Η φράση αυτή αναφέρεται για άνθρωπο που είτε είναι λυκόπουλο, είτε νεότερος, είναι καταβεβλημένος και είναι έτοιμος για τις ουράνιες πολιτείες. Η φράση αυτή αναφέρεται στην περίπτωση που κάποιος έχει προσβληθεί από βαριάς φύσης ασθένεια (π.χ: καρκίνος), ώστε παρά το μεγάλο βαθμό απόσυρσής του, εκτιμάται πως σύντομα θα γίνει μόνιμη απόσυρσή του από την κυκλοφορία και συγκεκριμένα όταν το χρώμα του αποκτήσει μια συγκεκριμένη απόχρωση του εκρού).

Η φράση αυτή θα μπορούσε να αναφέρεται επίσης για άτομο που υποφέρει από χρόνια ανίατη ασθένεια και δεν μπορεί να κυκλοφορεί (π.χ: είναι κλεισμένος σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα, είναι καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα εξαιτίας ατυχήματος, κλπ).

Αυτή η φράση προέρχεται από τον παραλληλισμό του ανθρώπου που αντιμετωπίζει τις αναφερόμενες καταστάσεις (και έχει περιορίσει την κυκλοφορία του, ή πρόκειται να αποσυρθεί εντελώς από τη ζωή), με το αυτοκίνητο που του αφαιρούνται οι πινακίδες επειδή δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει (π.χ: τρακαρισμένο αυτοκίνητο σε βαθμό που να είναι ασύμφορη η επισκευή του, αρκετά παλιό, ή αρκετά εγκαταλειμμένο.)

- Τι κάνει ο Κώστας μετά από εκείνο το αυτοκινητιστικό ατύχημα; Θυμάμαι που μίλαγαν οι γιατροί για κάποια μυοσκελετικά προβλήματα. - Εκεί είσαι ακόμα;
- Δηλαδή;
- Έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά. Μάλλον δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ. Είναι μόνιμα καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα. Έχει πάρει και αναπηρική σύνταξη. Άσ' τα... άσ' τα... Του πήραν τις πινακίδες. Δράμα η κατάστασή του φίλε... δράμα.

Βλ. και σχετικό λήμμα παραδίδω πινακίδες, καθώς και ετοιμάζει βαλίτσες για πάνω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

McΑύριο!

#2
iron

α ρε γκατσμάνε, ωραίο, ωραίο!