(Κινηματογραφική αργκό): Στην παραγωγή πορνό (κν. τσόντες), οι ανάφτρες είναι επιφορτισμένες με το να προκαλούν στύση στους άντρες ηθοποιούς πριν ξεκινήσει το γύρισμα της σκηνής, συνήθως με τσιμπουκώματα αλλά και ό,τι άλλο χρειαστεί. Η χρησιμότητα της ανάφτρας τελειώνει εκεί και η ίδια δεν εμφανίζεται ποτέ στο πλάνο: είναι μέλος του συνεργείου και όχι του καστ.

Ο σκοπός είναι να εμφανίζονται οι άντρες ηθοποιοί κατευθείαν πύρκαυλοι και όχι με το πουλί πεσμένο (θέαμα μάλλον ντεκαυλέ) και να μη χάνεται άσκοπα χρόνος και φιλμ μέχρι να τους σηκωθεί επιτέλους.

Σημ.: Παρ' όλο που το ουσιαστικό ανάφτρα είναι θηλυκό, μπορεί κάλλιστα να αναφέρεται σε άντρα ή ο,τιδήποτε ενδιάμεσο, όπως συχνά γίνεται κατά το γύρισμα γκέι τσόντας (ή απλώς τσόντας όπου ο πρωταγωνιστής τυγχάνει γκέι).

Ετυμ.: Εκ του ρήμ. ανάβω < αρχ. ανάπτω < ανά + άπτω (= βάζω φωτιά). Ο συνειρμός, προφανής.

- Άσε φιλενάδα, έχει πέσει κρίση στον κλάδο! Τώρα με το Βιάγκρα, τους σηκώνεται κατά βούληση, κι είναι και φτηνό το γαμημένο. Ποιος πληρώνει πια για ανάφτρες;
- Γάμησέ τα, φιλενάδα...

(από Khan, 09/07/14)

Βλ. και φλάφερ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Κάλυψες κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και, φαντάζομαι, απάντησες στην δραματική έκκληση του σύντροφου Βράστα, που είχε ζητήσει ελληνική μετάφραση του «fluffer», ώστε να αποδοθεί και στα καθ' ημάς αυτή η κοπιώδης χειρωνακτική εργασία.

Παραμένει το ερώτημα πώς ονομάζεται ο άνδρας φλάφερ που είναι επιφορτισμένος με τον ερεθισμό των ρωγών των γυναικών πορνοστάρ. Το θέμα με απασχολεί, γιατί όντας ά(ν)εργος, αν το σλανγκ τζη αρ δεν μου δώσει μισθό για τα λήμματα, θα πάω στο Ψώλλυγουντ να γίνω απ' αυτό!

#2
Pirate Jenny

Πρώτος ορισμός, καλώς σας βρήκα! :)

Να σημειώσω επίσης ότι ο αγγλικός όρος είναι fluffer. Το βίντεο «Fluffers make movies» που ανέβασα είναι παρωδία της καμπάνιας ενάντια στην πειρατεία «Who Makes Movies;». Η MPAA έφτιαξε μια σειρά από ταινιάκια όπου διάφορα μέλη συνεργείου (τεχνικοί, μπογιατζήδες κλπ) κλαίγονται στην κάμερα ότι είναι οι αφανείς ήρωες της κινηματογραφικής παραγωγής, και έτσι βγάζουν το ψωμί τους, και όταν εσείς κατεβάζετε ταινίες απ' το ίντερνετ εμείς πεινάμε! ...Και άλλα λογικά άλματα, για συναισθηματικό εκβιασμό του κοινού.

Φυσικά, με το που βγήκε η καμπάνια, όλο το ίντερνετ γέμισε παρωδίες, και το Fluffers make movies έγινε διάσημο. Το περιστατικό μού φαίνεται σχετικότατο με τον ορισμό (και τρισχαριτωμένο), αλλά πολύ μεγάλη ιστορία για να μπει στον ορισμό. Γι' αυτό το βάζω στα σχόλια.

ΥΓ - Μιας και είμαι ψάρι εδώ πέρα, αν έχω καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με τη λειτουργία του site, μη ντρέπεστε, πείτε μου! :)

#3
Hank

LMFAO! (Ήταν να μην το μάθω). Έκανες την πλέον δυναμική είσοδο νέοπα, που έχει υποπέσει στην αντίληψή μου. Κι εγώ βέβαια δεν είμαι από τους λέουρες, τα λοιπά θα στα πουν κι οι e-πονοματάρχες. Πάντως, η είσοδός σου ήταν εντυπωσιακιά!

#4
Pirate Jenny

Ευχαριστώ πολύ!! :)

Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα «πώς ονομάζεται ο άνδρας φλάφερ που είναι επιφορτισμένος με τον ερεθισμό των ρωγών των γυναικών πορνοστάρ»... Αλλά θα ανατρέξω στις πηγές μου. ;)

#5
poniroskylo

Πού ήσουνα εσύ, παιδάκι μου; Άξια!

#6
GATZMAN

Δυναμικό μπάσιμο
Πάντα τέτοια

#7
Vrastaman

Inter-Jap-Yen, υπήρξε και πρόσφατη συζήτηση για την Ελληνική απόδοση του fluffer εδώ :-)

#8
Vrastaman

oops το'πε και ο Khan στο πρωτο σχόλιο!

#9
Vrastaman

Πάνο τι έπαθε παιδί μου η ορθοφραφία σου ξαφνικά ;;;

#10
GATZMAN

Οταν πήγε να γράψει, ελλοχευαν οι Ελλοχίμ κι όσο αυτός να θελε να γράψει α λα Πάνος, τον υποχρέωσαν να γράψει με την κατεστημένη αντίληψη.

#11
Hank

Ο Πάνος, όταν ερωτεύεται γίνεται ορθογράφος! (Αφού ο έρωτας είναι αρρώστια κι η αρρώστια είναι το αντίθετο του κανονικού). Μήπως καψουρεύτηκε;

#12
xalikoutis

αίρος του αέρως ανήκατε μάχαν, ετς;

#13
Vrastaman

...πιάσε την έτσι να φουρκώσω τα λάστιχα...

#14
Vrastaman

(=φουσκώσω)

#15
Pirate Jenny

@ Vrastaman : Χα, τρελό timing. Όχι, δεν είχα πάρει χαμπάρι την περί fluffers συζήτηση πριν, ήταν εντελώς τυχαίο. Το σύμπαν συνωμότησε.

@ Hank: Ανακάλυψα τις λεζάντες και ανέβασα βίντεο με αρσενικό fluffer. (μουαχαχα)

@ panos2: .... Μποστ; Εσύ είσαι;

#16
Hank

Πώς θα πούμε τον Αρχιμήδη στο θηλυκό; Μήδεια, μήπως; Δεν ξέρω, είναι φορτισμένο κάπως τραγικά, προς το παρόν Τζένη, θα πω ότι είσαι ο θηλυκός Αρχιμύδης, κάλυψες άλλο ένα βιβλιογραφικό κενό!

#17
Vrastaman

Αρχιμύδεια! Βλ. και σχετικό μυδι.

#18
iwn

Πολύ καλό, δεν το χα.

#19
Khan

Μια αγγλικάνικη έκφραση που τα σπάει είναι το emotional fluffer = το πρόσωπο που χρησιμεύει για να ανυψώσει το ερωτικό ηθικό κάποιου/ας όταν το χρειάζεται γιατί έχει πληγωθεί και μετά παρατιέται άσχημα.