Η παγίδευση υποψήφιου γαμπρού που θεωρείται «κελεπούρι», καθώς συμβουλεύουν οι μαμάδες παλαιάς κοπής τις κόρες τους- θήλεα παλαιάς κοπής. (Ίσως το κάνουν και τα νέας κοπής, αλλά με πιο προηγμένο στυλ και μεθόδους). Γίνεται με απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, ή με κάποιον άλλο συναισθηματικό εκβιασμό. Από εκεί βγήκε και ο urban legend για τον σχιζοφρενή περιπτερά με το βελόνι. Επίσης, αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι μαμάδες παλαιάς κοπής του γαμπρού, για να εξηγήσουν πως ο κανακάρης τους παντρεύτηκε/ τά 'φτιαξε με γυναίκα που δεν τυγχάνει της έγκρισής τους (100% περιπτώσεων): «Τον τύλιξε!».

Τον τύλιξε αυτή, ναι, αυτή μου τον τύλιξε και μου τον πήρε τον Γιωργάκη! Είχε αυτός μυαλά για τέτοια; Αυτή τον παρέσυρε!

Την τύλιξε! (Στην ταινία). (από Hank, 14/02/09)Τον τύλιξε και πρόκοψε. Κι όταν κατάλαβε τη μαλακία ΘΑΝΑΤΟΣΣΣ (από Galadriel, 16/04/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

...και ως συνέχεια ας σημειωθεί ότι, το τύλιγμα είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των ανδρών, ακόμα και αυτών νέας κοπής, γιατί αυτό θυμούνται να τους λένε οι μανάδες τους από τα 5 και μετά (από αυτή την ηλικία ξεκινούν οι αναμνήσεις για όσους δεν το ξέρουν). Και βλέπεις κάτι νταγκλαράδες να γνωρίζουν κανα κοριτσάκι και να προσπαθούν να βρουν στοιχεία συμπεριφοράς που να δείχνουν ότι πάει να τους τυλίξει για να την σουτάρουν.

Αυτό που μπερδεύει βέβαια την σήμερον είναι ότι, πλέον τα θηλυκά δεν περιμένουν ένα πρίγκηπα να τις αποκαταστήσει, γιατί περνάνε μια χαρά και χωρίς αυτόν. Και οι Έλλεεινες κομπλάρουν, όταν κάποια στιγμή που το παίρνουν απόφαση ότι θέλουν να κάνουν οικογένεια, τα θηλυκά δεν θέλουν. Μα πού πήγαν οι γυναίκες με φιλοδοξίες, πού πήγαν όσες το μόνο που ήθελαν ήταν να τυλίξουν το κορόιδο, όπως έλεγε η μαμά;

Ατάκα συνεργάτη σε μπάκουρο σαραντάρη συνάδερφο: «Φίλε, πάρτο απόφαση, για να πείσεις γυναίκα να σε παντρευτεί πρέπει να την αφήσεις έγκυο.» Σαν να λέμε κοίτα να τυλίξεις καμία γιατί δεν υπάρχει ελπίδα...

#2
Hank

Δηλαδή, για να παραφράσω τον Καβάφη: «Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τυλίχτριες; Οι γυναίκες αυτές ήσαν μια κάποια λύσις...».

Παρεμπιπτόντως, ένα «τύλιγμα» γυναίκας από άντρα με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, που την προκάλεσε ο άντρας, μη παίρνοντας προφυλάξεις (ήταν βέβαια και 1955), δείχνει η ταινία Revolutionary Road.

#3
Hank

ΥΓ. Δηλαδή, Mes, λες ότι το «τύλιγμα» είναι παιδικό παραμύθι, σαν τον Λύκο της Κοκκιοσκουφίτσας;

#4
Galadriel

Όχι βέβαια Χανκ! Θα ήμουν ανόητη αν το έλεγα αυτό, σοβαρά μιλάμε; κοιτάω γύρω μου και βλέπω; Απλά αναφέρω ότι σιγά σιγά τα νέας κοπής ξυπνάνε.

Όσο για το τύλιγμα έχω και μια άλλη επιφύλαξη: Τί είναι αυτό επιτέλους που καθιστά έναν άντρα κελεπούρι για τύλιγμα;

Γίνομαι αγαθιάρα; (προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ που μόλις δέχτηκα πατώντας στο νικ μου - εκεί που το πρωί είχα επιτέλους μπει στους 40 του βράσταμαν, ξαφνικά όλοι σιχάθηκαν τα λήμματά μου και βρέθηκα στο 131 χαχαχαχαχαχα - όπως έλεγε κι ένας γνωστός «υπάρχει η αλήθεια, το ψέμα και η στατιστική»).

