Με τη λέξη βαρβατίλα εκφράζουμε το μέτρο σύγκρισης της αρρενωπότητας, του ανδριλικίου και του ασήκωτου νταλκαδιάρικου άντρα ακριβώς όπως χρησιμοποιείται και το μέτρο για το μήκος. Μόνο που η βαρβατίλα δεν διαθέτει κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς ώστε να μπορούμε να το μετρήσουμε και να αποφανθούμε ότι ο Τάδες έχει 3.3 κιλόΒαρ βαρβατίλας Ζαγοράκειας πρώτης ποιότητος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταφύγουμε στην ανάλυση των σημαδιών που μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε κάπως την ποσότητα της βαρβατίλας που κάποιος διαθέτει. Αναλυτικά:

1. Μυρωδιά ιδρώτα
Είναι επιστημονικά και εμπειρικά αποδεκτό ότι η δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα είναι ανάλογη με την ποσότητα βαρβατίλας που κάποιος διαθέτει. Άρα αν στα κλαμπ όπου συχνάζετε παίζει Οτεγιάννη Χέρια Ψηλά και όλη η παρέα σας αφήνει χώρο να ξεδιπλώσετε τις χορευτικές σας ικανότητες είστε σίγουρος ότι διαθέτετε κατάτι περισσότερη βαρβατίλα από όλους γύρω σας.

2. Συχνότητα σκαλίσματος μύτης
Άλλη μια καταφανέστατη ένδειξη ότι διαθέτετε βαρβατίλα. Ειδικό μπόνους αν το κάνετε στα φανάρια ή βλέποντας ταινία του Τσαρλς Μπρόνσον (ξυπνάει ο ανταγωνισμός μέσα σας και θέλετε να δείξετε πως έχετε τόση βαρβατίλα όση αυτός, άδικος κόπος) ή αν πετάτε τις μπίλιες-κακάδια ενώ τεντώνετε την κορμάρα σας.

3. Ροχάλες
Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα εδώ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: όσο πιο μπρούτζινη και αλαβάστρινη η υφή της χλέπας τόση περισσότερη βαρβατίλα κουβαλάτε.

4. Αποβολή σωματικών αερίων κάθε είδους
Η συχνότερη και με όσο το δυνατόν περισσότερο πάταγο αποβολή τους συντελεί στην δημιουργία εντύπωσης πως αυτός που το κάνει διαθέτει κοχόνες αρίστης ποιότητος. Οπότε ρέψιμο και κλάσιμο ορίζουν τον ολοκληρωμένο άντρα.

5. Τρίχες σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος
Ειδικά οι τρίχες στην πλάτη μπορούν να αποδειχθούν γκομενοπαγίδα μιας και υπόσχονται πως ο κάτοχός τους βάζει κάτω και ρημάζει. Πωπός, αυτιά, μύτη και ιδιαίτερα στήθος ακολουθούν με μικρή διαφορά την περιοχή της πλάτης.

6. Ποσότητα και ποιότητα της κουράδας
Η κουράδα τα λέει όλα πιστεύω.

7. Η πίστη σε παραδοσιακές αξίες
Όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν, τα θηλυκά έλκονται ακόμη από τύπους παραδοσιακούς του στυλ Αν δεν ψήφιζαν-οδηγούσαν-δούλευαν-έβγαιναν έξω οι γυναίκες όλα θα ήταν καλύτερα. Ο συγκεκριμένος τύπος άντρα εκφράζει μια πιο πρωτόγονη μορφή του που ξυπνά άγρια ένστικτα στις και καλά φεμινίστριες γυναίκες του σήμερα. Οπότε είναι ένδειξη βαρβατίλας.

