Υπερθετικός του φούστη. Με έλξη από την λέξη «φούστα», το «φουστάνι», την «φούστα-μπλούζα», την φούστα, μπλούζα κι ελαφριά πούδρα.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον γνωστό πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο είναι εντελώς συμπτωματική. Ίσως πάλι και να μην είναι...

Ίσως ο Φουστάνος να είναι ο φούστης που υπεβλήθη σε επέμβαση.

Trivia: Στα λατινικά «fustis» σημαίνει ξύλινο ρόπαλο. Ενδιαφέρον!

- Νομίζω ότι ο Σάκης την πλάθει την πλαστελίνη! Την έχει κάνει την φουστιά του! - Ουουου, έχει περάσει από Φουστάνους αυτός!

Ο Φουστάνος φούστης; Αλλα λέει η βιβλιογραφία (Κωνσταντίνου και Ελένης) (από GATZMAN, 06/02/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Κόψτε τα ημίμετρα του Φούστη, βουρ στον πραγματικό tom Pousti.

#2
Hank

Σου λείανα το έδαφος με τα καθ'ημάς για να ρίξεις την γερή εισαγόμενη καταχώριση!

#3
johnblack

Ο Φουστάνος είναι πούστης; για εξηγήσου γιατρέ.

Α, και απαντήσεις τύπου συ είπας δεν θα γίνονται δεκτές :Ρ

#4
Khan

Δεν ξέρω, πρόκειται πάντως για μπαίγνιο αυτονομημένο στο επίπεδο του σημαίνοντος, χωρίς οπωσδήποτε αναφορά στο εξωτερικό αντικείμενο Φουστάνος.

#5
Khan

Υ.Γ. Οπωσδήποτε δεν θα υπήρχε χωρίς το φούστης.

#6
vikar

Νομίζω οτι το «Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον γνωστό πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο είναι εντελώς συμπτωματική» είναι λίγο φάουλ. Απ' ότι καταλαβαίνω ο ορισμός αφορά ένα απλό λογοπαίγνιο με το φούστης (όπως λέει πρίν ο Χάν) και το επώνυμο του τύπου, ο οποίος σ' αυτήν την περίπτωση στάθηκε απλώς ατυχής. Εδώ που τα λέμε, ήδη ατυχές το επώνυμο --φαντάζομαι καζούρα που θα έτρωγε στο σχολείο ας πούμε.

Αλλα να ταυτίζεται «συμπτωματικά» ο όρος αυτής της σημασίας με το επώνυμο, χλομό. Άν υπήρχε ήδη σχηματισμός πούστης > πουστάνος, ή έστω εδραιωμένο επιτατικό επίθημα -άνος, τότε ναί, αλλα εδώ μάλλον έχουμε πούστης > φούστης > φουστάνος.

(ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΒΙΚΑΡ με σεβασμό στο αυτονόητο προτιμήστε μας -- πληροφορίες εντός)

#7
iron

μουά νομίζω ότι είναι ούτως ή αλλέως λίγο άκυρο ως λήμμα γενικά, σόρρυ κχάνκυ...

#8
johnblack

Φουσικά και είναι άκυρο το λήμμα, είναι όμως αφορμή για άλλη μια απο τις αγαπημένες μας πουστοσυζητήσεις: ποιος, πού, πότε και γιατί τον παίρνει. Και πώς φυσικά.

#9
iron

συ είπας! :)

#10
Khan

Η αλήθεια είναι ότι σε εκείνην την προ κριτικής του Πονηρόσκυλου εποχή, το είχα αναρτήσει έχοντάς το ακούσει μόνο από μία παρέα, χωρίς να το διασταυρώσω με δεύτερη ή από το Νέτι. Εφόσον δεν διαγραφεί το λήμμα, που θα μπορούσε, προτείνω να φύγουν η δεύτερη και η τρίτη παράγραφος και να αντικατασταθούν από το: «Ατυχώς, το παράγωγο αυτό του φούστης συμπίπτει και με το όνομα γνωστού πλαστικού χειρουργού».

