Συνηθισμένη ειρωνεία. Χρησιμοποιούμε το «λίγο» ειρωνικά για καταστάσεις που δεν παίρνουν λίγο ή πολύ αλλά ναι ή όχι. Κυρίως για έρωτα, σεξ και θάνατο. Λ.χ. «σκοτώθηκε λίγο», «το κάνανε λίγο».

Δεν είναι τυχαίο. Ο Αρκάς λέει ότι το σεξ και ο θάνατος έχουν μερικές πολύ σημαντικές ομοιότητες. 1. Και τα δύο μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος, αλλά το συνηθέστερο είναι το κρεββάτι.
2. Και στα δύο βογγάς, όταν τελειώνεις.
3. Και στα δύο μετά είσαι πτώμα.

-Έχεις δει την Δανάη τελευταία;
-Όχι.
-Είναι έγκυος.
-Έλα ρε πούστη μου! Υποθέτω ότι αυτό περιπλέκει τα πράγματα!
-Λίγο έγκυος, μην ανησυχείς.

-Τό 'κανες ρε με την γυναίκα μου! Θα πεθάνεις!
-Ε όχι και πολύ κυρ Μήτσο μου, λίγο το έκανα ο έρμος!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Vrastaman

Μου κάθεται λιγουλάκι καλύτερα στην καθαρεύουσα: ολίγον έγκυος

#2
iron

αχ ρε βράστα, και συ παλιοσειρά είσαι... και γω έτσι το ήξερα... ο τέμπορα ο μόρες... αχ βαχ...

#3
Vrastaman

..αφού και οι δύο βλέπαμε το μικρό σπίτι στο λιβάδι με τις γιαγιάδες μας, τι να λέμε τώρα...

#4
jesus

λώρα, πέρασε, σε παρακαλώ, το πλιγούρι στον πάστορα τζόουνς...

#5
Hank

Εγώ το μόνο που έβλεπα ήταν το «μικρό σπίτι στο Παγκράτι».

Και μια ερώτηση προς όσους λένε πως είναι πιο μεγάλων γενεών; Πώς κρατιόμαστε σλανγκικώς σε φόρμα; Δηλ. αν οι παρέες μας δεν είναι εικοσάρηδων, πώς εξασφαλίζουμε ότι ξέρουμε τις τελευταίες βερσιόν της σλανγκ; Μ' απασχολεί γιατί κι εγώ αφού κατέγραψα όση σλανγκ ήξερα, νομίζω πως δεν έχω πια ανανεώσιμες πηγές σλανγκικής ενέργειας, καθώς είμαι αποκομμένος από παρέες με τζόβενα. Μόνη μου πρόσβαση πλέον τα διαδικτυακά φόρα, για να καταλαβαίνω τι νεώτερο παίζει σλανγκικώς. Αλλά είναι το ίδιο το γραπτό με το προφορικό; Δεν ξέρω...

#6
Vrastaman

Το γραπτό δεν είναι το ίδιο με το προφορικό , αλλά ούτε και το πρωκτικό με το κολπικό. Αλλά για να σοβαρευτούμε, δεν ασπάζομαι την αντίληψη που φέρει την αργκό ντε και καλά «γλώσσα των νέων». Slang παράγεται και εξελίσσεται σε κάθε ηλικιακό στρώμα, με προϋπόθεση μα μη παίρνει κανείς το εαυτό του και πολύ στα σοβαρά. Θαρρώ επίσης ότι τα σκανγκικά μας αποθέματα δεν είναι πεπερασμένα, και η έμπνευση πυροδοτείται από τυχαίους και εξωγενείς παράγοντες εκεί που δεν το περιμένεις ;-)

#7
Vrastaman

Πάνο τους διδάσκεις ορθογραφία ;

#8
jesus

κ χιούμορ

#9
jesus

πόσοι σκαντζόχοιροι χωράνε σε ένα ελικόπτερο;

#10
iron

βλέπω, Τζίζα, έχεις χάσει πια την ψυχραιμία που σε έκανε διάσημο μια φορά... Και σώπασες, και χάθηκες, γιατί βρε παιδί μου έτσι...

λοιπόν Βράστα και Χάνκι, έχω να σας είπω ότι μπορεί να είμαστε παλιές καραβάνες αλλά ουδέποτε το βαρεθήκαμε το σπορ. Ούτε και το κόψαμε επειδή έπρεπε να συμμορφωθούμε (ίσα-ίσα...). Εννοείται ότι έχουμε αποθέματα, όχι πάντα τση μοδός, αλλά κάτι γίνεται. και γω κάθε που νομίζω ότι δεν έχω να πω τίποτε άλλο, τσουπ έρχεται κάτι ακόμα, και δώστου πάλι. Είτε «πετυχημένο» ή όχι, αδιάφορο. Πέραν αυτού όμως, το σλαγκίζειν δεν είναι και κατάσταση; δηλ. ψυχική διάθεση, έκφραση, οπτική γωνία, πρίσμα, άποψη κλπκλπκλπκλπ; άρα πάντα οι κεραίες μας θα είναι σε λειτουργία και όλο και κάτι θα φτάνει στα αυτιά μας. κάπως έτσι το βλιέπω.

#11
GATZMAN

Σοφές και ζυγισμένες κουβέντες.+5

#12
jesus

δε με ψυχολόγησες καλά, αυτό ήταν αδιάφορο χιούμορ ουδέτερης διάθεσης, απλά επειδή έχει διαταθεί αρκετές φορές ότι έχει κ γαμώ τα χιούμορ κ δεν τον καταλαβαίνουμε.

#13
iron

εγώ πάντως γέλασα πολύ με την ατάκα σου, επειδή μου φάνηκε ξινή. για να το λες όμως, πάσο.

άρα είσαι καλά, αυτό έχει σημασία. πρέπει να σε προσέχουμε, έναν σ' έχουμε, Σ΄έχουμε, με συγνωμείς.

#14
Hank

Μήπως ο Πάνος τους διδάσκει πατριδογνωσία και εθνικόν φρόνημα;

#15
Hank

Ένα επιχείρημα υπέρ της ειλικρίνειας του Πάνου είναι ότι το «ελικόπτερο» είναι μια από τις ελάχιστες λέξεις που ορθογραφεί σωστά!

#16
Mr. Cadmus

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και καθ' όλα επιστημονική άποψη για την πιθανότητα να μείνει κάποια ολίγον έγκυος μπορείτε να διαβάσετε εδώ.