Κοινώς τα έχω φάει τα ψωμιά μου. Χρησιμοποιείται κυρίως για άντρες που δεν περνάει πλέον η μπογιά τους και τα γκομενάκια αρχίζουν να τους φτύνουν, ή για άτομα που για λόγους υγείας δεν μπορούν να έχουν πλέον σεξουαλική ζωή.

Ώρα του είναι να παραδώσει πινακίδες ο Σώτος, τα 60 κοντεύει, τόπο στα νιάτα. Ποιά θα γυρίσει να τον κοιτάξει τον μπάρμπα...

Βλ. και σχετικό λήμμα του πήραν τις πινακίδες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Katsaplias

Αυτες οι σεξουαλικες σας εμμονες ρε παιδια.....
Σκαστου μια γενικευση του πραματος.....

#2
iron

σωστό σε βρίσκω. κάποιος για προσθήκη ορισμού; Κχανκ;

#3
allivegp

Στην ιατρική σλανκ, το χρησιμοποιούμε ως συνώνυμο της τροχιοδρόμησης στο διάδρομο απογείωσης.
Άλλες συνώνυμες αμερικλανιές είναι το AGMI (=ain't gonna make it) και το ART (= assuming room temperature = προσαρμογή [του ασθενούς] = σε θερμοκρασία δωματίου, δεδομένου ότι οι 22 βαθμοί Κελσίου για θερμοκρασία σώματος, είναι ασυμβίβαστοι με τη ζωή.)

#4
vikar

Assuming room temperature;!... Ανεπανάληπτο.

#5
jesus

ο κυνισμός των γιατρών είναι πραγματικό φαινόμενο.

#6
vikar

Όντως. Έχω αρκετούς καλούς φίλους γιατρούς, οι οποίοι μού 'χουν πεί τα άπειρα (απ' αυτά που μού 'χουν μείνει, κάτι αστειάκια που παίζουν με το μοτίβο του ζωδίου στον καρκίνο). Όπως κάθε άλλος επαγγελματίας, έτσι κι' ο γιατρός παίζει με το αντικείμενό του, απλό να το δείς αυτό. Απο κεί και πέρα, θα βγεί ο άλλος και θα σου πεί οτι νά, αυτή 'ναι η κατάντια του «λειτουργήματος» του γιατρού. Και απ' την άλλη θα βγεί ο άλλος και θα σου πεί, πάλι καλά, γιατι πολύ στα σοβαρά τα παίρνουμε κάποια πράματα τελοσπάντων...

#7
allivegp

@ ανίψι: δεν το βλέπω σαν κυνισμό, αλλά σαν ξορκισμό του κακού.

#8
jesus

δεν ήταν κριτική ή κρίση, απλά μάλλον αυτή είναι η διαφορά του εξωτερικού παρατηρητή απ' τον γιατρό. έτσι κ αλλιώς κ γω κάνω μαύρο χιούμορ εκεί που δεν θά 'πρεπε, οπότε σε καταλαβαίνω κάπως.

#9
HODJAS

ARTe proxima, vita brevis...