Συνθηματικό για το μαύρο ελληνικής προέλευσης, και συνακολούθως ΑΑ ποιότητας - το αντίθετο της μπουρούχας.

Ο διαχωρισμός οφείλεται αφενός στην τραγικά λανθασμένη άποψη πως ο,τιδήποτε ελληνικό είναι εξ ορισμού καλύτερο, αφετέρου στη δυστυχώς σωστή άποψη ότι το μαύρο το οποίο εισάγεται (και στην Ελλάδα το εισαγόμενο είναι 90% από Βαλκάνια, κυρίως Αλβανία) είναι προΐόν μαζικής και σχεδόν βιομηχανικής παραγωγής, με όλα τα φυτοφάρμακα και την τσαπατσοδουλειά που αυτό συνεπάγεται, και αφετρίτου στο ότι, ως φυσικό προϊόν και σαν το καλό κρασί, το καλό μαύρο δε νοείται να είναι αγνώστου προελεύσεως.

  1. (Πάω νύχτα στο περίπτερο ν' αγοράσω καπνό και χαρτάκια. Παρακείμενος αργόσχολος, με το που βλέπει τα Rizla, επεμβαίνει και κλείνει μάτι.)
    - Κοπελιά, θέλεις τίποτα μαζί μ' αυτό; Έχω πράμα που σαλεύει!
    - Ε... εγώ δεν... τι;
    -Έλληνα έχω!

  2. - Άντε να το σκάσουμε, παιδιά, είναι και ονομασία προελεύσεως ελεγχόμενη! Μυλοπόταμος!
    (παφ)
    - Τι... τι... τι Μυλοπόταμος και κουραφέξαλα, ρε; Έλληνας είναι αυτός; Αυτό κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι μπουρούχα Αλβανίας. Θα βρωμίσουμε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Ο Επιμένων ΕλληΝΙΚΑ!

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

@Μοντς: Στο λήμμα, ο συντάκτης έβαλε κατά λάθος απόστροφο αντί για τόνο, με αποτέλεσμα να μην είναι στην κανονική του αλφαβητική θέση. Μπορούμε να το φτιάξουμε; (Γλοιώδης σύνταξη, δεν ξέρω αν θεωρείται σλανγκ, που σημαίνει ξεκάθαρα «Μπορείτε να το φτιάξετε;»).

#3
SABRINA

πλειστακις χρησιμοποιουμενον αντι της κακοηχου(επισης)
λεξεως /μαλακας / οπως - ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ !!!!!

#4
SABRINA

.....και παρακαλω μη μου πει καποιος « σε γαμησαν ελληνες , γι αυτο μιλας ετσι για τους ελληνες » διοτι και το κανουν συνεχως , ΚΑΙ μου αρεσει πολυ !!! one of their few redeeming qualities really !