Αρκετά γνωστή έκφραση, η οποία περιγράφει ένα άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες, με ευφυΐα, (βλ. επίσης διαόλου κάλτσα). Σε άλλες περιπτώσεις εννοείται ότι κάτι είναι στημένο, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
Το παράλογο του πράγματος τονίζει την ιδιαιτερότητα του ατόμου: ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να διαβάσει κανείς ένα κλειστό [βουλωμένο] γράμμα, αυτός τα καταφέρνει!

  1. Σχόλιο blogger φιλάθλου σε forum>

Βουλωμένο γράμμα, διαβάζει ο Κόκκαλης!

Με το «φιάσκο» του Παναθηναϊκού στη Ξάνθη, δικαιώθηκε πρώτος και καλύτερος ο Σωκράτης Κόκκαλης, που υποστήριζε μετά βδελυγμίας μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στους παίκτες, πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πετύχει το έξι στα έξι! Βουλωμένο γράμμα διάβαζε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, χάρηκε με την ψυχή του, το ναυάγιο των «πράσινων» στα Πηγάδια.

  1. Σχόλιο σε διαδικτυακό forum:
    Εκτεθειμένος ο υπουργός Τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας σύμφωνα και με τις τελευταίες καυτές αποκαλύψεις...έπαιρναν και παίρνουν μαύρο πολιτικό χρήμα από μεγάλες επιχειρήσεις, μέσα από σκοτεινές διαδρομές. Παρά ταύτα ο υπουργός είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Ζίμενς, ότι δεν είχε διαπιστώσει οιανδήποτε σχέση μαύρου χρήματος με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα…
    Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο υπουργός.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία