#1
σφυρίζων

Η συνολική μου εμπειρία ως χρήστης με το νέο σλανγκ είναι εξαιρετική. Όπως ανέφερα ήδη, πιστεύω ωστόσο ότι η σελίδα υποδοχής μπορεί να βελτιωθεί προκειμένου να προσανατολίζει αποτελεσματικότερα τον νέο σλάνγκο για το τι παίζει με την σλανγκ και το σάη - να καταστεί πληρέστερη, πιο φιλόξενη και λιγότερο απρόσωπη. Ως έχει, η σελίδα υποδοχής υπερτονίζει την «πρόσφατη δραστηριότητα». Η μόνη πηγή πληροφοριών γαι το τι παίζει είναι ένα νομικίστικο ντισκλέημερ. Το learning curve του νέου χρήστη είναι απότομο.

Ανοίγω αυτό το νήμα αυτό προκειμένου να καταθέσουμε ιδέες για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί. Σαν τροφή για σκέψη ρίχνω ένα προτεινόμενο σκαρίφημα δομής που κττμγ συνδυάζει κάποια δυνατά στοιχεία του παλαιού σλανγκρ με τις καινοτομίες του νέου.

Μη βαράτε, δεν είμαι ούτε web designer ούτε το΄χω το εικαστικό

#2
Khan

Συμφωνώ ότι πρέπει να είναι προτεραιότητά μας η έλκυση νέων Σλάνγκων και για αυτό καλό είναι να είναι λίγο πιο κατατοπιστική και ελκυστική η αρχική σελίδα. (Παρεμπιφτού το κείμενο για την ηδονή- οδύνη στα λατινικά τα σπάει!).

#3
titos

Μιλάμε για την αρχική σελίδα εγγεγραμμένου και λογκαρισμένου χρήστη, ή αυτήν του επισκέπτη;

Πιστεύω να έχετε παρατηρήσει ότι πρόκειται για 2 πολύ διαφορετικές αρχικές σελίδες...

#4
soulto

Κούdoς και +1000 ρε συ ΣφΥ για την πρότασή σου.
Νομίζω οτι είναι πολύ καλή αρχική σελίδα για λογκαρισμένο χρήστη. Μ' αρέσει που δεξιά φαίνονται οι τελευταίοι και οι τυχαίοι ορισμοί. Ίσως στο μέλον να υπάρχει και μέρος για βαθμολογία -αν αποφασιστεί. Πάντως το χρειάζεται το χρώμα η 1η σελίδα, όχι μόνο γράμματα.

#5
σφυρίζων

Θα συμφωνήσω με σούλτω, tito, δεν θεωρώ αυτονόητο ότι θα γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια διαφορά ανάμεσα στις σελίδες λογκαρισμένων και μη. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα πρότεινα και η σελίδα των λογκαρισμένων να γίνει λιγότερο αντιτουριστική

Παρεμπίπταμπλυ, το πεδίο "νέα tags" σε βάθος χρόνου ίσως να μην έχει πια ενδιαφέρον (καθώς θα έχουν more or less οριστικοποιηθεί).

#6
Khan

Μιλούσα κυρίως για την αρχική σελίδα του Επισκέπτη.

#7
soulto

κτγμ δεν πρέπει να διαφέρουν δραματικά

#8
vikar

Ο μή λογκαρισμένος, παναπεί ο επισκέπτης, δέν ενδιαφέρεται για το σάιτ όπως ο λογκαρισμένος, παναπεί ο χρήστης (που έχει ήδη προσελκυστεί, όπως γράφει ο Χάν), και για μένα είναι αυτονόητο οτι λέει ν' αντικατοπτρίζεται αυτό στις αντίστοιχες πρώτες σελίδες.