Κάτι τρύπιοι ψευδοεπιστήμονες-κομπογιαννίτες υποστηρίζουν πως τα παραπάνω δεν έχουν καμία απολύτως αξία και πως μια ουσία ονόματι τεστοστερόνη καθορίζει τα πάντα αλλά όλοι ξέρουμε πως κάτι τέτοιο είναι βλακεία για τον απλούστατο λόγο ότι η τεστοστερόνη μετριέται ενώ τα παραπάνω είναι φλου και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι τα διαθέτει. Επίσης ο καθένας μπορεί να συμπεριλάβει το δικό του χαρακτηριστικό της βαρβατίλας από το μπυροκοίλι μέχρι την φαλάκρα και έχω ακούσει φίλο να λέει πως η τεράστια πληγή που έχει στη φάτσα είναι γκομενομαγνήτης και δείχνει βαρβατίλα γιατί παρουσιάζει ένα πιο άγριο προφίλ.

(Η Νίτσα μιλάει με την Κούλα και της εξηγεί γιατί περπατάει σαν συγκαμένη)

- Αχ Κούλα μου, δεν φαντάζεσαι τι έγινε χτες. Με έπιασε ο Βαλάντης και μου εξήγησε το όνειρο! Τέτοιον άντρα πρώτη φορά πήρα! Βέβαια φαινόταν ότι είχε βαρβατίλα αλλά δεν τον περίμενα κι έτσι. Με βάζει κάτω και με αρχίζει στις σφαλιάρες! Και πάνω που αρχίζω να λιποθυμάω από τη μυρωδιά του ιδρώτα του με ξυπνάει με ένα ρέψιμο άλλο πράμα! - Και τι απέγινε ο φεμινισμός ρε συ; Το γραφείο που στήσαμε; Οι καμπάνιες μας;
- Από αρσενικό που δεν μπορεί να σου αλλάξει τα φώτα μη περιμένεις και πολλά...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
knasos

Ινσπιρέισιον μπάι ironick.
Μπορείτε να συμπληρώσετε και τα δικά σας χαρακτηριστικά της βαρβατίλας ώστε να ολοκληρωθείτε σαν άντρας.

#2
Vrastaman

Σπεκ! Να ρίξω και γω 2-3 λιθαράκια βαραβατίλας:

8. Όσοι πιστεύουν ότι μπορείς να κρυώσεις εάν βγεις έξω φρεσκολουσμένος

9. Οι μοτοσικλετιστές που κρατούν το κράνος παραμάσχαλα

10. Όσοι όταν καλούν ασανσέρ πατάν ταυτόχρονα τα κουμπάκια για πάνω για κάτω

11. Όσοι πιστεύουν στο «μάτι» (άλλωστε το «παραδέχεται και η εκκλησία»)

12. Όσοι θεωρούν ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να τους «διορίσει» και περιμένουν καρτερικά μέχρι την μέση ηλικία
13. Όσοι φοβούνται να φανε μανιτάρια, έστω και αν προέρχονται από super market.

14. Όσοι αφήνουν νυχάκι στο μικρό δάχτυλο για να ξύνουν και να ξύνονται

Να σημειώσω τέλος και μια υπέροχη πειγραφή από τον Νίκο Καζαντζάκη: Μυρίζει θυμάρι και φασκόμηλο....

#3
Vrastaman

  1. Όσοι κάνουν ηχηρό σλούρπ όταν πίνουν τον καφέ τους.

  2. Άντρες όλο πιτυρίδα, μούσι και τσαντάκι, ενημερωμένοι από τον Κακαουνάκη

#4
Vrastaman

17. Όσοι κάνουν καραφλάζ

18. Όσοι πιάνουν και τις «δύο λωρίδες» σε κυλιόμενες σκάλες

19. Όσοι ισχυρίζονται ότι κάποτε τους δάγκωσε σκύλος.

