Ανησυχητικό φαινόμενο που εξαπλώνεται ραγδαία στις μεγαλύτερες γενιές της Ελλάδας. Σημαίνει το να πιάνει μηδέν το σλανγκόμετρό σου, να έχεις αδυναμία να εκφραστείς στην σλανγκικήν, και να σου λείπει απελπιστικά ο σλανγκικός λεξιλογικός πλούτος.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα: Να λες μόνο «πούστης» κι όχι κάποιο άλλο από τα εκατοντάδες συνώνυμα στο slang.gr. Να χρησιμοποιείς τον όρο «μαλάκας» μόνο με την σημασία του καλού μαλάκα κι όχι με τις εκατοντάδες άλλες σημασιολογικές αποχρώσεις, που κυμαίνονται μέχρι και την οικειότητα και τον θαυμασμό. Να ξέρεις μόνο το «κλαψομούνα», κι όχι τα υπόλοιπα σύνθετα του -μουνα. Να λες μόνο «πουλί» ή «τσουτσούνι», κι όχι λ.χ. μπαργαλάτσος. Να λες, τέλος, με μεγάλη περηφάνια μπαμπαδίστικες εκφράσεις, όπως «σωβρακολογείς;» και να περιμένεις από αυτές να ανέβει κατακόρυφα το σλανγκόμετρο.

Η λέξη σχηματίζεται κατά το «λεξιπενία», και προφέρεται με ύφος Γιανναρά, όταν απελπίζεται για την «μείωση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας στην Ελλάδα»...

- Ανησυχώ πολύ για τον πατέρα μου! Συζητάγαμε χτες για τον Γαβαλά, κι αυτός «πούστη» τον ανέβαζε, «πούστη» τον κατέβαζε! Λες και δεν υπάρχουν άλλες λέξεις! Έχει φοβερή σλανγκιπενία!
- Κι ο δικός μου τα ίδια! Λες και δεν του πλήρωσα ειδικό σλανγκά για να του αυξήσει το λεξιλόγιο με λήμματα του slang.gr! Είναι θλιβερό! Σε τι κόσμο θα γηροκομήσουμε τους γονείς μας Γιώργο Τσαμτσίκα;
- Έτσι όπως τα λες, Νίκο Ευαγγελάτο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

«Σλανγκιπενία, τέχνες κατεργάζεται» ΣΛΑΓΚΩΝ (Αργκονιστής φιλόσοφος) που έζησε τον τέταρτο αιώνα π.Χ. Το κατεστημένο της εποχής φρόντισε να εξαφανίσει τα έργα του.