Αυτός που έχει σημαδευτεί από τα χαρακτηριστικά σημάδια της αρρώστιας της εβλογιάς. Εβλογιά είναι η αρρώστια αυτού που κολλάει το δικό του βλόγιον, δηλαδή των μπλόγκερς, και στο αναφερθέν περιεκτικότατο λήμμα μπορείτε να βρείτε τα συνήθη συμπτώματά της. Λ.χ. να κοιτάς κάθε δώδεκα λεπτά το μπλογκ σου αν απάντησε κάποιος, να διαβάζεις ξανά και ξανά τα κείμενά σου, να βάζεις και την μάνα σου να τα διαβάζει κ.ο.κ.

Είναι μια επιδημική και κολλητική αρρώστια. Και είναι πολύ σημαντικό να την έχεις περάσει μικρός, όταν υπήρχαν λίγα μπλογκς. Γιατί αν την περάσεις σε μεγάλη ηλικία, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα. Γενικά, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της αρρώστιας της εβλογιάς είναι ακριβώς τα ίδια με του αυνανισμού, δηλαδή γενικευμένη νωθρότητα που φτάνει ως την κύφωση και την τύφλωση. Αλλά μην απελπίζεστε. Μπορείτε πάντα να ανταλλάξετε τον εθισμό στο μπλογκ σας με τον εθισμό στο slang.gr, που είναι μεν «σκληρά ναρκωτικά» σε ό,τι αφορά στον εθισμό, αλλά τουλάχιστον είναι επιμορφωτικό!

Άσε είδα χτες το Νίκο! Βλογιοκομμένος τελείως. Είχε καθήσει επτά μέρες λέει μες στο σπίτι κάνοντας μπλογκότσαρκα! Σου λέω, το παιδί είχε ρέψει!

Φωτο-Πάσα: Jeanoir  (από Khan, 06/08/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Vrastaman

Η μέρα εκείνη δε θ’ αργήσει
Βλογιοκομμένο μου PC
Σε πήρε κάποτε η Βίσση
Σε ξαναπαίρνει η Βανδη...
(Μανος Λοίζος mix)

#2
GATZMAN

-Τι κοινό έχουν η Βανδή και η Βίση;
-Είναι και οι δυο στά αζήτητα

-Τι κοινό έχει η Βανδή με τη Μαρίκα Μητσοτάκη
-Η μια παντρεύτηκε τον Ντέμη κι η άλλη τον Γκαντέμη

#3
iron

άσχετο με το λήμμα, αλλά σχετικό με την ανεμοβλογιά που κι αυτή αφήνει σημάδια: αιώνες τώρα, στην Κιργισία, η οποία είχε όμορφα κορίτσια που τα προμήθευε στα χαρέμια, οι μάνες είχαν εφαρμόσει το μπόλι κατά της ανεμοβλογιάς στα παιδιά τους, ώστε να μην πεθαίνουν και να μην ασχημαίνουν (οι εξαγώγιμες κοπέλες) από την αρρώστια... Μπόλιαζαν τα εξάμηνα παιδάκια με ένα γερό και ικανό σμήγμα μπιμπικιού ανεμοβλογιάς και τα μικρά αρρώσταιναν πολύ ελαφρά, δεν πέθαιναν ποτέ, ούτε άφηναν σημάδια. οι Τούρκοι το ξεσήκωσαν κι αυτοί, και από τους Τούρκους το πήραν τον 18ο αι οι Άγγλοι, τους οποίους οι Γάλλοι θεώρησαν τρελούς αλλά ο Βολταίρος τους εξήγησε (και έτσι το έμαθα και γω, διαβάζοντάς τονα) ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι σωτήριος.

οι Κινέζοι ήδη από τον 16ο αι, το έπαιρναν το μικρόβιο από τη μύτη και όχι με μπόλι.

ο Μιτζ τι έχει να πει για όλ' αυτά;

#4
Galadriel

Το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δεν ξέρω αν υπήρχε από την Κιργισία αλλά μέινστριμ έγινε προ πενταετίας περίπου και το κάνουν τα παιδάκια. Οι μεγαλύτεροι από πέντε ετών συνάνθρωποι ίσως πέρασαν την ασθένεια ξυνόμενοι με λύσσα.