#5
poniroskylo

@ mes: Ναι, υπάρχει η αλήθεια, το φέμα και η στατιστική - ή, ακριβέστερα, lies, damned lies and statistics - αλλά, εν προκειμένω υπάρχει και ο panos2 και οι μαθητές του. Don't worry ... you are in good company ... σε όποιον του μπαίνει ρίχνει κι από 20 κουλούρες ... γιατί άραγε;;;

#6
Hank

Γιατί νομίζεις ότι εγώ κοιτάω να τα έχω καλά μαζί του;

#7
Hank

Ναι, οι μαθητές του Πάνου περάσανε στο εναλλακτικό σχέδιο Β! Αφού δεν μπορούν πλέον να πανοποντοδοτούν τον Πάνο, θα κατωποντοδοτούν τους άλλους, αρχής γενομένης απ' αυτούς με τους οποίους έχουν κόντρα!

#8
Hank

Επί του θέματος, όταν είπα «παιδικό παραμύθι» η έμφαση ήταν στο παιδικό, δηλαδή ότι οι μαμάδες λένε στους κανακάρηδες για τύλιγμα εξ απαλών ονύχων!

#9
krepsinis

Ρε φίλε Πάνο, συγγνώμη, αλλά ρε γαμώτο, το «τι» τουλάχιστον, να μην γράφεται τη, είναι βαρύ...Η γλώσσα μας είναι από τα λίγα πράγματα που πρέπει να μάς κάνουν περήφανους!

#10
Galadriel

Ο Πάνος ήταν;;;; Ρε ρεμάλι του ελέους εσύ μου έριξες το ηθικό;;; αχαχαχαχα!

Άει σιχτίρι, δεν με νοιάζει η βαθμολογία, χώσεεεε βάλτους να βάζουν παντού μηδενικά και να φτάσουν τα λήμματά μου τους 150 ψήφους ρε!

Λέω και γω, τί διάολο, όλοι οι νέοι που μπήκαν στα δικά μου λήμματα πέσανε; και τα βρήκαν όλα άθλια; αχαχαχαχ δώσε ρε Πάνο ανασφαλή άζωε

#11
Galadriel

α, και παρεμπιπτόντως πάνο, τα λήμματα που δεν γουστάρω απλά δεν τα ψηφίζω, ακόμα και τα δικά σου - δεν σε μηδένισα πουθενά βρε καμένη αμοιβάδα αχαχαχα

#13
Vrastaman

Για να επανέλθουμε στο «τύλιγμα»:

  1. Θυμάμαι την μακαρίτισσα την γιαγιά μου να μιλά για το «σκατοτάϊσμα». Εάν μια υποψήφια πεθερά ήθελε να «τυλίξει» κάποιο κανακάρη για την προκομμένη του, φρόντιζε να τον φιλέψει γλυκάκι ή αφέψημα με ίχνη κοπράνων της προκομμένης. Η γιαγιά μου με είχε τρομοκρατήσει στην τρυφερή ηλικία των 10 παροτρύνοντας με να μην δέχομαι φιλέματα από μαμάδες κοριτσιών!!! Το γουγλε-γουγλε δεν απέδωσε, αν ξέρει κανείς πολλά ας τα αναρτήσει.

  2. Υπάρχει ένας φαύλος αέναος κύκλος στο Ελλάντα όπου η πεθερά ψήνει στο ψάρι στα χείλη της νύφης της, την οποία επ’ουδενί λόγω θεώρει άξια για τον γιόκα της. Όταν με την σειρά της η νύφη αποκτήσει γιο που κινδυνεύει να «τυλιχθεί» θα κάνει ακριβώς τα ίδια στην δική της νύφη, ξεχνώντας όσα υπέστη η ίδια. Λοιπόν κορίτσια του slang.gr, σας λέω ακριβώς αυτό που είπα στην Vrastawoman: κανονίστε κακομοίρες μου να κάνετε και σεις μια μέρα τα ίδια!!!

#14
Galadriel

Βραστα, στο «ξεχνώντας όσα υπέστη η ίδια» είσαι οφ. Είναι όπως τα φαντάρια, τα τσακίζουνε οι παλιοί στα καψώνια, κι όταν παλιώνουν με την σειρά τους τσακίζουνε στα καψώνια τους νέους. Έτσι πάνε αυτά. Επειδή θυμούνται γιαυτό κάνουν τα ίδια. Και ασφαλώς θα κάνουμε τα ίδια, είναι νομοτέλεια και στην τελική, ποια είναι αρκετά καλή για τον γιόκα μας, τσούλες όλες που θέλουν να βάλουν τα παιδιά μας στο βρακί τους; μουαχαχα.

#15
Vrastaman

Κρύος ιδρώτας μ'έπιασε, Val!

#16
Galadriel

Έλα, σου ανέβασα την σχετική τούρτα.

#17
HardcoreGR

Χρησιμοποιείται και για γυναίκες. π.χ.
- Ρε θυμάσαι μία Γιώτα Τσιμπρικίδου, μια παρουσιάστρια που ήτανε καλό γκομενάκι. Τι απέγινε αυτή, γιατί χάθηκε;
- Ε κάποιος θα την τύλιξε μωρέ και την έχει ξεκόψει απ' το χώρο. Συμβαίνουν αυτά.