#11
johnblack

Όχι στην κορεκτίλα γιατρέ μου! Είμαστε εδώ και λέμε ότι μας καπνίσει έτσι γιατί μπορούμε κι όποιος έρθει να μας ζητήσει τα ρέστα θα πάρει τα @@ μας! Χάστα λα βιτόρια σιέμπρε!

#12
Galadriel

Δε νομίζω.

#13
iron

@ Μες, έλα συ, τσώπα τώρα, εμείς έχουμε δώδεκα, όποιος τα πάρει θα του πέσει η μέση.

#14
iron

η Μέςη, όπως θα έλεγε ο γκατς.

#15
Vrastaman

Στο τσακ είμαι να ανεβάσω το αυτοαναφορικό «τι θα έλεγε ο Γκάτς;»

#16
GATZMAN

Θα βρείτε τον αλγόριθμο μου, απ' ότι βλέπω... χεχεχ

#17
johnblack

@ ιρον: αχαχαχοχοχοχο

@ μες: όταν παίρνεις το σοβαρό σου ένα ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική μου στήλη.

#18
johnblack

@ οπτώ: τώρα πούπες τσακ αναρωτιέμαι ποιος απόλουζ μας είναι τούτος ο Τσακ ιν δε μηντλ. Και μη μου πεις οτι ο τσακ δεν ειναι περσόνα γνωστού σλάνγκου διότι i will be jumped from la fenêtre...

#19
johnblack

άσχετο: το επικό φορτώ του βλάσαρου το 'χουμε;;

σ.σ. οι κλασικές βραδινιάτικες μαλακίες μου, παρέα με την αγαπημένη μου τσιγαρούκλα.

#20
Galadriel

Εννοούσα: δε νομίζω ότι μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, θριαμβολογώντας κι όλας, σε σάιτ που ενδεχόμενες νομικές ευθύνες τις έχει άλλος. Εκτός αν γράφουμε τον άλλο στα @@ μας, κάνουμε επανάσταση στο σπίτι του και όταν έρθουν τα περιπολικά χαιρετάμε και φεύγουμε για άλλο πάρτυ, το οποίο είναι βολικό και η παραδοχή αυτού του γεγονότος θρασύτατη.

Πραγματικά, αν και νομίζω ότι το να ασχολείται κανείς με το αν τον παίρνει ο τάδε που βγήκε στην τιβί είναι εντελώς μάταιο και κατινίστικο, η δημοκρατία του νετ δίνει δικαίωμα στην κατινιά! Σο, ο καθείς μπορεί να ανοίξει μπλογκ όπου να τα χώνει σε τιβιπερσόνες αδιάκριτα, να τους λέει ατάλαντους και πούστηδες και δεν ξέρω τι άλλο και να δηλώνει και ποιος είναι - μαγκιάαα, αυτή ναι, είναι επανάσταση και σε αυτόν που θα αφήσει την αγκαλίτσα του μπαμπά σαιτάρχη και θα απλώσει τα φτερά του με τόλμη, θα βγάλω το καπέλο μου (και μετά θα το φάω που έλεγε κι ο Γκαστόνε).

#21
Galadriel

ΥΓ η διαγραφή ή όχι δεν είναι το θέμα μου χαν, αυτά τα αποφασίζει άλλος, αλλά φαντάζομαι όποιος έχει πραγματικό πρόβλημα μπορεί να το πει και σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε στην τελική, αμάν με αυτό το πράμα τις αυτοδιαγραφικής μαστίγωσης :D

#22
HODJAS

[I]Johann klein Ging allein In die weite Slang hinein Rumpf und Mut Stehn ihm gut, Ist gar wohlgemut.

Aber Mutter weinet sehr Hat ja nun kein Johann mehr Da besinnt sich das Kind, Läuft nach Haus geschwind.

Liebe Mutter, ich bin da Dein Johannes tra la la Bin bei dir, Bleib' bei dir Freue dich mit mir!
[/I]

#23
Khan

@ Μες, δεν νομίζω ότι έχω ιδιαίτερο θεματάκι με τις αυτοδιαγραφές, απλώς διαπίστωσα ότι ένα λήμμα άλλου χρήστη που αναφερόταν σε σελέμπριτι με ορισμό την παιδεραστία έχει φύγει, οπότε υπάρχει προηγούμενο.

