#1
σφυρίζων

Κατ αρχάς, τα δέοντα και τα πέοντα στον Τίτθο (με γεια το νικ ντικ, άντε να σε δούμε να λημματοδοτείς) για το τιτανοτεράστιο άθλο της εκ βάθρου αναδόμησης του σαητόστ. Την τελευταία εβδομάδα ήμουν οφλάϊν, με πρόσβαση μόνο μέσω κινητού. Σήμερα ουσιαστικά έπαιξα το νέο σαητόστ ανεβάζοντας ένα λήμμα, και σας καταθέτω τις πρώτες εντυπώσεις μου.

Τι μου αρέσει:

  • Το περιβάλλον λημματογτράφησης και εντιτιάς είναι πραγματικά πιο αποτελεσματικό, φιλικό, και απολαυστικό για σλάνγκο.

  • Χαίρομαι που εισακούστηκε η πρόταση για «περίοδο χάριτος» κατά την οποία ο σλάνγκος επεξεργάζεται το ορισμό του. Πρόκειται για textbook case Pareto-βελτίωσης, όπως θα' λεγε κι ο Βαρούφας, όπου δηλαδή ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους κερδίζουν χωρίς κάποιος να χάνει: συγκεκριμένα, οι σλάνγκοι συμβάλλουν στο μοντάρισμα των λημμάτων τους γλιτώνοντας τους mods από εργατοώρες. Και αφεδυό, ελαττώνεται η ανάγκη οι σλάνγκοι να φιλάνε κατουρημένες ποδιές μέσω «αναφορών» για ανθρώπινα λαθάκια στα λήμματά τους, συχνά δεχόμενοι ταπεινωτικά σχόλια από τους δικαίως ή αδίκως δυσανασχετούντες mods.

  • +1 για το φλώρουμ. Ελπίζω να εξελιχτεί σε τόπο δημιουργικού σλανγκικού βρέη-στόρμιν και να μη παραμείνει τόπος Q&A με mods.

Σκέψεις και προτάσεις

  • Συμφωνώ με την Σούλτω ότι η νέα «σελίδα υποδοχής» θέλει δουλειά ώστε να προσανατολίζει καλύτερα τον νέο σλάνγκο για το τι παίζει, να είναι ένα πληρέστερο, πιο φιλόξενο και λιγότερο απρόσωπο σάη-μαπ (με την σημερινή μορφή της, ο σλάνγκος ενημρώνεται για τοσκοπό και την φιλοσοφία του σαητόστ μόνο μέσω ενός νομικίστικου ντισκλέημερ). Τα περί δυναμικότητας vs στατικότητας είναι ψευτοδίλημμα, και το παλιό σάη-μαπ είχε πολλά δυναμικά στοιχεία: το αδικοχαμένο slang ‘o’ meter, που μας πληροφορούσε με μια ματιά εάν κάτι γαμάτο έχει αναρτηθεί. Και φυσικά η αναφορά στα λήμματα στο δουπού, που έδινε άμεσο ασίστ στους σλάνγκους. Πιο δυναμικό πεθαίνεις.

  • Το δουπού γιατί έφυγε; Η κατάργησή του πτωχαίνει το σάη, χωρίς να ωφελεί κάποιον ή σε κάτι. Ο ορισμός της λάθος απόφασης. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό, εάν είναι καθαρά τεχνικό θέμα πάσο.

  • Υπάρχει η περιρρέουσα ιδεοληψία στο μοντουλέϊκο ότι η δυνατότητα αλλαγής σχολίων είναι μεμπτή. Όπως τιμωρητικά περιέγραψε κάποιος mod, αυτό ξέσφιγγε τους κώλους των σλάνγκων, καθιστώντας τους πιο απρόσεκτους! Όχι ρε σεις, όσοι συνεισφέρουμε στο σάη δεν εκτίουμε ποινήν (εκτός από τυχόν μαζόχες), λάθη γίνονται και αν μπορεί κάποιος να τα διορθώσει γιατί όχι; Προτείνω την πεπατημένη του φουμπού, όπου ο σλάνγκος θα μπορεί να αλλάζει τα σχόλιά του (αλλά να παραμένουν στο background τα αρχικά σχόλια προς αποφυγή κατυνιώνε.

  • Η χρήση Gravatar είναι επικό φέιλ. Προς επίρρωση αυτού, κανείς μη mod (πλην εμού και της Crystal) δεν έχει ακόμα καταφέρει να στήσει γκραβατάρι. Όπως έλεγε και ο μπαγαποντοξύρης Όκκαμ, ανάμεσα σε δύο λύσεις προκρίνεται η απλούστερη. Εδώ όμως επελέγη η πιο πολύπλοκη, αυτή που αναγκάζει τον χρήστη να γραφτεί σε δυο διαφορετικούς τρίτους φορείς (email provider και Gravatar/Wordpress). Όπως λέμε και στα χωριά μας, if it ain’t broke, don’t fix it!

  • Προτείνω δυνατότητα λάϊκ στα σχόλια των σλάνγκων. Καθιστά την συνολική εμπειρία του σαητόστ πιο ευχάριστη.

  • Προτείνω λινκάκια στους ορισμούς για κοινοποίηση τους σε κοινωνικά μύδια (κυρίως φουμπού και τοιουίτερ)

  • Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του νέου σαητόστ στο κουνητό περιβάλλον (τουλάστιχον στο δικό μου – έχω συσκευή Google Nexus 5 και όχι iPhone κ. Βίκαρ) είναι πολύ πιο ζόρικη από παλιά. Χαρακτηριστικά, δεν εμφανίζεται το μπανεράκι προσανατολισμού (Λήμματα, Ορισμοί, Σχόλια, κλπ) το δε γκραβατάρι εμφανίζεται θολό.

