Η αποθέωση της γυναικείας παρακμής.

Υπάρχουν λογιώ-λογιώ γριές. Οι «γραίες 30 ετών» (Ροΐδης), οι γριές, οι γριές, οι γιαγιές, οι γιαγιές,, οι θεούσες, οι θειόκες, οι μπαμπόγριες, οι τσατσόγριες, οι σκατόγριες, οι κακόγριες, οι κωλόγριες, οι ξεκωλόγριες.

Οι τελευταίες ενίοτε σχετίζονται και με το ξεκωλόσημο, όταν εμπίπτουν στην κατηγορία των γυναικών που, στο άνθος της ηλικίας τους, έκαναν τατού παντού και τώρα είναι γεροντοχίπισσες, δηλαδή λείψανα της εποχής των λουλουδιών, και φέρουν απάνω τους αυτά τα περασμένα μεγαλεία που διηγώντας τα να κλαις. Διατηρούν και όλο το παλαιορόκ στυλάκι, προς τιμήν τους ίσως, αλλά είναι πάνθλιψη να τις βλέπεις.

Ξεκωλόγρια είναι και η γριά τσατσά που φαίνεται από χίλια μίλια ότι κάποτε τον έπαιζε στα δάχτυλα μα τώρα της έχει μείνει η μνήμη της εμπειρίας, η πικρία απέναντι στη ζωή και η καρακιτσάτη εμφάνιση.

Ξεκωλόγριες λέμε και νεότερες γυναίκες, πενηντάρες περίπου, οι οποίες είναι πουρές με τα όλα τους, αλλά το παρακάνουν και γίνονται γελοίες, γουτσίζοντας συνέχεια, φορώντας πιπινίσια φουστάκια, ή, αντιθέτως, είναι λυσσάρες και καυλιάρες -ακόμα πιο θλιβερό όταν εμφανισιακά δεν τις παίρνει.

Τέλος, ξεκωλόγρια ορίζεται και η πιο δύστυχη μερίδα των γυναικών, γυναίκες τρελλές που περιφέρονται στους δρόμους σε άθλια κατάσταση πλην αλλ' όμως με προκλητική εμφάνιση, που παραμιλούν, που κατουράνε όρθιες, που είναι ψιλοάστεγες ή κοντεύουν, που αποτελούν τον περίγελω των άλλων (στην περίπτωση αυτή κολλάει καλύτερα το Ξελωλόγρια), και που ουδείς γνωρίζει πού και πώς καταλήγουν -σε κανα νεκροτομείο στα αζήτητα, για ιατρικά πειράματα ή μάθήματα ανατομίας, όπως πολλοί άστεγοι.

- Πω πω φίλε μου, τι έπαθα, με πήγε να γνωρίσω τη μάνα της και σκάει μύτη μια ξεκωλόγρια ... μού 'φυγε το κλανίδι!
- Καλή; καλή;
- Τι καλή ρε μαλάκα, τέρας, σταφιδιασμένη, καραβαμμένη, μες τη σιλικόνη, τα λεοπαρδαλέ, τα χρυσάφια και τα στολίδια, το νύχι να, αλκοόλα, πειραγμένη σου λέω, δεν ήξερα από πού να φύγω!

rock me hard (από cristoval, 03/02/09)

Σχετικά: γρέτζω, γριέντζω, τζατζόγρια, γρίντζελο, πιπινόγρια, Γρετζώρα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
cristoval

hahaha..ta spaei to paradeigma..vgalmeno apth zwh..toxeis to grand resort

#2
GATZMAN

Εμπεριστατωμένη ανάλυση για αυτές τις γριές οικολόγους του κώλου, που χουν ένα ξε μπροστά

#3
xalikoutis

«τον έπαιζε στα δάχτυλα»....για να το βλέπουμε κι αυτό το λημμασμένο....

#4
Hank

Ζήτω οι ξεκωλόγριες!!!

#5
Hank

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ένας πενηντάρης ή εξηντάρης άντρας συμπεριφέρεται ως τριαντάρης/ εικοσάρης επιχαίρουμε, κι όταν το κάνει μια πενηντάρα ή εξηντάρα γυναίκα την προπηλακίζουμε. Υποστηρίζω τις ξεκωλόγριες! Και να μεταφερθεί παρακαλώ στο θηλυκό γένος και το τραγούδι του Ζαμπέτα ως:

«Η πενηντάρα, η πενηντάρα είναι η νέα της εποχής!»

#6
iron

επιχαίρουμε; μπαααα... εξαρτάται από τον πενηντάρη και από το πώς νεανίζει. Το αυτόν και δια τις πουρές.

#7
jesus

στήσου

#8
GATZMAN

Σχετικά με το τραγούδι που λέτε, παραφράζοντας τη Ρίτα έχουμε:Οι εξηντάρες ίσον με δύο τριαντάρες γιαυτό οι εξηντάρες έχουν διπλές τις χάρες(ή μήπως ζάρες)

#9
Vrastaman

Σωστό το Iron ;-)

#10
Vrastaman

Το λήμμα φυσικά κάνει και για κακογερασμένες λούγκρες!