#5
acg

Ενταξει. Εξαιρετικο. Σπεκ και τα συμπαρομαρτουντα.
Δεν πρεπει ομως το ΣΠ που εχει εντρυφησει στο θεμα -ιλα να παρεμβει για το καθαρα οσφρητικο σκελος της βαρβατιλας και να μας διαφωτισει και μας τους αδαεις; Δεν πρεπει να συνδεθει τουλαχιστον με την ουρδεσάνς;

#6
poniroskylo

Στα Ρουμάνικα, βέβαια, bărbat είναι ο άνδρας - έτσι απλά. Στις ανδρικές τουαλέτες στην πόρτα γράφει bărbaţi - και αναρωτιέται που πηγαίνουν αυτοί που δεν είναι απαραίτητα βαρβάτοι. Α, συγνώμη - κανένα πρόβλημα, διότι αυτός που την τρίζει την όπισθεν είναι επίσης bărbat αλλά bărbat efeminat, δλδ βαρβάτος θηλυπρεπής, που στα καθ'ημάς θα ήταν αντίφαση αλλά στα Ρουμάνικα προφανώς δεν είναι. Και η ρίζα όλων αυτών είναι η λέξη barbă = γένι, απ'όπου και ο μπάρμπας, ο μπάρμπα-Μπρίλιος, το μπαρμπόιλ και η καρκαδομπαρμπαλίγκρα

#7
GATZMAN

Υπάρχει συναφής όρος για τη λεσβία στα ρουμάνικα;
Η Βάνα Μπάρμπα άραγε, να 'χε κανα πρόγονο βαρβάτο που να πήρε το σχετικό παρατσούκλι;
Η περιοχή της Μπαρμπαριάς αν θυμάμαι καλά είναι στη βόρεια Αφρική.Οι μαύροι φημίζονται για τη γούδα τους.Αρα Μπαρμπαριά...

#8
poniroskylo

Στη «Χαμένη 'Ανοιξη» του Τσίρκα, η ηρωίδα λέει ότι οι μασχάλες του ήρωα μυρίζουν πιπερόριζα - και αυτό, συνειρμικά, τον κάνει πολύ άντρα και βαρβάτο. Πιπερόριζα, για να καταλάβετε, είναι το τζίντζερ.

#9
iron

νά' σαι καλά σύντεκνε που με απήλλαξες από το βάρος της βαρβατίλας! Και σεις σύντροφοι, άξιοι, ω ναι... Όσο για το οσφρητικό μέρος του θέματου, έχει δίκιο ο ΑΨοΓος, έχω να προσθέσω κάτι ψιλά. Χμμμ, λοιπόν, η μυρουδιά της βαρβατίλας είναι κάτι που σε παίρνει από τα μούτρα, ξεπερνά την ιδρωτίλα, θέλω να πω δεν είναι απλή ιδρωτίλα, είναι συνολικότερη απλυσιά (ποδαρίλα, κωλίλα, αρχιδίλα, πουτσίλα, απλυτοτζηνίλα, τσιγαρίλα, τσίκνα στα ρούχα, μαλλίλα) σε συνδυασμό με τις εκκρίσεις τεστοστερόνης από κάθε πόρο και αδένα του δέρματος. Η βαρβατίλα σαφώς ξεφεύγει από απλή μυρουδιά, είναι στενότατα συνδεδεμένη με όλο το πορτραίτο που έδωσε ο Κνάσος. Πχ. δεν νοείται βαρβατίλα σε έναν λεπτοκαμωμένο άτριχο ξενερωτούλη άντρα. Κι ας μυρίζει αυτός κάτι από τα παραπάνω ή όλα μαζί.

#10
iron

α ναι, έχω ενστάσεις και για τις 2 φωτο. Όταν βρω αυτό που ψάχνω θα το αναρτήσω και θα καταλάβετε τι εννοώ.

#11
iron

τό 'χω, τό 'χω, να!!!

#12
acg

Οριστε, ηξερα εγω. Εδεσε το λημματακι. Σπεκ συνολικα.

#13
allivegp

  1. Παίζουν τάβλι στο μπαλκόνι και βροντοχτυπούν τα πούλια για να τους ακούει όλη η γειτονιά.