  • Αγγλική βερσιόν: επανακαταθέτω παλαιότερη πρόταση μου να μπεί σε κάθε λήμμα (και για τα υφιστάμενα!) πεδίο όπου θα μπορούμε να προσθέτουμε το αντίστοιχο αγγλικό λήμμα, ει δυνατόν σλανγκιά. Η μητρική μου γλώσσα είναι η αγγλικανική, δηλώνω εκ των προτέρων ότι η εταιρεία μου "Αφιλοκερδώς Α.Ε." είναι διαθέσιμη να συνεισφέρει τα μάλα στο project.

  • Last but not least, το θέμα βαθμολογίας: πιστεύω ότι η αριστεία πρέπει να αναγνωρίζεται. Εκτός εάν έχετε διαφορετική ιδεοληψία, οπότε πάσο. Όλοι οι ορισμοί δεν είναι ίσοι κι όμοιοι: συγκρίνετε πιχί το καραφλάζ με τον εντελώς άκυρο ορισμό του φλιτάρω. Το μόνο πρόβλημα με την βαθμολογία ήταν οι έριδες μεταξύ σλάνγκων λόγω στοχευμένης κακόβουλης βαθμολόγησης. Το πρόβλημα ουσιαστικά λύθηκε όταν (πολύ ορθά) έπαψαν να κατατάσσονται οι σλάνγκοι βάσει βαθμολογίας. Σε κάθε αξιόπουστο της βαθμολόγησης σε βάθος χρόνου, έστω κι αν θα υπάρχουν κάποια μεμονωμένα κρούσματα κακεντρέχειας. Πιστεύω ότι η αξιολόγηση (είτε μέσω της παλιάς βαθμολόγησης, είτε μέσω λάϊκ) ενισχύει την ποιότητα των λημμάτων, κάνει το σάη πιο παιχνιδιάρικο και ευχάριστο, αλλά κυρίως, προσθέτει στρώματα πληροφόρησης (slang ‘o’ meter, κατάταξη ορισμών, κλπ). Και για να μην παρεξηγούμαι: δεν προτείνω κατάταξη ανθρώπων, αλλά κατάταξη ορισμών. Πέον να σημειωθεί ότι το καλύτερο σλανγκοσάη στον γαλαξία μετά το δικό μας (www.urbandictionary.com) έχει σύστημα βαθμολόγησης.

Ααααταγια την ώρα, ίσως επανέλθω.

#2
soulto

Hell Yeah Σφυ!! Τα λόγια σου ξεχύθηκαν σαν...σφαίρα!!!

#3
vikar

[...] η νέα «σελίδα υποδοχής» θέλει δουλειά ώστε να προσανατολίζει καλύτερα τον νέο σλάνγκο για το τι παίζει, να είναι ένα πληρέστερο, πιο φιλόξενο και λιγότερο απρόσωπο σάη-μαπ (με την σημερινή μορφή της, ο σλάνγκος ενημρώνεται για τοσκοπό και την φιλοσοφία του σαητόστ μόνο μέσω ενός νομικίστικου ντισκλέημερ)

σφυρό

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός αμπάουτμι -που μπορεί απλά να στέλνει και σε ειδικό θέμα του φόρουμ, μπορεί και όχι. Αλλα πρόσεξε: ο «σλάνγκος» ποιός είναι; ο επισκέπτης ή ο χρήστης; Ο δεύτερος πόσο περισσότερο να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα απ' ότι με τη σελίδα «Δραστηριότητες»;... δέν το βλέπω. Για τον επισκέπτη, ίσως χρειάζεται ένα κατατοπιστικό κείμενο, σωστός.

Το δουπού γιατί έφυγε;

Για τεχνικούς λόγους. Είναι στα τουντού απ' ότι ξέρω.

Υπάρχει η περιρρέουσα ιδεοληψία στο μοντουλέϊκο ότι η δυνατότητα αλλαγής σχολίων είναι μεμπτή. Όπως τιμωρητικά περιέγραψε κάποιος mod, αυτό ξέσφιγγε τους κώλους των σλάνγκων, καθιστώντας τους πιο απρόσεκτους! Όχι ρε σεις, όσοι συνεισφέρουμε στο σάη δεν εκτίουμε ποινήν (εκτός από τυχόν μαζόχες), λάθη γίνονται και αν μπορεί κάποιος να τα διορθώσει γιατί όχι; Προτείνω την πεπατημένη του φουμπού, όπου ο σλάνγκος θα μπορεί να αλλάζει τα σχόλιά του (αλλά να παραμένουν στο background τα αρχικά σχόλια προς αποφυγή κατυνιώνε.

«Ιδεοληψία»;... Ευχαριστώ εκμέρους του Συντονισμού για τη δωρεάν ψυχιατρική σου διάγνωση. Να πάμε σε κάνα γιατρό ομαδικά άρα, έ; τί μας προτείνεις;

Τέ'ς πά', το πρόβλημα με τη δυνατότητα επεξεργασίας των σχολίων δέν το είχε ο Συντονισμός, αλλα οι χρήστες, και μάλιστα κυρίως κατά εσού. Τα ξέχασες βρέ;... :-) που έκανες τις συζητήσεις μαντάρα και οδηγούσες και σε καβγάδες επειδή -καταχρώμενος την ιδιότητα του συντονιστή!- μετεπεξεργαζόσουνα τα σχόλιά σου, αλλάζοντας/προσθέτοντας/αφαιρώντας διφορούμενα λινκάκια και ατάκες που έβρισκες στο μεταξύ πιό πετυχημένες, και σβήνοντας και σχόλια, ως αντίδραση στα σχόλια των άλλων;...

Καλό θα ήταν βέβαια να υπήρχε ωριμότητα και σεβασμός ως προς τέτοια πράματα, αλλα αποδεδειγμένα δέν υπάρχει. Αυτά τα χαζά συνεπώς οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφευχθούν όσο γίνεται, γιατι ούτε τα βάιμπ βοηθούν, ούτε τους όποιους λεξικογραφικούς σκοπούς του σάιτ. Ένα λεπτάκι αέρα προτείνω για τα σχόλια (η επεξεργασία σχολίων είναι ήδη στα τουντού του ντίκ αν δεν κάνω λάθος), προκειμένου να διορθώνονται τα όποια ορθογραφικά και τέτοια. Παραπέρα δέν βλέπω νόημα προσωπικά.

Προτείνω δυνατότητα λάϊκ στα σχόλια των σλάνγκων. Καθιστά την συνολική εμπειρία του σαητόστ πιο ευχάριστη.

Εγώ τίθεμαι κατά. Καθιστά τη συνολική εμπειρία στο σάιτ καλλιστείο, τσίρκουλο και κατιναριό αλα φέισμπουκ/τουίτερ/γιουτιούμπ, όπως και γενικότερα η επαναφορά της υποκειμενικής βαθμολογίας ορισμών, σε οποιαδήποτε μορφή. Σε κάθε περίπτωση, αυτό ειναι άλλη κουβέντα, καθώς είμαστε ακόμα σε φάση ντιμπάγκινγκ όσων έχουμε.

Προτείνω λινκάκια στους ορισμούς για κοινοποίηση τους σε κοινωνικά μύδια (κυρίως φουμπού και τοιουίτερ)

Αυτό αν είναι εύκολο, γιατί όχι; μέσα. Θα μπορεί έτσι κάποιος που γουστάρει το καλλιστείο να το εξασκεί σε καταλληλότερους χώρους. Τίτος;...

έχω συσκευή Google Nexus 5 και όχι iPhone κ. Βίκαρ

Όλα ίδια είναι.

Αγγλική βερσιόν: επανακαταθέτω παλαιότερη πρόταση μου να μπεί σε κάθε λήμμα (και για τα υφιστάμενα!) πεδίο όπου θα μπορούμε να προσθέτουμε το αντίστοιχο αγγλικό λήμμα, ει δυνατόν σλανγκιά.

Ναίαιαιαιαιεεετσι! σωστός... Εγώ τουλάχιστον το έχω στα υπόψιν (παναπεί, στην τουντού για πρήξιμο στον τίτο...). Δέν είναι μόνο αυτό, είναι κι' άλλα πεδία που μπορούν να μπούνε, συνώνυμα πιχί (τά 'χουμε συζητήσει παλιότερα, διάφοροι). Κι' αυτό ομως φοβάμαι θα πρέπει να περιμένει λίγο, μέχρι να ισορροπήσει το σάιτ στην καινούργια πλατφόρμα.

Last but not least, το θέμα βαθμολογίας: πιστεύω ότι η αριστεία πρέπει να αναγνωρίζεται. Εκτός εάν έχετε διαφορετική ιδεοληψία, οπότε πάσο. Όλοι οι ορισμοί δεν είναι ίσοι κι όμοιοι: συγκρίνετε πιχί το καραφλάζ με τον εντελώς άκυρο ορισμό του φλιτάρω. Το μόνο πρόβλημα με την βαθμολογία ήταν οι έριδες μεταξύ σλάνγκων λόγω στοχευμένης κακόβουλης βαθμολόγησης. Το πρόβλημα ουσιαστικά λύθηκε όταν (πολύ ορθά) έπαψαν να κατατάσσονται οι σλάνγκοι βάσει βαθμολογίας. Σε κάθε αξιόπουστο της βαθμολόγησης σε βάθος χρόνου, έστω κι αν θα υπάρχουν κάποια μεμονωμένα κρούσματα κακεντρέχειας. Πιστεύω ότι η αξιολόγηση (είτε μέσω της παλιάς βαθμολόγησης, είτε μέσω λάϊκ) ενισχύει την ποιότητα των λημμάτων, κάνει το σάη πιο παιχνιδιάρικο και ευχάριστο, αλλά κυρίως, προσθέτει στρώματα πληροφόρησης (slang ‘o’ meter, κατάταξη ορισμών, κλπ). Και για να μην παρεξηγούμαι: δεν προτείνω κατάταξη ανθρώπων, αλλά κατάταξη ορισμών. Πέον να σημειωθεί ότι το καλύτερο σλανγκοσάη στον γαλαξία μετά το δικό μας (www.urbandictionary.com) έχει σύστημα βαθμολόγησης.

