Ως γνωστόν, λωλός σημαίνει τρελός.

Το ουσιαστικό «Λωλοστεφανής» αναφέρεται σε άτομα γραφικά, ήτοι οι γνωστοί τρελοί του χωριού.

Η έκφραση χρησιμοποιείται για περιπτώσεις ατόμων, η φαντασία των οποίων οργιάζει, δηλ. βλέπουν ό,τι θέλουν, ανεξαρτήτως αν αυτό είναι ρεαλιστικό ή στέκει.

Η σχέση με τη γνωστή έκφραση «ό,τι νά 'ναι» είναι πασιφανής.

1.

Απόσπασμα από blog:
«Νανά εδώ ισχύει το ''ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή''. Δεν θυμάσαι που το ΚΑΠΗ έλεγε οτι εγώ κι εσύ είμαστε το ίδιο πρόσωπο; Τρέχα γύρευε...»

  1. Παραθέτω διαδικτυακό σχόλιο:
    «Η Αθήνα είναι ωραία πόλη να ζεις για όσους έχουν χρόνο και χρήμα, απαραίτητα σε συνδυασμό. Για την άναρχη δόμηση και το καρακιτσαριό, τι να πει κανείς; Δεν υπάρχουν κανόνες. Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή, όπου και ό, τι να’ναι. Τρώγλες με αυλές και πλαστικές καρέκλες και λεκάνες για να πίνουν νερό τα ποντίκια του ουρανού και τα κοπρόσκυλα. Και τι φταίνε τα έρμα όταν αυτοί οι αναίσθητοι και άξεστοι ανθρωπίσκοι που ζουν σε αυτή την πόλη συμπεριφέρονται χωρίς να υπολογίζουν κοινωνικά συμβόλαια, νόμους, και συνανθρώπους».

Χαρακτηρισμοί με κύριο όνομα για συνθετικό: αστραπόγιαννος, βιαστικοθοδώρα, βουβαντώνης, γερολάζαρος, γυναικοθόδωρος, λωλοστεφανής, μαλακαντρέας, μαλακαντώνης, μουγγοθόδωρος, ντελημπάσχος, ντελήσαββας, παστρικοθοδώρα, στραβόγιαννος, τρελαντώνης, τρεμολάζαρος, τρομπογιώργης, τρυπαντωνάκης, ψευτοθόδωρος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vip

και ότι θυμάται χαίρεται... :-)

#2
Hank

Του lolοστεφανή!