Η καραβίδα, είναι ένα θαλασσινό, δύσκολο στο ψάρεμα. Απαιτεί μαεστρία και μεθοδικότητα για να ψαρευτεί. Άρα, για να την πιάσει κανείς, πρέπει να 'ναι μυημένος στα τερτίπια της. Να ξέρει τον τρόπο ζωής της. Λες κι είναι η μάνα της που και καλά τη δίδαξε τον Κ.Π.Κ. (κώδικας πλεύσης καραβίδων).

Αντίστοιχα, όταν αποκαλούμε κάποιον, μ' αυτόν τον τρόπο μιλάμε για κάποιον που είναι μέγας μαγίστρος και τετραπέρατος στο να μπορεί να κατορθώνει πράγματα, που αρχικά φαίνονταν αδύνατα. Αυτός θα πρέπει να διακρίνεται για τη γνώση του, την ευστροφία του, την πονηρία, την ευελιξία στις χρησιμοποιούμενες μεθόδους και πρακτικές και να έχει την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή που απαιτεί μια περίσταση ώστε να μπορέσει να δράσει ακαριαία και αποτελεσματικά στο κατάλληλο timing. Αυτός, αφού μελετήσει με προσοχή τις παραμέτρους, θα δράσει βάσει σχεδίου, χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει τόσο θεμιτά όσο κι αθέμιτα μέσα προκειμένου να φτάσει στο ποθούμενο. Δε χωράνε συναισθηματισμοί και ενοχές σ' αυτόν. Ο στόχος του πάνω απ' ολα.

Τελικά, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Τρικάλων, Θ. Νάστας - ο επονομαζόμενος και «Μακάρθι των Τρικάλων» - εφάρμοσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, δεχόμενος να ενταχθεί και να διδάξει ο καθηγητής τον οποίο δεν ήθελε στο σχολείο του, επειδή - όπως ο ίδιος ο λυκειάρχης έλεγε - «σχετίζεται με το ΚΚΕ».

Βεβαίως, ένας ...Νάστας δε θα παραδεχόταν ποτέ, δημοσίως, ότι «έκανε πίσω», επιτρέποντας σ' έναν κομμουνιστή να «μολύνει» το δημόσιο σχολείο. Γι' αυτό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε - ως απάντηση στην Επιτροπή Παιδείας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, που κατήγγειλε την ανάρμοστη και αντικομμουνιστική συμπεριφορά του - ισχυρίζεται ότι ο καθηγητής εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του 4ου Λυκείου, επειδή «έδωσε τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις».

«Μάνα της καραβίδας» στις πονηριές ο Νάστας - πώς αλλιώς θα «τρύπωνε» στο ΠΑΣΟΚ και θ' ανέβαινε στην εκπαιδευτική ιεραρχία; - υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι για να ενταχθεί στο σχολείο ο καθηγητής έκανε «δήλωση μετανοίας». Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως βεβαιώνει και η ΕΛΜΕ Τρικάλων, η οποία, σε σχετική ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον Νάστα ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια, του καταλογίζει την αποκλειστική ευθύνη για τη διατάραξη της λειτουργίας του σχολείου, προειδοποιώντας τον ότι αδίκως αναζητά άλλοθι...

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do;id=2006861&publDate=

(από GATZMAN, 25/11/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Αρχετο, αλλά υπάρχει και ο γυναικείος σωματότυπος που παραπέμει σε καβουρομάνα.