Πάλι για ιδεοληψίες μιλάς. Τέλος πάντων. Να μιλάς για «αριστεία» προϋποθέτει οτι υπάρχει κοινά αποδεκτό αξιολογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι είναι άριστοι και κάποιοι άλλοι όχι. Κάνω λάθος; Ε κάτι τέτοιο στο σάιτ ποτέ δεν υπήρξε, εξού κι' οι έριδες: ο Α βαθμολογεί με λεξικογραφικά κριτήρια, ο Β με κριτήρια τερπνότητας του κειμένου και των φωτό, ο Γ όπως τού 'ρθει γιατι ποτέ δεν έκατσε να τα σκεφτεί (και δικαίως!), τα μέν κριτήρια με τα δέ καμία σχέση, άρα ο Α τη λέει στον Β, που τη λέει στον Γ, και τανάπαλιν. Τα προβλήματα δέ «λύθηκαν», όπως γράφεις, και απόδειξη οτι μετά απο χρόνια κατάργησης της αντίστοιχης κατάταξης χρηστών, εσύ ο ίδιος συνέχιζες επανειλημμένα να παραπονιέσαι για τη βαθμολογία σε ορισμούς. Άρα τί συζητάμε;

Ξαναλέω όμως, αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω, ειναι ζήτημα για λίγο καιρό μετά, καθαρά για τεχνικούς λόγους. Όχι οτι δέ μπορούμε ήδη να το συζητήσουμε, απλά λέω.

#4
σφυρίζων

Για τον επισκέπτη, ίσως χρειάζεται ένα κατατοπιστικό κείμενο, σωστός.

Βικ

Όλοι είναι εν δυνάμει σλάνγκοι. Έχεις δίκιο όμως, πρωτίστως αναφέρομαι στους επισκέπτες που είναι πολύ περισσότεροι.

Ευχαριστώ εκμέρους του Συντονισμού για τη δωρεάν ψυχιατρική σου διάγνωση.

Βικ

Η χρήση της λέξης ασφαλώς και δεν ενέχει ψυχιατρικές αιχμές. Ίσως να μην το ξέρεις λόγω μακρόχρονης απουσίας από το Ellanda, αλλά η έκφραση φοριέται πολύ τελευταία δίχως ψυχιατρικά υπονοούμενα (κατά το «κόλλημα») – τυχαία από τον γούγλη: «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες των κυβερνώντων», «Σε καμιά περίπτωση δεν είναι σκουπίδι το Πανεπιστήμιο. Σκουπίδι το κατάντησαν οι αριστερές ιδεοληψίες που το εξουσίασαν ιδεολογικά, και οι δεξιές πρακτικές με αριστερό προκάλυμμα, που το διοίκησαν κατά κύριο λόγο», κλπ.) Πάντως αυτόό το κατάμαυρο γκραβατάρι, με όλο το θάρρος, να το κοιτάξεις :Ρ

που έκανες τις συζητήσεις μαντάρα και οδηγούσες και σε καβγάδες επειδή -καταχρώμενος την ιδιότητα του συντονιστή! […] Καλό θα ήταν βέβαια να υπήρχε ωριμότητα

Βικ Θα ήθελα να αποφύγω τα προσωπικά, αλλά με αναγκάζεις. Δεν θα κρίνω εγώ (αλλά ούτε και η αφεντιά σου) αν ήμουν καλός, κακός ώριμος ή ανώριμος μοντ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νοιώθω υπερήφανος για τα εκατοντάδες λήμματα μου ανάρτησα, για τα χιλιάδες λήμματα που έχω μοντάρει (μεταξύ αυτών και πολλά δύσκολα λήμματα που κανείς άλλος δεν άγγιζε). Όσο ήμουν μοντ πιστεύω πως πάντα υποδεχόμουν θερμά νέους χρήστες (το κάνω ακόμα) και έτεινα ευήκοον ους προς όλους. Ποτέ δεν πατρόναρα ή αποξένωσα κάποιο νέο σλάνγκο (πράγμα γίνεται συστηματικά από άλλους σλάνγκους), αλλά φυσικά και δεν γύριζα το άλλο μάγουλο όταν μου την έπεφταν πατροναριστικά όσοι διαφωνούσαν πολιτικά με κάποιους από τους ορισμούς μου και απαιτούσαν να κατέβουν γιατί προσέκρουαν στις ιδεοληψίες τους. Σε ευχαριστώ πάντως Vikar γιατί είσαι ό μόνος από τους εναπομείναντες mods (πλην της Ironick <3) που καταδέχονται να μου απευθύνουν τον λόγο, έστω και προσβλητικά (δεν μασάω). Είναι πραγματικά κρίμα που κολοσσοί Mods όπως ο acg και το poniroskylo την έκαναν από το σάη, ο κάθε ένας για δικούς του λόγους. Τέλος, το ότι δεν είμαι πια μοντ ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση, και σας διαβεβαιώνω πως βρήκα την υγειά μου από τις γκρίνιες σου!

Να μιλάς για «αριστεία» προϋποθέτει οτι υπάρχει κοινά αποδεκτό αξιολογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι είναι άριστοι και κάποιοι άλλοι όχι.

Βικ Γιατί υπάρχει κοινά αποδεκτό αξιολογικό σύστημα σε οτιδήποτε αξιολογείται υποκειμενικά? Τέσπα είναι θέμα στυλ, δεν σου αρέσει, σεβαστό. Εγώ γουστάρω κάργα αξιολόγηση, πιστεύω στην ευγενή άμιλλα, και δεν τραβάω κανένα ζόρι με καλλιστεία. Πέον επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι όλο το μοντουλέϊκο πύρκαυλο κατά της αξιολόγησης. Χωρίς να θέλω να βάλω στο στόμα κανενός, ο acg και το poniroskylo ήταν σύμφωνοι, και αν θυμάναι από κάποια παλαιότερη συνάντα και ο dik αγαπά βαθμολογία.