@ Βράστα, το αυτοαναφορικό πρέπει να είναι όχι στον Γκάτσμαν γκατσμανιές, ή στον Γκάτσμαν γκατσμανιές δεν χωράνε, όπου αναφερόμαστε στην μάταιη προσπάθεια Σλάνγκου να γκατσμανίσει με γιαλαντζή γκατσμανιές, χωρίς να καταφέρει να φτάσει το ορίτζιναλ στυλ του αμίμητου πρωτοτύπου. Παρεμπιπτόντως, ο Χαλικούτης μου έλεγε ότι θαύμασε την απάντηση του Γκάτσμαν ότι είναι μάρτυρας του Φραπεχωβά, και θα επιληφθεί η Φραπέ με σχετικό ρεπορτάζ για τους Φραπεχωβάδες, τις αντιρρήσεις συνειδήσεως, τις μεθόδους προσέγγισης κ.τ.λ.

#24
iron

ιδού και η μελωδία για την χότζεια παραλλαγή.

#25
johnblack

Ε τότε πάρτε και τη βουλγάρικη παραλλαγή να γουστάρετε. Тръгнал кос, с дълъг нос През гората гол и бос. Тупнал с крак, Трак! Трак!Трак! Като същ юнак. Ходил, ходил - па се спрял, Три коли мухи изял. Тупнал с крак, тръгнал пак. Брей-бре, че юнак!

#26
johnblack

Σοβαρά τώρα, αυτό που καθιστά τον Γκατς εντελώς τελείως καλτ είναι η απίστευτη, σχεδόν παιδική, αφέλειά του και το σεφερλίδικο χιούμορ του - προσωπικά αγαπάω Σεφερλή. Κάπως έτσι ο Γκάτσμαν γίνεται αυτός που αγαπούμε να μισούμε, όπως π.χ. οι λεγόμενες «κοινωνικές» ταινίες των ογδόνταζ (Τσακάλια, Στροφή, Φυλακές Ανηλίκων) με τις τερατώδεις σχηματοποιήσεις και τα εύκολα στερεότυπα, απ' τις οποίες όμως το μάτι δύσκολα ξεκολλάει άμα τύχει και πέσει πάνω τους.

#27
johnblack

Και τα περί αυτοδιαγραφικού μαζοχισμού τρίχες κατσαρές. Απλά κάποιοι τυχαίνει να έχουν σλανγκική συνείδηση (έστω κι αν δε μεγάλωσαν στο πεζοδρόμιο) και κάποιοι άλλοι/-ες θαυμάζουν τις ακυράτζες και τις παπαριές που έγραψαν στο παρελθόν όπως το παιδάκι που μένει εκστατικό στη θέα των κοπράνων του.

#28
Khan

Για μένα η γκατσμανιά είναι ιδιαίτερη, μη αναγώγιμη σε άλλους, και πιο δύσκολη να αντιγραφεί από ό,τι νομίζει κανείς εκ πρώτης όψεως.

#29
Vrastaman

Και ο Chuck Norris τραύλισε...

#30
johnblack

Nταξ, μην τρελαθούμε κιόλας! Δε νομίζω πως είναι δύσκολο να μιμηθεί κανείς το στυλ του Γκάτσμαν, για όνομα. Να μου πεις του Βράστα, τα αστειάκια του οποίου περιέχουν κατά μ.ο. τρεις (3) υπαινιγμούς (όπως έχουμε συζητήσει) ναι να το καταλάβω. Αλλά του γκατς τα καλαμπούρια είναι επίπεδα και χωρίς βάθος, σαν ταψί μπακλαβάς. Όχι οτι είναι κακό αυτό, ξαναλέω. Κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό, όπως π.χ. κάποιοι έκαναν παλιά τον νταβά στους τεκέδες και σήμερα δεν τον κάνει κανείς διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν τεκέδες. Επειδή κανείς δεν θέλει να γκατσμανίσει, δεν σημαίνει κι ότι δεν μπορεί.

#31
Galadriel

Χάνκυ αστείο ήτανε, τζονμπλάκ τρίχες κατσαρές λες εσύ (και ένα περίεργο πράμα συνεχίζεις να μου απευθύνεις το λόγο), εκτός αν σε έβαλε ο χανκ δικηγόρο γιατί ντρέπεται να πει ο ίδιος ό,τι τον ενοχλεί (πιθανότις μεδέν).

