Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για το σίγμα.
Ως γαλλικό σίγμα, μιλάμε για τον άνθρωπο εκείνο που λόγω ηλικίας (εβδομήντα Μαΐων και βάλε), το σώμα του από τα γεροντάματα και την καταπόνηση της ζωής μπορεί να παρομοιαστεί με S. Έτσι, τα πόδια είναι ανοικτά και κυρτώνουν προς τα μπρος, η περιφέρεια κάμπτεται προς τα μέσα, η κοιλιά πάει προς τα μπρος, η πλάτη φιλοξενεί καμπούρα και το κεφάλι είναι γειρτό και χωστό μέσα στους ώμους.

Ο όρος θα μπορούσε να μην αναφέρεται υποχρεωτικά σε γέρο άνθρωπο, άλλα σε κάποιον που έχει εκ γενετής μυοσκελετικά προβλήματα, ή τα αποκτά μέσω ατυχήματος και σαν συνέπεια αυτών το σώμα του μοιάζει με γαλλικό σίγμα (βλ. παράδειγμα 2).

  1. - Πόσα χρόνια έχεις να δεις την κυρα Φωτούλα;
    - Ου... δε θα 'ναι καμιά εικοσαριά χρόνια που θα 'χω να τη δω. Θα τα 'χει πατήσει τα ογδονταπέντε, ε;
    - Ογδονταοχτώ είναι.
    - Πώς είναι;
    - Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως είναι σα γαλλικό σίγμα, κατά τα άλλα είναι κατάγερη και έχει εξελιχθεί σε super γιαγιόνι.
    - Καραλόλ!

  2. Αναφορά σε σκάφος.
    Θα σου ελεγα να μη βαζεις ατομο μπροστα και μαλιστα σε καθισμα.Ο μπατζανακης μου καθοταν μπροστα στο πατωμα,επεσα σε κατι απονερα και τον ειδα ΟΛΟΚΛΗΡΟ στον αερα.Και ειναι και 120 κιλα.Η μεση του εγινε γαλλικο σιγμα.
    http://www.createphpbb.com/adminfouskoto/viewtopic.php;t=5558&start=15&sid=6379e5cb18806086c5136da989c7e5e9&mforum=adminfouskoto

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

ΚΑΙ αυτό έλλειπε. Άξιος σλαγκιστής. Το ήξερα και ως «τελικό σίγμα».