Εν κατακαυλείδι: το σάη πρέπει να γίνει πιο φιλικό και αυχάριστο προκειμένου να προσελκυθούν νέοι χρήστες, γιατί κοντεύουμε να μείνουμε οι μοντς, ο Χαν, εγώ, και κάνα δυο part-timers...

#5
vikar

Βράστα, χαοτικέ πάνκη, μιλάω για προβλήματα που προέκυψαν, ενόχλησαν και συζητήθηκαν ανοιχτά, όταν χρήστης χρησιμοποιούσε επιμακρόν με πολύ προβληματικό για τους άλλους τρόπο, δικαιώματα που ζητάς να έχουν τώρα όλοι οι χρήστες. Δέ μίλησα για τις ικανότητές σου ως συντονιστή ή ώς χρήστη γενικά(!), μή χαώνεις τη κουβέντα. Ξανατονίζω: ο πολύς χρόνος χάριτος για διόρθωση στα σχόλια αποδείχτηκε προβληματικός, και έδωσα το παράδειγμα, έ, που ήσουν εσύ, πώς να το κάνουμε;... :-) Αλλα παραδέχομαι οτι μου φάνηκε αστείο να μιλάς λές και δέν υπήρξε πρόβλημα, γι' αυτό ενμέρει και η σαφής αναφορά.

Κατα τ' άλλα, χαίρομαι που βρήκες την υγειά σου, γιατι εδωμέσα θέλουμε υγιείς αθρώπους, χωρίς ιδεοληψίες...

Γιατί υπάρχει κοινά αποδεκτό αξιολογικό σύστημα σε οτιδήποτε αξιολογείται υποκειμενικά?

Πάλι πάς να το χαώσεις. Όχι βέβαια, δέν υπάρχει τέτοιο πράμα. Αλλα μπορεί φυσικά να υπάρξει κοινά αποδεκτό αξιολογικό σύστημα σε κάτι που αξιολογείται αντικειμενικά. Ε νομίζω οτι προς τα κεί θα έπρεπε να κινηθούμε, για να μή μπλέκουμε πάλι σε ηλίθιους καβγάδες πάνω σε μή κοινά αποδεκτά πράματα. Το δίς εξαμαρτείν σε φάση. Σόρι όμως, δέ θέλω ν' ανοίξω εδώ την κουβέντα, όχι ακόμα, ή τουλάχιστον όχι εγώ σ' αυτήν τη φάση (πάντως, να σου θυμίσω παλιές μου ιδέες εδώ και στο καπάκι εδώ, ενδεικτικά· δέν έχουνε αλλάξει σε πνεύμα απο τότε).

Άλλο: άνοιξ' ένα θεματάκι στο φόρουμ μιά και τό 'πιασες εσύ το θέμα, με πράματα που κατα τη γνώμη σου θά 'λεγε να πιάνει ένα κειμενάκι με σκοπό να κατατοπίσει τον επισκέπτη, να ρίξουμε όλοι ιδέες φοκουσαρισμένες. Αλλιώς, κάτι μπορούμε να σκαρφιστούμε και μόνοι οι τωρινοί συντονιστές, εντάξει. Αλλα εγώ πιχί δέ θα ήμουν αρμόδιος να συντάξω τέτοιο πράμα μόνος μου· δέ χρειάστηκα ποτέ τέτοιον οδηγό, πέρ' απο τα τεχνικά του συστήματος, και πολύ γρήγορα απέφευγα επιμελώς και την αρχική σελίδα του παλιού σάιτ, καθώς με βοηθούσε ελάχιστα σ' αυτά που ήθελα να κάνω εδωμέσα. (Και εντάξει, σίγουρα δέν εννοούμε τις λακωνικές ατάκες που υπήρχαν στο παλιό, σε φάση «εδώ στο σλάνγκ καταχωρίζουμε, σχολιάζουμε» και λοιπά, έτσι δεν είναι;...) Αλλα καλύτερα σε δικό του θεματάκι.

Τελευταίο: το πόσοι θα μείνουμε στο σάιτ δέν εξαρτάται μόνο απ' το πόσα ευχάριστα χρωματάκια και κωλοδάχτυλα για θάμπζ-άπ θα έχει. Εξαρτάται και απο το τί ακριβώς υποτίθεται οτι κάνουμε εδωμέσα. Μιλάω με γρίφους;... Τσίμπα μιά φατσούλα :-Ρ

#6
jesus

να σου απευθύνω το λόγο, να μην το 'χεις κ παράπονο, βράστα. κατά ποίαν έννοια τα δύο παραδείγματα που αναφέρεις για την λέξη ιδεοληψία δεν εμπίπτουν στον ορισμό που δίνει ο βίκαρ;

#7
soulto

Μου πήρε κάποιο χρόνο για να εξοικειωθώ με τη νέα μορφή του (καταπωστολέτε) σάη. Εξ ου και η (προσωρινή) απουσία μου απ' αυτό. Πάνω που άρχιζα να μαθαίνω τα κόλπα, φτου κι απ' την αρχή! Επειδή είμαι κάποιας ηλικίας και σχετικά άμπαλος περί τα κομπιουτερικά δεν θα μιλήσω για τεχνικά θέματα (τα οποία αγνοώ), ούτε για τις δυσκολίες που συναντώ, γιατί ως γνωστόν "you can't teach an old dog new tricks" ή, όπως λένε στο χωριό μου, "γέρος γάδαρος περπατησιά δεν αλλάζει". Επί του παρόντος θ'αναφερώ σε δυό πράγματα που μου λείπουν σε σχέση με την παλιά μορφή του.

