Πρόκειται για διαχρονική ατάκα που διατυπώθηκε από τον Χάρρυ Κλυνν στο ρόλο του Χαράλαμπου Τραμπάκουλα την δεκαετία ‘70.

Πολύ απλά: τα μα (τα δικά μας) μα (δικά μας) και τα σα (δικά σας) μάσατα (δηλαδή πάλι δικά μας).

  1. Βασικά… τα σα μα και τα μα μάσατα! Το είδαμε κι αυτό! Όσο καιρό οι διαχειριστές των κεφαλαίων έβγαζαν κέρδος με τις σαπουνόφουσκες που έπαιζαν, όλα ήταν καλά! Τώρα που χάσανε ή καλύτερα: τώρα που οι σαπουνόφουσκες έσκασαν, ζητούν να πληρώσουμε όλοι μαζί τις ζημιές! (Από Blog)

2.Τα σα μα και ... Ταμεία μάσατα! (Λογοπαίγνιο από τον Ριζοσπάστη)

  1. «Τα 'σα, 'μα, και τα 'μα, μάσατα» δηλαδή. Μετά την ανεξέλεγκτη πορεία, πάρτε τώρα ένα σωσίβιο όλοι σας να σωθείτε. Βεβαίως οι Τράπεζες, από τότε που τις εφηύραν οι Ναϊτες Ιππότες, αποτελούν σημαντικό μέρος του συστήματος. (Φόρουμ, 4 Τροχοί)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Ουγκ: παρακαλώ τους κ.κ. mods & rockers να με ξελασπώσουν και πάλι! Το λήμμα/ορισμός πρέπει να λεει: τα σα (τα δικά σας) μα (δικά μας) και τα σα (δικά σας) μάσατα (δηλαδή πάλι δικά μας). Σόρρυ ωρέ κλεφτόπουλα...

#2
Vrastaman

Φτου σου το φελέκι μου!: τα μα (τα δικά μας) μα (δικά μας) και τα σα (δικά σας) μάσατα (δηλαδή πάλι δικά μας).

#3
xalikoutis

τα μάσησες αλλά τελικά το λήμμα τα σπάει...γενικά η μπαταχτσίδικη λογική έχει βρει διάφορες φράσεις εκφράσεις στη λαϊκή ευφυολογία...πχ θυμάμαι τον Καραγκιόζη (τον ορίτζιναλ) να ζητάει από τον Χατζηαβάτη ένα 10αρικο, ο Χ''βάτης να του δίνει τάληρο και ο Καραγκίοζης να του λέει «δεν πειράζει, δώσε τώρα τα 5 και τ'άλλα μου τα χρωστάς»

#4
Vrastaman

Μέγας Sensei ο Καραγκίοζης, και μας τρώει και μας σώζει.

#5
GATZMAN

Α.Δ.Α.: Ατάκα Διαχρονικής Αξίας. Και νυν και αεί και εις τον αιώνα των αιώνων αμήν.