. στο είσαι βλαμμένη αν θυμάμαι καλά.

#5
iron

όχι βρε χαλικούτη μου τον Βερμέρ! Όχι! Όχι! Μου τα χάλασες τώρα... Εξάλλου άλλες εποχές τότε. Αυτή περνούσε για καλλονή. Μή μου το κάνεις αυτό!!!!

#6
iron

να προσθέσω ότι η ξεπλένω δεν είναι απαραίτητο να είναι άσχημη, δηλ. τέρας. Μπορεί κάλλιστα να ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που, αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς στη ζωή τους, θα ήταν έως και γαμισάμπλ.

ναι, χριστούλη μου, σωστός, υπάρχει και ο ξεπλένης, δεν το σκέφτηκα, στω!

#7
xalikoutis

καλά βρε άιρον, άμα σου αρέσει τόσο η εικονιζόμενη, δικιά σου...να πάρω εγώ την άλλη, στον άλλο πίνακα, τη σκάρλετ γιόχανσον...

#8
iron

άμα σ' άκουγε και η σκάρλετ γιόχανσον ότι την λες ξεπλένω...

#9
xalikoutis

και αυτή και όλες οι άλλες σαν αυτή είναι κρυόκωλη, λεσβία, ξεπλένω, έχει κονδυλώματα και gilles de la tourette, και παλιά είχε και ακμη

#10
Vrastaman

Η Σκαρλετ με κονδυλώματα και Τουρέτ;!; Thanks a lot dude, μόλις μου γκρέμισες μια ονείρωξη

#11
iron

ε ρε έχετε παίξει όλοι! χαχαχα!!! μπας και όσα δεν φτάνει η αλεπούτσα τα κάνει κρεμαστάρια βρε παιδάκι μου;;; τι' ναι τούτο πάλι! εγώ πάντως δεν εννοούσα την εν λόγω κυρία. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΒΕΡΜΕΡ! ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!

#12
jesus

εγώ έχω να καταθέσω ότι η γιόχανσον γεννήθηκε με βυζί. ψάξτε μια ταινία της που παίζει κ ο μπουσέμι κ θα καταλάβετε...

#13
beth

σαν φαν παντως της σκαρλετ και σαν πολεμιος των ξεπλημενων πιστευω οτι η σκαρλετ δεν εντασεται σε αυτες για ανιτκειμενικους λογους.Δεν ειναι ουτε αχρωμη, ουτε εχει μαλλια που θυμιζουν αγευστη μουσταρδομαγιονεζα με 0 λιπαρα.Μην σας πω οτι ειναι και καστανη περρισοτερο απο ξανθια αν κρινει κανεις απο τα φρυδια της...

#14
beth

α παντως δεν ξερω αν θα το κανατε αλλα θα εχωνα μια αλφικια με κοκκινα ματια που ειναι ο ορισμος της ξεπλημενης