1.Το σλανγκόμετρο. Έδινε το "σφυγμό" του σάη σε κάθε χρονική στιγμή και αποτελούσε κίνητρο συλλογικής δράσης για το ανέβασμα του επιπέδου. Φυσικά ήταν άμεσα συνδεδεμένο και εξαρτώμενο απο την

2.Βαθμολογία. Προσωπικά δεν είμαι ανταγωνιστικός σαν χαρακτήρας. Εν τούτοις, περίμενα με αδημονία την βαθμολογία σε κάθε ορισμό μου, όπως το σχολιαρόπαιδο το βαθμό ή το εύγε του δασκάλου. Οπως έχει αναφερθεί και παραπάνω, υπάρχουν θέματα σχετικά με το "αντικειμενικό" της βαθμολογίας, τα διαφορετικά για τον καθένα κριτήρια βαθμολόγησης, αλλά και για βαθμολογίες σκοπιμότητας. Οι προβληματισμοί αυτοί είναι εύλογοι μεν, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν πρέπει να μας στερήσουν τη δυνατότητα της αξιολόγησης των προσπαθειών μας. Ας μην ξεχνάμε, πως και η ψήφος μας (στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες) δίνεται με διαφορετικά για τον καθένα, υποκειμενικά και πολλές φορές ιδιοτελή κριτήρια. Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να καταργηθεί η καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας. (Αν βέβαια εκλέγουμε αυτούς που εκλέγουμε, δεν φταίει η δημοκρατία. Καλύτερα όμως να μην επεκταθώ).

Εν κατακαυλείδι, πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να επανεξεταστεί σοβαρά το θέμα της βαθμολογίας, επειδή, παρά τα όποια μειονεκτήματα, αποτελεί το πιό δημοκρατικό σύστημα αξιολόγησης και βοηθά αντικειμενικά στην βελτίωση του σάη.

donmhtsos

#8
soulto

Μετά και την παραπάνω εξαιρετική "παρέμβαση" του Δονμήτσου, θάθελα να πω κι εγώ την γνώμη μου για το θέμα αξιολόγηση ή βαθμολόγηση, ή αριστεία - όπως την ονομάζει ο Βράστα ο χαοτικός.
Νομίζω λοιπόν οτι η έλλειψη αξιολόγησης ευνοεί το μέτριο και κόβει δυνάμεις από το δημιουργικό, στα πλαίσια της εκάστοτε συλλογικότητας στην οποίαν αναφερόμαστε -στην περίπτωσή μας, στο σλανγκρ.
Το κόστος για τις δυσλειτουργίες και τα φάλτσα του όποιου συστήματος αξιολόγησης, πρέπει κττγμμ αγογγύστως να πληρωθεί από την σεβαστή αδελφότητα των σλανγκΑμις, γιατί το όφελος είναι απείρως μεγαλύτερο και μακροπρόθεσμο, άσε που υπάρχουν τρόποι να αποσοβηθούν τα μεγάλα στραπάτσα. Αναφέρθηκαν κάποιες ιδέες για την αξιολόγηση, έχω κι εγώ κάτι στο νου -μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτό εν ευθέτω, αλλά για ΟΤΘ, το να αρνείσαι την αξιολόγηση πάει κόντρα στη φύση και στην τάξη των πραγμάτων κι επειδή η φύση απεχθάνεται το κενό, η αξιολόγηση θα γίνει με άλλους τρόπους μη δημοκρατικούς.

#9
Galadriel

Στο συγκεκριμένο σούλτω απάντησα στον δονμήτσος εκεί που διατύπωσε το ερώτημα. Σημειώνω και τη δική σου άποψη η οποία ελαφρώς διαφοροποιείται, ωραίο κι αυτό. Όταν έρθει η ώρα θα τα δούμε ξανά ίσως.

#10
σφυρίζων

Ξανατονίζω: ο πολύς χρόνος χάριτος για διόρθωση στα σχόλια αποδείχτηκε προβληματικός, και έδωσα το παράδειγμα, έ, που ήσουν εσύ, πώς να το κάνουμε;... :-)

Βικάριος

Είμαι απόλυτα σύμφωνος ότι οι χρήστες πρέπει να έχουν την δυνατότητα να διορθώνουν τα σχόλιά σους για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Εγώ απλώς προσθέτω ότι δεν θα έβλαπτε κα παραμένει ανακτήσιμη και το αρχικό σχόλιο του σxολιαστή, όπως στο φουμπού.

