Τα καύσιμα κατά τη βιβλιογραφία αποτελούν την ύλη που όταν καεί αποδίδει θερμική ενέργεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για υγρά καύσιμα και πιο συγκεκριμένα για υγρό πυρ (π.χ: ούζο, καραουισκάκι, μπυρόνια) που όταν καούν στον κινητήρα (κοιλιά) ενός πότη είναι ικανά να του προσδώσουν την ενέργεια που θα χρειαστεί για να κόψει λάσπη από την πεζή πραγματικότητα και να αφεθεί στην πνευματική απογείωση.

Γιαυτό και σε τέτοιου είδους κατανύξεις χρειάζονται ικανά αποθέματα πρώτων υλών. (βλ. μπυρασφάλεια)

Η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες χορευτικές φιγούρες, σε στουκάρισμα κατά την απογείωση (πτώσεις από γλιστρήματα, κλπ) και σε ένα σωρό άλλα σκηνικά που θα παιχτούν live.

Το πού θα πάει το πράγμα εξαρτάται από τη σχέση του «πιλότου» με το αλκοόλ και τις δυνατότητες του κινητήρα του (π.χ: ένας ασυνήθιστος στο πιόμα, που δεν έχει φάει καταλλήλως, μπορεί να πάθει αλάμπαρση και να γίνει λιάρδα), τις συγκυρίες και την προηγούμενη φυσική του κατάσταση (π.χ: η ψυχική ευφορία σε συνδυασμό με μια καλή παρέα συμβάλλει στην ονειρεμένη απογείωση, η κούραση συμβάλλει στην εξάντληση, ενώ η κακή ψυχική κατάσταση πακέτο με μια μικρή αφορμή μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και τσακωμούς).

Ένας κρασοπατέρας που τα πίνει σε ταβέρνα, έχει γίνει σωστό κουρούμπελο. Κάποια στιγμή απευθύνεται στον ταβερνιάρη σε άπταιστα ορέστικα:
- Ε... παλικάρι... πιάσε καύσιμα.
- Τρία κιλά ήπιες κυρ Μανώλη. Πόσο θα πιεις;
- Σε... γελάσανε... χίκ. Φαίνεται ήπιες πολύ... χικ και τα βλέπεις διπλά... χικ. Να το προσέξεις αυτό... χικ... Είσαι και νέο παιδί... χικ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

μα!!! πάλι τα ίδια; τι είμαστε εδώ του αντιαλκοολικού; παρακαλώ την σλαγκομήγυρη να μου ξηγήσει γιατί μα γιατί υποτιμήθηκαν τούτο δω το λήμμα καθώς και τα: αγιασμός, μπέιμπυ, κοπανάω, στάζω (αρ. 2, έ;!), κατοστάρα, που είναι βέρι ορίτζιναλ, ενώ αντιθέτως τα καραουισκάκι, Θήβας Ρήγκαλ, δεκατεσάρ' και κάτι τέτοια έχουν σε αναλογία αποθεωθεί; ααα μα πια! ...ναι, νταξ, είναι πιο φάνσυ τα τελευταία και πιο χιουμοριστικά, τα άλλα παραείναι πότικα, αλλά ανήκουν στην ιστορία του αλκοόλ, πώς να το κάνουμε...

#2
Galadriel

Συγνώμη ιρονικ - βλέπω συχνά σημειώσεις στα λήμματα «από την συντακτική ομάδα» κυρίως με σχετικά λήμματα. Δεν παίζει; Δηλαδή αφού έγινε τόσος κόπος να βάλεις τα λινξ σε σχόλιο... και βέβαια, βέβαια ξύδια, τα!!!

#3
iron

εννοείς ότι έπρεπε αντί σχολίου να μπει κάτι από την Σ.Ο;

#4
Galadriel

Βασικά αυτό σκεφτόμουνα, αλλά εγώ είμαι νιούμπα και δε ξέρω πώς δουλεύουν αυτά τα πράγματα γενικώς, σο, συγχωρείστε μου την πρωτοβουλία.

#5
iron

πότε το ένα γίνεται πότε το άλλο, όπως έρθει. είναι τόση η δουλειά εδώ μέσα!