Yet another χαρακτηρισμός για την πολύ ωραία γυναίκα, την Λίλιαν του θρύλου ας πούμε. Γενικώς, οι διάφορες λεκτικές παραλλαγές του «μουνιού» χρησιμοποιούνται ως χαρακτηρισμός εξαιρετικού κάλλους για το σύνολο μίας θηλυκής ύπαρξης.

Πριν συνεχίσω με την μουνοκλίμακα που προτίθεμαι να παραθέσω προς χρήση από το σλανγκεπώνυμο πλήρωμα, θα ήθελα να τονίσω ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν η λέξη μουνί και τα διάφορα παράγωγά του αναφέρονται σε άντρες, όπου ο χαρακτηρισμός είναι μόνο αρνητικός. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το «σα μουνί έγινα πάλι» και το μουνόπανο.

Η σχετική κλίμακα, κάτι σαν το σλανγκόμετρο αλλά για γυναίκες ένα πράμα, πάει ως εξής, ξεκινώντας όχι από ένα επίπεδο το οποίο να είναι άξιο λόγου αλλά από τα τάρταρα, το αντι-Λίλιαν δλδ:

μουνί της λάσπης και του αγρού >>> μουνί κλαμένο >>>μουνάκι >>> μουνίτσα >>> μουνί (αυτό που γίνονται οι μουνίτσες όταν μεγαλώσουν) >>> μούνος (εναλλακτικά και μούνα) >>> μουνάρα (εναλλακτικά και μούναρος) >>> μουναρομούναρος (εμφανίζεται ως ελαφρώς ενισχυμένη εκδοχή του απλού μούναρου αλλά δε μας χαλάει ως αυθύπαρκτος χαρακτηρισμός και ξεχωριστό λέβελ) >>> θεόμουνο (το γνωστό Λίλιαν)

  1. - Ρε συ, τι έχετε πάθει στο σλανγκ τζιαρ μ' αυτή τη Λίλιαν; Σε κάθε δεύτερο λήμμα, Λίλιαν έτσι, Λίλιαν αλλιώς; Τι κόλλημα είναι αυτό; Νισάφι πια...
    - Μικρέ πτωχέ αναγνώστη... Το Λίλιαν αγόρι μου δεν είναι απλά ένα μουνί, είναι το απόλυτο αμαρτωλό. Είναι ιδέα. Είναι θρησκεία. Είναι θεόμουνο. Μη σου πω ημιθεόμουνο...*
    - Νταξ. Το γαμεί κανείς ή είναι ρέστο;
    - Ωπ! Καλώς τον Πέρι. Να, για τον ΠΑΟΚ μιλούσαμε τώρα, έτσι δεν είναι Ανέστη; (θα σου πω αργότερα... κάνε την παλαβή)
    - Ναι, ναι... καλά πάει εφέτο... (Γουανταφάκ;)

  2. - Καλά ρε μαλάκα, τι πίνεις και δε(ν) δίνεις; Θεόμουνο η Μαρίτσα; Αν κρεμάσουν τα θεόμουνα, τζάμπα θα πάει το κορίτσι. Νταξ, δε λέω... δε είναι και του πεταματού, θα της τον σφύριζα με 4-5 μπυρίτσουαλς αλλά πάνω από μουνάκι εγώ δεν θα τη χαρακτήριζα. Ρε μπας κι είσαι Σάββας τελικά;

Σύγκρινε με μπιμπελό. Δες και -μούνα, -γκόμενα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

  • Το «ημιθεόμουνο» δεν ανήκει ακόμα στη σχετική κλίμακα γιατί δεν έχει πάρει έγκριση τύπου. Είναι προς το παρόν σε πιλοτικό στάδιο και θα σας ενημερώσω για τις σχετικές εξελίξεις.

Επίσης, το μπουζουκομούνι, όπως αναφέρει κι ο σχετικός ορισμός, παίζει σε ποιότητα γι' αυτό δεν υπάρχει στη σχετική κλίμακα.

#2
acg

Κάλλιο το προλαμβάνειν κλπ.:

Η κλίμακα δεν περιλαμβάνει επίπεδα όπως το «τρελό μουνί», η «τρελή μουνίτσα», ο «καραμούναρος» και το «καραθεόμουνο» διότι αυτά είναι παραλλαγές που απλά προσδιορίζουν ακριβέστερα ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δεν αποτελούν από μόνες τους ξεχωριστές κατηγορίες. Δε βγάζουμε άκρη αλλιώς...

#3
GATZMAN

Να υποθέσω πως το ημιθεόμουνο, μπορεί να προκύψει απο τη συνεύρεση ενός θεόμουνου (Λίλιαν) και ενός απλού και καθημερινού Πέρι, ή είναι απόρρητη ακόμα μια τέτοια πληροφορία;

#4
acg

Επομενη ερωτηση παρακαλω.