Τώρα, κατόπιν της διαγραφής μιας καθαρά λεξικογραφικής μου πρότασης στο λήμμα μικρομηκάς καθώς και της (άδικης κττμγ) απάντησης ενός μοντ, πιστεύω αγαπητέ Βικ ότι έχασες το ηθικό έρεισμα να με καταγγέλλεις για τις φρικτές και αποτρόπαιες πρακτικές μου ως μοντ. Με το χέρι στη καρδιά ρε φίλε, σε τι διαφέρει η διαγραφή αυτή από τις μοντουλοκατυνιές για τις οποίες θα με κατηγορείτε εσαεί;

#11
vikar

σε τι διαφέρει η διαγραφή αυτή από τις μοντουλοκατυνιές για τις οποίες θα με κατηγορείτε εσαεί;

σφυρό

Αφού ρωτάς εμένα, ξαναρίξε αν θές μιά ματιά στον κλέφτη βοσκό, ως παραβολή περι εμπιστοσύνης, γιατι κάπως έτσι το καταλαβαίνω. Κατα τ' άλλα, δέν πρόκειται για έωλες κατηγορίες, είν' απλά καταγραμμένα γεγονότα, απ' τα οποία ταλαιπωρηθήκαμε ως κοινότητα στο παρελθόν, και ανεξάρτητ' απ' το ποιός έκανε τη μαλακία, θά 'μαστ' ηλίθιοι να μήν αντλήσουμε διδάγματα απ' αυτό.

Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη βαθμολογία. Θά 'μαστ' ηλίθιοι να ξαναπέσουμε στην παγίδα να υιοθετήσουμε αυτή τη γεννήτρια καβγάδων και αμέτρητων κουραστικών υβριστικών σχολίων τύπου «άντε και #%^#&%$& παλιομπαγαποντοδότη!...», ενώ ο άλλος πιθανότατα βαθμολόγησε γιατί έτσι απλά βρήκε παπαριά αυτό που έγραψες -«και γιατί δεν έγραψε ένα σχόλιο να το πεί;» ε γιατί δέν θέλει ν' ασχολείται με κατα τη γνώμη του παπαριές -«τότε να μή βαθμολογεί κάν!», ε τότε τί τη θέλουμε τη γαμημένη τη βαθμολογία βρε πασάκα μου;... :-) -«όχι! να την κάνουμε καλύτερη, πιό εκλεπτυσμένη, να βαθμολογεί κάποιος μόνο αν γράφει σχόλιο» ε άμα γράφει σχόλιο χρειάζεσαι και τη βαθμολογία για τί πράμα ακριβώς;... και στην τελική, ήρθαμε στο σλάνγκ τζι άρ για να στήνουμε συστήματα αξιολόγησης; εδώ η σούλτο κουράζεται και μόνο απ' την κουβέντα για τις ετικέτες... (μία τυπική πορεία αντεπιχειρημάτων επαυτού, υπάρχουν κι' άλλες καναδυό)

Να παρατηρήσω οτι μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί (υπέρ της) μόνο νέοι χρήστες. Θα μού 'ναι χρονοβόρο και ίσως και άκομψο να ψάξω όλους τους καβγάδες που έχουν γίνει στο παρελθόν γι' αυτό το πράμα, αλλα όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να καταλάβει γιατί κάποιοι λέμε «όχι», μπορεί να ψάξει μόνος του.

Κάτι τελευταίο: το συσχετισμό της βαθμολογίας, όπως την ξέραμε, με εκλογικές διαδικασίες τον βρίσκω παντελώς άστοχο. Δέν ψηφίζαμε για να εκλέξουμε κάποιον υπηρέτη του σάιτ, ή διοικητή, ή ότι· ψηφίζαμε απλά για το άν μας άρεζε η εκάστοτε ανάρτηση, για το άν τη βρίσκαμε του γούστου μας.

#12
vikar

Ά, βλέπω οτι άρχισαν και παλιότεροι χρήστες να τοποθετούνται, σόρι.

#13
xalikoutis

Συμφωνώ με τα σημεία του σφυρίζοντος, και επαυξάνω προς ελευθεριακο-δημοκρατικές κατευθύνσεις. Ο ψεύτης βοσκός (άστοχη αναφορά βικ) τελικά χρειαζόταν άλλη μία ευκαιρία.

#14
soulto

και στην τελική, ήρθαμε στο σλάνγκ τζι άρ για να στήνουμε συστήματα αξιολόγησης; εδώ η σούλτο κουράζεται και μόνο απ' την κουβέντα για τις ετικέτες...

Βίκαρ

  • Δεν κουράζομαι πατριώτη, τηνTAGοκουβέντα την θεωρώ δευτερεύουσα υπόθεση και λυπάμαι αν δεν το διατύπωσα καλά. Ενδεικτικό δε της προβληματικής που υπάρχει είναι τα 1:20, κλπ. Ξόδεμα.
    Αντίθετα την κουβέντα για την αξιολόγηση την βρίσκω εξόχως σημαντική. Ως επισκέπτρια, κατά καιρούς του σάη αλλά και ως νέα σλάνγκα, η όποια αξιολόγηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γοητευτώ από τη διαδικασία και να επιθυμήσω τη συμμετοχή. Δεν είδα -στο διάστημα των 2-3 μηνών που είμαι ενεργή - κανένα παρατράγουδο να συμβαίνει στο θέμα βαθμολογία, τυχαίο;

Θά 'μαστ' ηλίθιοι να ξαναπέσουμε στην παγίδα να υιοθετήσουμε αυτή τη γεννήτρια καβγάδων και αμέτρητων κουραστικών υβριστικών σχολίων τύπου «άντε και #%^#&%$& παλιομπαγαποντοδότη!...» Βίκαρ

Κάτι τελευταίο: το συσχετισμό της βαθμολογίας, όπως την ξέραμε, με εκλογικές διαδικασίες τον βρίσκω παντελώς άστοχο. Δέν ψηφίζαμε για να εκλέξουμε κάποιον υπηρέτη του σάιτ, ή διοικητή, ή ότι• ψηφίζαμε απλά για το άν μας άρεζε η εκάστοτε ανάρτηση, για το άν τη βρίσκαμε του γούστου μας.

