Πρόκειται για εκνευριστική μετάλλαξη περιβαλλοντολόγων που έχουν σκοπό ζωής να πας πρήζουν τα αρχίδια. Εκ του γκρην (green) και γκρινιάρης.

Το κύριο χαρακτηριστικό των γκρηνιάρηδων είναι η συνεχής και αλαζονική εριστικότητα, έστω κι αν συμφωνείς με τις βασικές αρχές της οικολογίας. Δίκην δε ψυχικών βαμπίρ, προσπαθούν μονίμως να σε ρίχνουν σε τριπάκια ενοχής επειδή δεν αφιερώνεις τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σου για να σώζεις μοναχικές-μοναχικές φώκιες από βέβαιο πνιγμό, ή τουλάχιστον ρε αδελφέ δεν αυτοκτονείς για να σώσεις τον πλανήτη απ' τον υπερπληθυσμό που απειλεί την μητέρα Γη.

Ο τυπικός γκρηνιάρης θεωρεί ότι η ελλιπής σωματική υγιεινή μάς προστατεύει από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η δε τυπική γκρηνιάρα δεν ξυρίζει τις μασχάλες της για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον με μη βιοδιασπώμενα ξυραφάκια. Οι γκρηνιάρηδες αποτελούν με τον σιχαμένο τρόπο τους ζωντανή δυσφήμιση του οικολογικού κινήματος.

- Άφησες βλέπω dreadlocks Δημητράκη, χρόνια και ζαμάνια!
- Καλά δεν έχεις κοινωνική συνείδηση; Το ξέρεις ότι το άθλιο παπάκι σου επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα και διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη; Με ένα ποδήλατο ή με ένα υβριδικό βρε αδελφέ δεν θα αισθανόσουν λιγότερες τύψεις;
- Δεν μας χε ρε παπάρα γκρηνιάρη, και ο Χίτλερ χορτοφάγος ήταν!

(από xalikoutis, 02/11/08)(από xalikoutis, 02/11/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Λες να πάω στο θαλάσσιο πάρκο Αλλονήσου, να ταίζω τις 50 φώκιες που ζουν ή να μετατρέψω το σπίτι σε σκυλοτροφείο και να παράγω κλασσερόπιτες (διοξείδιο του άνθρακα ως καύσιμο υλικό προερχόμενο από κλάσιμο) αντί να στερώ κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι τα εναπομείναντα ψήγματα μαύρου χρυσού;
Μπα μάλλον θα χτυπήσω ένα γκρηνμπέργκερ και θα πάω σε κανα σκυλάδικο με κανα ξανθό σκυλί.

Να ζήσουν οι γκρηνιάρηδες. Οι σύγχρονοι Ασκητές των πόλεων

#2
deinosavros

Ω Γαία, off course.