Το σήμα μάδερς αποτελεί αποκλειστική ιδιότητα των γυναικών που γίνονται μανάδες. Το αποκτούν με την γέννα, το πικ του φτάνει όταν η ηλικία του παιδιού τους είναι ανάμεσα στα 6-13 χρόνια, και το χάνουν μόλις ο γόνος τους περάσει το κατώφλι των 13ων. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που μερικές δεν το χάνουν ποτέ αλλά για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε σε διάσημους πολιτικούς, τηλεαστέρες κα. Το σήμα μάδερς λοιπόν είναι ο μηχανισμός που η καλοκάγαθη φύση δίνει απλόχερα στη μάνα ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλεί το καμάρι της. Η εξωφρενικά έντονη κραυγή που ακούτε καθώς περπατάτε στον δρόμο. Το αντιλαμβάνεστε αφού εξαντλήσετε όλες τις επιλογές σας για να καταλάβετε τι έχει συμβεί: Κοκκαλώνετε, κοιτάτε ψηλά (δεν είναι σειρήνες που προειδοποιούν για βομβαρδισμό), κοιτάτε δεξά-ζερβά (δεν είναι γιαγιόνι που θυμήθηκε να κλάψει τον λεβέντη σύζυγο), κοιτάτε κάτω (κάτι σαν το Μπιπ-μπιπ σας περνάει και σηκώνει σκόνη από την ταχύτητα) και τότε έρχεται η φώτιση.

Η ιδιότητα δεν είναι επίκτητη αλλά υπάρχει από τις ρίζες ακόμη του ανθρώπινου είδους. Η δε εμβέλεια του σήματος είναι θεωρητικά άπειρη ειδικά όταν η σούπα, το γαλατάκι ή ό,τι άλλο έχει ετοιμάσει η φιλότιμη μάνα, αρχίζει και κρυώνει. Εκπέμπεται από το μπαλκόνι ή σε ειδικές περιπτώσεις από την διασταύρωση που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι ώστε το ωστικό κύμα να απλωθεί και στα 4 σημεία του ορίζοντα. Έπειτα χωρίζεται από μόνο του όσες φορές βρει δρόμο. Μόλις ο δέκτης του σήματος το λάβει αμέσως παρατάει ό,τι κι αν κάνει και τρέχει προς την πηγή του.

- Τρέχω με όλη μου τη δύναμη για να προλάβω το λεωφορείο και ακούω «Σάκηηηηηηηηηηηη»! Σε χρόνο dt βλέπω ένα μούλικο να με περνάει σαν σταματημένο. Λέω στάνταρ σήμα μάδερς ήταν αυτό και είμαι σίγουρος ότι το όνομα του μικρού είναι Σάκης.
- Και εγώ ότι το δικό σου είναι Λουκάς Βύντρα.

(από Kilerakias, 22/04/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Γνώρίζω και 40άρηδες που εξακολουθούν να είναι εντίς εμβέλειας των σημάτων!

#2
knasos

Δυστυχώς λόγω πλεονάζουσας χρήσης του έντερ έκανα μαλακία και δεν ανέβηκε ολοκληρωμένος... αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιον τρόπο να κάνω έδιτ στον ορισμό θα ήμουν υπόχρεος :)

#3
GATZMAN

Αστεράτος

#4
Vrastaman

Στείλε φιρμάνι στους e-πονοματάρχες ...

#5
iron

ξέρω την εξής ιστορία: Ο μικρός Βαγγέλης είναι σκαρφαλωμένος στην κουπαστή του μπαλκονιού (5ος όροφος) και μόλις το συνειδητοποιεί η μάνα τρομοκρατείται, αλλά πράττει σοφά και δεν τρέχει κατά κει. Αντιθέτως πάει μέσα στην κουζίνα και εκπέμπει το εν λόγω σήμα: «Βαγγε-λάκηηηηηηηηηη! ΠΑ-ΤΑ-ΤΟΥΟΥΟΥ-ΛΕΣ!!! Ο μικρός κατέβηκε από την κουπαστή και έφτασε τρέχοντας στην κουζίνα όπου αντί για τηγανητές πατατούλες έφαγε τόσο ξύλο ώστε δεν το ξανάκανε ποτέ του. Την ιστορία αποκάλυψε δε σε μεγάααλη ηλικία.

#6
knasos

Σωστός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παράδειγμα! Πάντως για την ιστορία, το κλου, και το πρεστίζ το παράδειγμα που ήθελα να δώσω ήταν:

- Τρέχω με όλη μου τη δύναμη για να προλάβω το λεωφορείο και ακούω «Σάκηηηηηηηηηηηη»! Σε χρόνο dt βλέπω ένα μούλικο να με περνάει σαν σταματημένο. Λέω στάνταρ σήμα μάδερς ήταν αυτό και είμαι σίγουρος ότι το όνομα του μικρού είναι Σάκης.
- Και εγώ ότι το δικό σου είναι Λουκάς Βύντρα.

#7
jesus

λουκάς βύντρα;;;

#8
knasos

Είπα να βάλω κάποιον που να είναι πάνω από ιδεολογίες, ομάδες, χρώματα, φανέλες κλπ. Κάποιον που αντικειμενικά είναι χάλιας και μπορεί να τον περάσει κι ένα παιδάκι ακόμη κι αν πηγαίνει με φουλ θροτλ.

#9
knasos

Και πάντα επίκαιρο το παράδειγμα, ε;