Vikar

  • Αν δεν θέλουμε καβγάδες ούτε συσχετισμό με εκλογικές διαδικασίες (εκ των ουκ άνευ αν μιλάμε για δημοκρατικές τοιαύτες), τότε νταξ/οκ/πάσο.
    Η λύση έχει βρεθεί προ πολλού, από πολλούς και εξασφαλίζει ησυχία, τάξη και ασφάλεια, ενώ η δημοκρατία από την γένεσή της είναι γεννήτρια καβγάδων, ξέρουμε όμως κάτι καλύτερο;
    Αυτό που λες με τον υπηρέτη του σάιτ δεν το κατάλαβα. Οι υπηρέτες δεν εκλέγονται απ' όσο ξέρω, κι ιο εκλογές και η αξιολόγηση είναι το θεμέλιο κάθε δημοκρατικού συστήματος, γιαυτό στις δικτατορίες είναι το 1ο πράμα που καταργείται.
#15
vikar

κανένα παρατράγουδο να συμβαίνει στο θέμα βαθμολογία, τυχαίο;

σούλτο

Μάλλον τυχαίο, εκτός κι' αν δέν θεωρείς παρατράγουδα τα επανειλημμένα επιθετικά-αλλα-και-καλά-αστειατόρικα σχόλια κατα ανώνυμων βαθμολογητών, όλους τους τελευταίους μήνες. Πότε θα ήταν «παρατράγουδο»; Άμα κάποιος απ' τους βαθμολογητές τσιμπούσε στο τσίγκλισμα και γινότανε πάλι μαδομούνι;... Έτσι ξεκινούσαν πάντα οι σχετικές κοκορομαχίες. Νισάφι.

#16
σφυρίζων

Πάλι ρίχνεις υπονοούμενα για την αφεντικά μου, Βίκ. Δεν υπήρξαν παρατραγουδα άξια λόγου μετά την κατάργηση της κατάταξης σλανγκων. Όταν κάποιος χρήστης πήρε το φραγγέλιο και μηδένισε όλα τα λήμματα του Χαν και εμού περί Εμπειρίκου, το σχολίασα ως μπαγαποντοδοσία. Αν αυτό το θεωρείς παρατραγουδο εκ μέρους μου, τότε ξύνεις τον πάτο του βαρελιού για επιχειρήματα.

#17
σφυρίζων

Αφεντικά => αφεντιά

#18
σφυρίζων

Γκρινιάρης ίσως, αλλά παρατραγουδιστής νιετ.

♪♫ You may say I'm a γκρινιάρης But I'm not the only one ♪♫ Βικ

#19
vikar

Ποιό υπονοούμενο βρε, το χωριό που φαίνεται;

Εάν όντως κάποιος μηδένισε όλα τα λήμματα απο Εμπειρίκο, τί πιο συνεπές: προφανώς (άλλο ενα χωριό που φαίνεται) θεωρεί ο κάποιος οτι αυτά τα λήμματα δέν αρμόζουνε με την καμία στο σάιτ. Ενώ εσύ ναί. Ε και λοιπόν; Τον κράζεις και τον λές κομπλεξικό και λούγκρα, για ποιόν λόγο ακριβώς;!... (άκου «το σχολίασα ως μπαγαποντοδοσία», να τον λές τον άλλο «λούγκρα»!... σχόλιο, ιντίντ...)

Ή μήπως, θα μου πείς, είναι επειδή σε κακοβαθμολογεί και για άλλους ορισμούς σου; Ε δέν του αρέσει το στιλάκι σου, όπως και σένα δέν σ' αρέσει το στιλάκι άλλων, και λοιπόν;... Η βαθμολογία που είχαμε ήτανε δήλωση γούστου λέμε (επανάληψη μήτηρ πάσης). Τί δυσανεξία είν' αυτή τελοσπάντων; έλεος. Ωριμότητα μιά φορά, ε δέν το λές.

Ε λοιπόν, άν δεν ξεκινάνε παρατράγουδα έτσι, τότε πώς;


Είπες κάπου ν' αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς. Τ' αστειάκια-που-δεν-είν'-αστεία, με «γκρινιάρηδες», «@#^@%^» και λοιπά, χώρια τα αισχρά και χυδαία μπινελίκια κατα ανωνύμων κακοβαθμολογητών, κομμένα σε παρακαλώ πολύ. Για τέτοια βρισίδια στο παρελθόν έχουνε διάφοροι χρήστες απαιτήσει μπάν, και εσύ εφαρμόζεις αυτήν την πρακτική εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Ζυγίσου. Αν είναι να βγεί κουβέντα σε τέτοιο θέμα με τέτοιες διαφωνίες, δέ θα βγεί σε στίλ «λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα».

#20
σφυρίζων

Παρακαλώ επίσης κομμένοι οι ad hominem χαρακτηρισμοί (όπως "ανώριμος"), οι άστοχοι χαρκτηρισμοί σου, και οι κατά συρροή "(κατα)δίκες προθέσεων" που διαπράττεις σε βάρος χρηστών. Και δεν τα λέω εγώ αυτά, στα έχουν γράψει ανοιχτά κι άλλοι - αν θες, βάζω κι εγώ παραπομπές.