Αυτό με τις νέες ετικέτες που λέει ο σφυρίζων έχει βάση, θα μπορούσε ν' αντικατασταθεί απο κάτι άλλο -σίγουρα μπορούμε να το δούμε και αργότερα. Πάντως, εφόσον γίνεται τεχνικά, τέτοιου τύπου πληροφορίες (νέοι ορισμοί, νέα σχόλια, νέα πόστ...) θα μπορούν με λειτουργικότερο λέω τρόπο να επιλέγονται απο τους χρήστες με αντίστοιχα κουμπάκια-φίλτρα στη Δραστηριότητα, οπου έτσι κι' αλλιώς η πληροφορία υπάρχει.

Αυτό για τα χρώματα που λέει η σούλτο, δέν το υποστηρίζω περσέ, αλλα σαφώς θα μπορούσαμε σε κατοπινότερη φάση ν' ασχοληθούμε να φτιάξουμε νέο σκίν για το σάιτ, που θά 'ναι πιό παρδαλό, να το χρησιμοποιεί όποιος θέλει.

Στο προκείμενο, για το κείμενο. Λέω οτι το εξηγητικό κείμενο δέ λέει να μπεί φάτσα-κάρτα, στην πρώτη σελίδα, αλλα καλύτερα κάπου αλλού (σε μιά σελίδα αλα αμπάουτμι πιχί). Άμα κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα επανειλημμένα, δέν βλέπω το νόημα στο να βλέπει το κείμενο ξανά και ξανά. Εγώ τουλάχιστον, απο νωρίς έπαψα να μπαίνω απ' την πρώτη σελίδα στο παλιό, δέ μου πρόσφερε τίποτα, και άμα είχε και κάποιο μεγαλύτερο κειμενάκι απ' τις δυό-τρείς προτάσεις που είχαμε, σίγουρα θα την είχα παρατήσει απ' την πρώτη βδομάδα.

Κατόπιν, ανεξάρτητα απ' το πού θα μπεί, τί να λέει το κείμενο στον επισκέπτη; αυτό για την ηδονή και για την οδύνη;...

#9
titos

Αυτά που λέει ο vikar ακριβώς.

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο.
#10
σφυρίζων

Σψωνώ με Βίκ ότι η δυνατότητα καστομιάς από τον χρήστη (αν είναι τεχνικά δυνατόν) θα βοηθούσε.

Η πρόταση να έχει η σελίδα των εγεγραμμένων περισσότερη pizzazz (αυτό νομίζω εννοούσε η Σούλτω, όχι σκινς) αφορά κυρίως στους περιστασιακούς "recreational" σλάνγκους, όχι σε πορωμένες χαρντορίλες όπως ο vikar και εγώ. Κι εγώ προσπερνούρα την πρώτη σελίδα στο παλιο σάη, και θα συμμετειχα στο σάη ακόμα κι αν ήταν σε περιβάλλον COBOL. Τον μέσο αμύητο σλάνγκο έχω κατά νου.

#11
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

(Δεν πολυκοίταξα αν έχει προταθεί κάτι σαν το ακόλουθο. Αν ναι, τότε πάσο).

Θα ήταν ίσως χρήσιμο σε επισκέπτες / νέους χρήστες, δλδ κυρίως στην αρχική σελίδα του επισκέπτη, αλλά ίσως και σε αυτή του λογκαρισμένου χρήστη να μπει ένα εμφανές, ορθάνοιχτο, ευάερο και ευήλιο παράθυρο με οδηγίες αναζήτησης. Πχ για να βρούμε μια λέξη εισάγουμε τμήμα της και την ψάχνουμε σε λήμματα / ορισμούς / σχόλια για να δούμε τι υπάρχει ή για να μην ανεβάζουμε πάλι ήδη υπάρχοντα λήμματα. Αν υπάρχει το παραθύρι κ στα αγγλικά ακόμα καλύτερα.

#12
vikar

Αυτό το θές όντως για τους καινούργιους, ή απλά εχεις ξεχάσει τα πάντα και μας ζητάς βοήθεια με τρόπο;

#13
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

===> (((())))

(λαγούμι κλπ, ξες εσύ)