Η γυναίκα που είναι φανατική οπαδός ενός συγκροτήματος μουσικής, και συνουσιάζεται με ένα, περισσότερα ή όλα τα μέλη του γκρουπ, διαδοχικά ή ταυτοχρόνως. Ετυμολογείται από το «μουσικό γκρουπ», αλλά ίσως και από το γκρουπ σεξ. Το χαρακτηριστικό της γκρούπι είναι ότι μπορεί να πάει έτσι χύμα στο κύμα, να γνωρίσει τους μουσικούς και βουρ στον πατσά! Η γκρούπι συνήθως δεν το κουνάει ρούπι αν δεν πάρει αυτό που θέλει!

Η γκρούπι των πνευματικών ανθρώπων, ποιητών, φιλοσόφων, λογοτεχνών, μουσικών κτλ λέγεται Ηγερία. Η Ηγερία (Egeria) ήταν νύμφη της ρωμαϊκής θρησκείας, ερωμένη του βασιλιά της Ρώμης Νουμά Πομπιλίου κατά την παράδοση. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη Ηγερία στην Ιστορία ήταν η Λου Σαλομέ, που αριθμούσε μεταξύ των εραστών και φίλων της το Νίτσε, τον Φρόιντ, τον Ρίλκε και τον Σνίτσλερ.

Η Κάρλα Μπρούνι πριν βρει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Σαρκοζίξ είχε υπάρξει και γκρούπι και Ηγερία, καθώς τα είχε και με τον Μικ Τζάγκερ, και με έναν Γάλλο φιλόσοφο και τον γιο του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

Η Λου, πράγματι αξιοζήλευτη. Δεν άφησε κανέναν. Τι εποχή κι αυτή ρε παιδί μου...

#2
iron

στην φωτο 3 ξέχασα να βάλω λεζάντα, είναι η Λου.

#3
Vrastaman

Αναρωτιέμαι εαν η Λου είχε κάτι να κάνει με την μαλαφράντζα του Νίτσε!

#4
xalikoutis

Achtung Γιαλόμες!, κυκλοφορεί μια κινηματογραφική-τηλεταινιακή μεταφορά του όταν έκλασε ο Νίτσε η οποία είναι ότι χειρότερο έχω δει εδώ και πολύ καιρό....ΟΜΩΣ τη Λου Σαλομέ την παίζει αυτό το απίστευτο καυλί που ανέβασα στο μήντιο, μόνο μούρη μην πάθουμε και καμιά ζημιά...Katheryn Winnick τη λένε...και μιλάει στην ταινία με γελοία προφορά Τατιάνας Πηγαδομούνοβας.....

#5
Hank

Επειδή και καλά η Λου ήταν Ρωσίδα; Καλά που με προειδοποίησες, αν και το είχα μυριστεί από μακριά ότι πρόκειται για πατάτα, με τον Άρμαν Ασάντε σε ρόλο Νίτσε! Αλλά και το μυθιστόρημα του Γιάλομ ήταν φόλα στο τέλος, κατ' εμέ! Και η αντίστοιχη ταινία των 70ς με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Επέκεινα του Καλού και του Κακού» (με Ερλαντ Γιόζεφσον, Ντομινίκ Σαντά και Ρόμπερτ Πάουελ στο ρόλο του τρίο βλ. 1η φωτό) ήταν φόλα. Δεν έχει βγει ακόμη ταινία αντάξια της Λου! (Όσο ξέρω).

#6
Vrastaman

Κάποτε στην Αμερική γνώρισα σε κάποιο κλαμπ, μετά την παράστασή της, την Judy Mowatt. Παλιά υποστήριζε τον φωνητικά τον Bob Marley, μαζί με την Rita Marley και την Marcia Griffiths. Ήταν μια απίστευτα γλυκιά φιλική ξούλιξιμη τροφαντή μεσόκοπη μαυρούκω με ένα από τα πιο θελκτικά χαμόγελα που έχω δει ποτέ. Ένας γλυκός ευπροσήγορος μπόγος ζωντανής ιστορίας της reggae!!! Έζησα την μια και μοναδική εμπειρία γκρούπι στη ζωή μου, φιλώντας της το μάγουλο!