Όποιος γράψει για τον γκάτζυ (προτείνω να διαλέξει ο ίδιος ποιος) να πει και για το κουράγιο του να παραμείνει στο σλανγκ αλλιώς θα είναι ελλειπής ο ορισμός και δεν θα μπορέσω να βάλω παγαπάνω από τγία.

#32
johnblack

Δεν σου απήυθηνα κανένα λόγο, αλλά, αφού επιμένεις, να ξέρεις οτι σ' αγαπώ. Και όπως μπορεί να σε πληροφορήσει η υπηρεσία νομικής βοήθειας του σάι, οι μη έχοντες να πληρώσουν τυγχάνουν του ευεργετήματος του αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικαιόρου. Ο Κηαν, ως πτωχός τω πνεύματι τηι βιβλικήι εννοίαι (δλδ ευσεβής και κόσμιος) δικαιολογημένα διστάζει (κατ' εμέ πάντα) να μπινελικώσει ορισμένους θρασείς και θρασείες. Εγώ όμως που δεν είμαι ευγενής και πολιτισμένος το κάνω. Αατά.

ΥΓ. Αν θέλεις μπορείς να μου πεις τι έχεις και σ' έχουν πιάσει τα διαόλια σου τελευταίως. Ποιος σε πείραξε να τον θάψω; Υπόσχομαι να μη το πω σε κανεναν.

#33
Khan

Σε ό,τι αφορά σ' εμένα αγαπάω Γκατς, που είναι ανεξίκακος και λαρτζ και ενίοτε ταπώνει με τον τρόπο του. Ο Τζόνι, ως γνωστόν, είναι φίλος ειλικρινής, και όχι δικηγόρος μου, άλλωστε δεν με «υπερασπίζεται» ακριβώς, εδώ μεν είπε ότι το λήμμα είναι άκυρο, και την άλλη φορά στην σλανγκική έριδα με το Πονηρόσκυλο αντέτεινε απλώς ότι υπήρξα εύκολος στόχος, μεταξύ άλλων εύκολων στόχων, όπως λ.χ. κι ο Γκατς, ενώ θα έπρεπε να καταγγελθεί η ευκολία κι άλλων στο λήμμα, ούτε και τότε, λοιπόν, ήταν δικηγόρος μου, απλώς λέει την ειλικρινή άποψή του, η οποία δεν ταυτίζεται πάντα με την δική μου, συν ότι μοιραζόμαστε ορισμένα κοινά πάθη, voilà tout. Τώρα όσο το πηγαίνουμε προσωπικά, αποπροσανατολίζουμε το σλανγκεπώνυμο πλήρωμα και γινόμαστε νεροκουβαλητές στον μύλο του Μπαμπινιώτη, αατα.

#34
electron

εγώ δεν τονε συμπαθώ τον γκάτζμαν, και προτείνω να ψηφίσουμε για το αν θα μείνει ή όχι στο σάϊ.
και αν φύγει, να δώσουμε την προίκα του (καλαμάκια και ζαχαρίτσες), καθώς και το νικ, στη Βίκυ Φλέσσα, να βλέπουμε και κανα κωλαράκι....

#35
electron

γιατί καλή η διανόηση, αλλά χωρίς και το μουνί, δεν θα γύριζε σωστά ο εγκέφαλος ώστε να δημιουργήσει...

#36
GATZMAN

Ποιος απ' τους 7 της ομάδας electron μιλάει;
Μπας και μιλάω εγώ, θεωρώντας πως εσύ, εγώ, κι ο Bubis είμαστε τριάδα ομοούσιος και ακόρεστος;
Τεσπά, είμαι πολυμορφικός. Βγαίνω και σε αυτή τη βερσιόν. Γουστάρεις έτσι, ώστε να ικανοποιείται το τελευταίο αίτημα σου;Και φυσικά το όνομα στην περσόνα του λίνκ δε θα μπορούσε να μην παρουσιάζει συμβατότητα με το όνομα μας... χεχεχεχε!!!

#37
Galadriel

Ο ανθρώπινος μεταβολισμός αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Μες