Πρόκειται για ρετρό σχολικό παιχνίδι με αντικείμενο το αιφνιδιαστικό ράπισμα του πωπού ενός ανυποψίαστου θύματος, συνήθως φίλου του θύτη.

Το σωστή τεχνική -όπως και στο τέννις- προϋποθέτει χαλαρό καρπό. Η κεραυνοβόλος πρόσκρουση πραγματοποιείται με τα νύχια της τιναζόμενης ανεστραμμένης παλάμης του θύτη, σε λοξή ή κατακόρυφη κατεύθυνση. Το στιγμιαίο αλλά οξύ τσούξιμο του πωπού μεγιστοποιείται εάν το σαλαμάκι εμπεριέχει δεξιοτεχνικό φάλτσο.

Το σαλαμάκι συνήθως κατέληγε σε κυνηγητό, και πρόσφερε πρώτης τάξεως ψυχαγωγία σε κάθε παρευρισκόμενο θεατή.

Πριν λίγο τηλεφώνησαν σε μια συνάδερφο από το σχολείο του γιού της (πηγαίνει στην 5η Δημοτικού) και της είπαν πως το παιδί κινδυνεύει να διωχθεί αύριο από το σχολείο επειδή παίζοντας κυνηγητό στο διάλειμμα άγγιξε μια συμμαθητριά του στον πωπό. Της έκαναν σοβαρές παρατηρήσεις ως προς τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού λέγοντας πως εκείνη φταίει για τη συμπεριφορά του και πως τα παιδιά απαγορεύεται να βλέπουν τηλεόραση... Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τη σοβαρότητα της πράξης του μικρού, αν και τον έχω γνωρίσει και είναι πολύ ντροπαλό και σεμνό παιδάκι... Δεν μπορώ να πιστέψω πως περιείχε δόλο η πράξη του. Ωστόσο, ποιός είναι ο ρόλος του σχολείου σε κάτι τέτοιο και μάλιστα στις ηλικίες που συζητάμε; Εμείς δε παίζαμε «σαλαμάκια» στο σχολείο; Ξέραμε σε αυτές τις ηλικίες τι σημαίνει σεξουαλική παρενόχληση; (από φόρουμ)

Τεχνική επίδειξη σαλαμακίου (από Vrastaman, 21/12/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

O τυπος ειναι ο W; Πολυ του μοιαζει.

#2
GATZMAN


#3
acg

Στη Θεσσαλονικη της δεκαετιας του '80 αυτο το λεγαμε σκονάκι. Ειναι στο ΔΠ, οριστε, μη σπρωχνεστε οι μπροστινοι. Ολοι θα παρετε.

#4
slangprof

Όλα τα ευρω!!!!!!

#5
anchelito

Συναφή και αναφορές στα εγχείρηση και μπούγιο.

#6
Ο ΑΛΛΟΣ

Σ' εμάς γινότανε μ' ένα τρόπο που δεν μπορείς να τον πεις ούτε ράπισμα ούτε τίποτε άλλο από τα γνωστά είδη χτυπημάτων:
[...πώς να το περιγράψω τώρα...]
Να, έχεις την παλάμη με τα δάχτυλα τεντωμένα (χαλαρά τεντωμένα όμως), και όλο μαζί το χέρι, παλάμη και δάχτυλα, ορίζουν ένα επίπεδο κάθετο προς την επιφάνεια της γης. Η κίνηση γίνεται σε μία ευθεία που ανήκει σ' αυτό το επίπεδο, και είναι επίσης κάθετη στην επιφάνεια της γης. Άρα τον κώλο του άλλου παιδιού τον αγγίζουν μόνο τα ακροδάχτυλα, και ίσως λίγο η κόψη του μικρού δάχτυλου.