Η έκφραση εισήχθη στην καθομιλουμένη από τον τρισμέγιστο λημματοδότη (βλ. ασύμμετρη απειλή, γκόλντεν μπόιζ, μορμολύκιο κ.α.) Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος μοιρολατρικά απέδωσε την αδέξια και αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών τον Αύγουστο 2007 σε όσα παίρνει ο άνεμος:

«Ο Στρατηγός Άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων»

Η έκφραση απέκτησε άμεσα cult ακολουθία στο σλανγκεπώνυμο πλήθος, περιγράφει δε τόσο την έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων, πολιτικής οξυδέρκειας, στρατηγικής σκέψης και στοιχειώδους προγραμματισμού σε κάθε επίπεδο του νεοελληνικού γίγνεσθαι, όσο και την τάση κάθε αποτυχημένου κρατούντος να επιρρίπτει ευθύνες σε αόρατους και επινοημένους εχθρούς.

Ο... στρατηγός άνεμος και η αστοχία του Εντίνιο έφεραν το 1-1 στην Ξάνθη (in.gr)

Τώρα που οι φωτιές καίνε και θρηνούμε δεκάδες νεκρούς, κάποιοι κατηγορούν τον Στρατηγό Άνεμο. Εγώ προτείνω να βάλουμε τον Βob τον Σφουγγαράκη και τον κύριο Καλαμάρη να συντονίσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης. (Από βλόγγο, με αφορμή τις πυρκαγιές του ’07)

Τους φταινε οι κουκουλοφόροι, ο στρατηγός άνεμος κι εγώ δε ξέρω τι άλλο. Ότι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας λέγοντας πως όλα πανε καλά και πως ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί, ενώ παράλληλα η Αθήνα και μεγάλες πόλεις γίνονται παρανάλωμα του πυρός, είναι στοιχείο που δείχνει την ανεντιμότητα τους αλλά και τη χαζομάρα όσων τους διπλοψήφισαν (Από βλόγγο, με αφορμή τα επεισόδια που ακολούθησαν τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από εξοστρακισμό σφαίρας ράμπο).

Εδώ Στατηγός 'Ανεμος φυσάει, και ο μπούας παίζει PlayStation στην Ραφήνα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Πότε θα αποστρατευθεί επιτέλους ο Στρατηγός Ανεμος ώστε να δούμε άσπρη μέρα;

#2
Vrastaman

Δυστυχώς όσοι αποστρατεύονται γίνονται επίτιμοι!

#3
Vrastaman

Προς mods & rockers: εάν δημιουργήσετε την κατηγορία slang της εξουσίας όπως πρότεινε ο αιδεσιμότατος εδώ , παρακαλώ συμπεριλάβατε και αυτό ;-)

#4
GATZMAN

Ωχ ώρα είναι να βγει να κάνει δήλωση κι ο Μητσοτάκαυλας

#5
mariahomorfi

=]

#6
Desperado

Παραπέμπω στο ντοκουμέντο του πανμέγιστου και αναντικατάστατου Βύρωνος (δεν είναι υπουργός και έχει λείψει το μεγαλύτερο αστέρι της Comedia Buffa): Η ΓΡΑΝΑ

#7
papageno

Πριν από πολλά χρόνια είχα δει στην τηλεόραση ένα βρετανικό ντοκυμανταίρ σχετικά με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με τον υποτιτλιστή τους Γερμανούς τους κατατρόπωσε κάποιος «Στρατάρχης Φροστ».

#8
Vrastaman

Λωλ, Παπαγκέ!

#9
baznr

Και ένα σχετικό βουκολικό σκηνοθέτημα [URL=http://www.youtube.com/watch?v=JyDackpTjdE][/URL]

#10
baznr

Και ένα σχετικό βουκολικό σκηνοθέτημα

#11
soulto

ο Βύρων
του Τσοπερέως
τω Στρατηγώ Ανέμω
τον Γράνα
ω Ασύμμετρε (και ασυνάρτητε)
(Χ)