Ο διάσημος ηθοποιός γεννήθηκε το 1920 και πέθανε το 1985. Κάποιες απ' τις ταινίες του είναι: Και οι 7 ήταν υπέροχοι, Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά, Ο Βασιλιάς και εγώ, Οι Δέκα εντολές, κλπ.

Ο Γιούλ Μπρίνερ είναι ο πρώτος ηθοποιός που καθιέρωσε το φαλακρό λούκ, όταν έπαθε καρκίνο του πνεύμονα.

Γι' αυτό, πολλές φορές αποκαλούμε κάποιο άτομο Γιούλ Μπρίνερ, ή λέμε πως έχει κουρευτεί α λα Γιούλ Μπρίνερ, όταν αυτό έχει χάσει τελείως τα μαλλιά του λόγω κάποιας ασθένειας (π.χ. καρκίνος, ισχυρή τριχόπτωση, κλπ.), ή όταν έχει κουρευτεί γουλί.

  1. Εδώ σηκώνουμε τόσα βάρη καθημερινά και δεν θα σηκώσουμε το βάρος της ντόπας, έλεγαν πάρα πολλοί α(θ)λητάνθρωποι. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση τον Εισαγγελέα κύριο Καραφλό, που βάλθηκε να τους αφήσει όλους χωρίς μαλλιά και χωρίς μιλιά. Να τους κουρέψει όλους γουλί με την ψιλή, να τους κάνει όλους Γιουλ Μπρίνερ. Δες εδώ

  2. - Πω ρε, κοίτα κούρεμα ο Μιστόκλας. Άλλαξε τελείως τύπο, ε;
    - Κούρεμα α λα Γιουλ Μπρίνερ. Μπράβο!

  3. - Ε ρε, Γιουλ Μπρίνερ κατάντησες. Είπαμε να κόψεις τη χαίτη αλλά εσύ, φίλε μου, μια ζωή παν μέτρον άχρηστον έλεγες. Τώρα θα άλλάξεις;

Γιούλ Μπρίνερ (φαλακρό λούκ) (από GATZMAN, 15/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Σωστός. Μια λεπτομέρεια: Ο Γιουλ Μπρύνερ έπαθε καρκίνο του πνεύμονα στις αρχές της δεκαετίας του '80 και πέθανε από την αρρώστια το 1985, σε ηλικία 65 ετών. Το κεφάλι το είχε ξυρίσει το 1956 για τις ανάγκες της ταινίας The King and I και το κράτησε έκτοτε ως το σήμα κατατεθέν του. Λέγεται ότι είχε και αρχές φαλάκρας.

#2
xalikoutis

σχετικό και το Κότζακ, ενώ για το μουνί Γιουλ Μπρίνερ βλ. μπικίνι, το

#3
GATZMAN

θξ for extra info

#4
Khan

Η αναφορά του Γιουλ Μπρίνερ για το ξυρισμένο αιδοίο, την οποία αναφέρει ο Χαλικούτης, δίνει μόλις δύο χτυπήματα στον γούγλη, οπότε δεν χρήζει καταχώρισης:

  1. αλά ρε φιλενάδα το μουνί Γιουλ ΜΠρίνερ, στερεί την χαρά της εξερεύνησης στον άνδρα, επειδή του το δίνουμε στο πιάτο, άστο να το ανακαλύψει κάτω απο το δάσος, μέσα στη ζούγκλα, να έχει την αίσθηση της εξερεύνησης και του ταξιδιού στο άγνωστο. (Εδώ).

  2. Μουνάκι. Πως το προτιματε; Γιουλ Μπρινερ ή χιπις; (Εδώ).

Από την άλλη για το μουνί Κότζακ δεν βρήκα εύρημα.