#5
acg

ΟΚ, το βρηκα. Ο εφημεριος το ειχε ληξει το θεμα εδω, οποτε δε χρειαζεται να το ανεβασω. Κατ' αναλογιαν του «τι θεος... ημιθεος» του Χ. Κλυν, παιζει και το «τι θεομουνο... ημιθεομουνο», οπου ημιθεομουνο > θεομουνο. (Ουκ εν το πολλω το ευ συντροφια). Η σχετικη κλιμακα αναπροσαρμοζεται με το ημιθεομουνο στην απολυτη κορυφη.

#6
Vrastaman

And what about τα μουνόσκυλα;

#7
acg

Ειναι στην ιδια συνομοταξια με το μουνοπανο, αλλα ως ζων οργανισμος το μουνοσκυλο ειναι ενα σκαλι παραπανω.

#8
patsis

Κάπου μεταξύ όλων αυτών των τύπων πανέμορφης γυναίκας, υπάρχει και το θεόμουνο που σου προκαλεί τόση υπερφόρτωση στο κέντρα αισθητικής του εγκεφάλου που τα ένστικτα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Ή αλλιώς, όπως μου είπε σήμερα κάποιος φίλος (γράψου επιτέλους στο slang.gr, θα σε κάνω ρόμπα εδώ μέσα), «τέτοιο μουνί Πάτση, να ντρέπεσαι να την γαμήσεις!».

#9
jesus

2 πραματάκια. (βαρυσήμαντος παύσις)
3ον

Ειναι στην ιδια συνομοταξια με το μουνοπανο, αλλα ως ζων οργανισμος το μουνοσκυλο ειναι ενα σκυλι παραπανω. acg

9ον
τουκανισμός: ο κορμός στο 1ο μύδι είναι άσπρος σαν το γάλα, ενώ το υπόλοιπο σώμα μαυρισμένο, ή μου φαίνεται; να φοράει η μόνικα ολόσωμο μάλλον χλωμό, να παίχτηκε τέτοια χοντράδα στη φωτοσοπιά περίεργο. τό όχι πέναλτι το ντόσει πέναλτι. πώτς γκένεν αυτό;;

#10
jesus

α! τουκανισμός, η αφτοκρατορία αντεπιτίθεται. η μόνικα έχει άσχημα δάχτυλα. (στα χέρια, δεν είμαι ποδολάγνος)

#11
vikar

Κορμάκι φοράει βρε καρανκιόση!... Αλλα βέβαια, εσύ έμεινες στα χρόνια της Μαγδαληνής φαίνεται... :-Ρ

#12
vikar

Και πάτσις, το να ντρέπεσαι να τη γαμήσεις, είναι πράγματι κριτήριο θεόμουνου κατα τη γνώμη μου. Δηλαδή, θεόμουνο προσωπικά μάλλον δέν θά 'λεγα για μια γκόμενα που σού 'ρχεται να την ξεσκίσεις. Χωράει κουβέντα πάνω σ' αυτό, άν και ίσως όχι τόσο γλωσσολογική...

#13
patsis

Εγώ πάντως, επηρεασμένος από την αύρα (sic) κοπρολαγνείας που έφεραν εδώ μέσα αυτές τις μέρες μερικοί-μερικοί του απάντησα: «Λένε και το άλλο, τέτοια τουαλέτα, να ντρέπεσαι να την χέσεις!».

Στο θέμα μας, το θεόμουνο, vikar, το ξέρω μάλλον αντίθετα, για την γυναίκα που είναι μεν όμορφη αλλά μέσα σε ανθρώπινα (οπότε γαμήσιμα) μέτρα, όχι αρχοντομούνες, ξωτικά, δρυάδες-αμαδρυάδες, εύθραστες γυναικείες υπάρξεις (βλ. The fountain, η χλωμή νύφη στο Braveheart) και τέτοιες φάσεις.

#14
Galadriel

@τζίζας (με κίνδυνο να αρχίσω να ακούω πάλι περί κολωνακίου και σλαγκιάς αλλά δεν αντέχω ρε παιδιά με ξεπερνάει): όταν θα συναντηθείς με την Μόνικα και θα στην πέσει άγρια και θα σε παρακαλάει να στον παίξει, πέστης, άστο ρε Μόνικα, δεν μ' αρέσουν τα δάχτυλα των χεριών σου, δεν θέλω να τα δω να με ακουμπούν εκεί.

(παύση - κράτημα αναπνοής)
....
(δεν αντέχω άλλο - ξέσπασμα) αχααχααααχχαχα!

:P

#15
patsis

Mes, θα κλείσει τα μάτια, θα σφίξει τα δόντια και θα υπομείνει το μαρτύριο. Το Κολωνάκι δεν κατάλαβα, πού κολλάει τώρα;

(παύση - προσωμοίωση σημασίας των λεγομένων μου στους άλλους)
...
(αποτυχία - πάμε πάλι στα media για χόουμγουορκ)

#16
Vrastaman

Τουκανισμός: ο αψγ έχει κόλλημα με μελαχρινά.

#17
Khan

Άκουσα και τον όρο αστρόμουνο = το μουνί- αστέρι, σταρ, (με την καλή έννοια, όχι αστερίας).
Ωστόσο, δεν δίνει διαδικτυακά ευρήματα.