Κλασικά, ο χαιρετισμός των προσκόπων.

Σλανγκικά, όταν πατάμε τα πλήκτρα Control+Alt+Delete για να προκαλέσουμε επανεκκίνηση του κολλημένου υπολογιστή μας ή να ξεπαγώσουμε κάποια γαμοεφαρμογή.

Πρόκειται για την σύγχρονη αντιμετώπιση ενός γόρδιου δεσμού, με ευρύτερες σλαγκικοκοινωνικές εφαρμογές πέραν της πληροφορικής. Εάν μια κουβέντα, μια σχέση, μια εργασία, ή οτιδήποτε άλλο έχει κολλήσει ή βρίσκεται σε αδιέξοδο, τότε ρίχνεις ένα ξεγυρισμένο χαιρετισμό των τριών δακτύλων και ξεκινάς με νέες βάσεις, ευελπιστώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτή τη φορά καλύτερο!

- Ρε Πέρι αμάν πια με την μπάλα σου και στο γαμω-slang.gr σου με έχεις γράψει εντελώς! Δεν με ακούς που σου μιλάω, κουφός είσαι; Έχω ρέψει μαζί σου!

- Λίλιαν πότε είναι η τελευταία φορά που κάναμε σεξ; Ούτε παντρεμένοι να ήμασταν! Και ύστερα παραπονιέσαι ότι κοιτάω την Λάουρα!!! Τι απέγινε το αμαρτωλό που αγάπησα; Ή ρίχνουμε ένα χαιρετισμό των τριών δακτύλων, εδώ και τώρα, ή τον μπούλο αρμ!!!

Μπλουζάκι με μήνυμα (από poniroskylo, 20/01/09)

Δες και κοντροντιλιτάρω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Εμπλουτίζομαι από την διαδικτυακή συναναστροφή μαζί σου! Το λέω ειλικρινά, χωρίς διάθεση σπεκουλαδορισμού!

#2
jesus

σόρυ, έβαλα 4 στον ορισμό κατά λάθος. λανθάνον ποντίκι τ'αληθή λέγει;;;
αν ακούει το αφεντικό...

#3
poniroskylo

Αν το βλέπετε μαύρο το πρώτο μήδι είναι επειδή έχει γίνει το σκηνικό. Κάντε κλικ και θα δείτε.

#4
Vrastaman

Thanks μάγκες.
@ Χεσούς δεν τρέχει τίποτις I am not in this for the money :P

#5
jesus

για το 0 πήγαινα κ αστόχησα:Ρ

#6
Hank

Πονηρόσκυλο, ατέλειωτα σπέκια για τις φωτό!
Ως προς την σερβική έκδοση, είναι με τρία δάκτυλα, κατά το σήμα του σταυρού, όπως τον κάνουν οι ορθόδοξοι, ενώ με δύο δάκτυλα κάνουν το σήμα της νίκης οι Κροάτες, που κάνουν αλλιώς και τον σταυρό τους ως Καθολικοί. Αυτό ήταν βασικός τρόπος να διαχωρίζονται οι Σέρβοι απ' τους Κροάτες στον μεταξύ τους πόλεμο!

#7
Vrastaman

....φυσικά μετά τον μεταξύ τους πόλεμο πολλοί δεν έχουν αρκετά δάχτυλα για τον χαιρετισμό...

#8
Hank

Ναι, είχα ακούσει μερικές πολύ μακάβριες ιστορίες, με αφορμή αυτήν την διαφορά, αλλά δεν έχω όρεξη να τις αναπαράγω. Πάντως θυμάμαι, που μια φορά ήμουν με Σέρβο φίλο κι έκανα το σήμα της νίκης με δύο δάχτυλα, κι αυτός με παρακάλεσε ευγενικά και χαμογελαστά βέβαια, να το κάνω με τρία. Δεν μπορούσε να το βλέπει με δύο...

#9
GATZMAN

Τέλειος!
Οταν διάβασα τη μαρκίζα και πριν πάω πάρα μέσα σκέφτηκα δυο άλλα πράγματα α)Λες να μιλάει για το σήμα του Τριαδικού Θεού;
β)Θυμήθηκα τον τρόπο απεικόνισης των διανυσμάτων της F(δύναμης), B(μαγνητικής επαγωγής), Ι(έντασης) στον Ηλεκτρομαγνητισμό μέσω του κανόνα των τριών δακτύλων. Αυτή η οπτική απεικόνιση έχει την παραπάνω κλασσική σημασία.Εχει όμως και slang σημασία, καθότι ένα απ' αυτά είναι το κωλοδάκτυλο και μάλιστα κείνται κάθετα στην παλάμη.(όπως πρέπει). Μέσω τέτοιων καταστάσεων νομιμοποιόταν μια χειρονομία μέσα στην αίθουσα που σε άλλη περίπτωση θα σήμαινε εκείνες τις εποχές, παραπομπή στο γραφείο του Λύκου...και όχι μόνο.

#10
GATZMAN

To β) το λένε FBI

#11
Vrastaman

@Jesus: Κάποιος άλλος όμως δεν αστόχησε :Ρ

#12
GATZMAN

Φαίνεται πως ο jesus έπινε εκείνο το βράδυ, τρίκλιζε και έβλεπε τα άστα διπλά.Οπότε...