#1
SLANG.gr

Σίγουρα θα τις δείτε και μόνοι σας, άλλες με την πρώτη ματιά και άλλες μετά από λίγο ψαχούλεμα. Μια πρώτη σούμα, πάντως, των αλλαγών στο νέο SLANG.gr είναι αυτή που ακολουθεί:

Ενημέρωση 26/04/2015

  • Είναι πλέον δυνατή η αναζήτηση κειμένου στο φόρουμ.
  • Το κείμενο που αναζητούμε παίρνει επισήμανση (highlighted) ώστε να το βρίσκουμε ευκολότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων.

Ενημέρωση 25/04/2015

  • Είναι δυνατή η δημιουργία συνδέσμου απευθείας σε σχόλιο ορισμού ή φόρουμ με κλικ στον αύξοντα αριθμό του πάνω-δεξιά.
  • Υπάρχει κουμπί quote, δηλαδή αντιγραφής κειμένου σχολίου και επικόλλησής του ως παράθεσης σε νέο σχόλιο.
  • Η σελίδα της δραστηριότητας (για συνδεδεμένους χρήστες εδώ) εμφανίζει επίσης τους τελευταίους ορισμούς και τις πιο πρόσφατα δημιουργημένες ετικέτες.
  • "Παρακολούθηση" όλων των ορισμών μου με τη μία.
  • Ανέβασμα εικόνας και με χρήση URL.

Αρχική μετάβαση στην πλατφόρμα v5 (14/04/2015)

  • Η αισθητική του νέου ιστοτόπου είναι εμφανώς ανανεωμένη. Τα κείμενα είναι πιο ευανάγνωστα, ιδίως σε οθόνες smartphones και tablets.
  • Η βαθμολογία λημμάτων και ορισμών σταματά, τουλάχιστον προς το παρόν.
  • Αντί των κατηγοριών, υπάρχουν ετικέτες - νέες ετικέτες μπορούν να εισάγονται από τους συντονιστές.
  • Υπάρχει τεχνική πρόβλεψη για μεταγλωττισμένη έκδοση του ιστοτόπου, στην αρχή μόνο ως προς το περιβάλλον χρήσης αλλά στο μέλλον και ως προς το περιεχόμενο. Τα αγγλικά ξεκινούν ως πρώτη τέτοια εναλλακτική γλώσσα.
  • Κάθε χρήστης μπορεί να "παρακολουθεί" οποιονδήποτε ορισμό και να ενημερώνεται για τον σχολιασμό του.
  • Τα Προσωπικά Μηνύματα (ΠΜ) αποκτούν εύχρηστη μορφή νήματος και σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν έως τέσσερα άτομα.
  • Η εμφάνιση του κειμένου που κρύβει σύνδεσμο (link), τόσο εσωτερικό όσο εξωτερικό, γίνεται πιο διακριτική και η οπτική ροή του κειμένου καλύτερη.
  • Διατηρούνται τα κουμπιά "Σχολιασμένα" και "Πρόσφατα", καταργούνται τα κουμπιά "Τυχαία" και "Με media". Εισάγονται τα κουμπιά "Με περισσότερους ορισμούς", "Με περισσότερα σχόλια" και "Σχόλια".
  • Το σύστημα προειδοποιεί πριν το κλείσιμο του παραθύρου σύνταξης ορισμού, ώστε να μην χάνεται κείμενο που δεν έχει αποθηκευτεί.
  • Η προεπισκόπηση του ορισμού που συντάσσουμε γίνεται άμεση και απλούστατη: το κείμενο εμφανίζεται μορφοποιημένο την ίδια στιγμή, κάτω από το πεδίο που δουλεύουμε.
  • Το δημόσιο πρόχειρο σταματά, τουλάχιστον προς το παρόν. Τα λήμματά του παραμένουν αποθηκευμένα ώστε να δημοσιευθούν σε κάποιον χώρο του ιστοτόπου.
  • Αλλάζει πλήρως η εμφάνιση των πολυμέσων. Τα πολυμέσα του ορισμού ενσωματώνονται σε αυτόν με πιο ζωντανό αλλά και πιο τακτοποιημένο τρόπο, ενώ τα πολυμέσα των σχολιαστών αναρτώνται στα σχόλιά τους.
  • Η ιδιότητα του συντονιστή, εφόσον υπάρχει, γίνεται ορατή στο προφίλ του χρήστη.
  • Ο συντάκτης ενός ορισμού έχει ένα χρονικό περιθώριο να διορθώσει ο ίδιος τον ορισμό που μόλις ανάρτησε.
  • Η αναζήτηση στο περιεχόμενο του SLANG.gr γίνεται διακριτά: στα λήμματα, στους ορισμούς, στα σχόλια, στις ετικέτες, στα μέλη. Επιπλέον, ο κάθε χρήστης μπορεί να τρέχει αναζητήσεις στο προσωπικό του πρόχειρο και στα ΠΜ του.
  • Η συμβατότητα των συνδέσμων (links) του SLANG.gr διατηρείται: ένας σύνδεσμος που υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο και οδηγεί προς έναν ορισμό του παλιού slang.gr συνεχίζει να δουλεύει, εφόσον βέβαια υφίσταται ο συγκεκριμένος ορισμός.
  • Οι φωτογραφίες προφίλ πλέον μπορούν να συνδέονται με το gravatar του κάθε χρήστη.
  • Τα σχόλια συνεχίζουν να είναι χωρίς προέγκριση, από εγγεγραμμένους χρήστες μόνο, με την ίδια πάντα γρήγορη διαδικασία εγγραφής.
  • Το παράδειγμα μπαίνει όπου θέλουμε μέσα στον ορισμό, όσες φορές θέλουμε και όχι κατ' ανάγκη μία φορά στο τέλος.
  • Δημιουργείται φόρουμ όπου οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις.
  • Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τη ροή της δραστηριότητας από άλλους χρήστες ως προς τις δημοσίως ορατές ενέργειές τους.

... κι αρκετές βελτιώσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη...

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο. :
Ενημέρωση 26/04/2015.
#2
Khan

Κάνω εδώ την (ελπίζω) τελευταία ερώτησή μου: Μπορεί να έχει κανείς φωτό άβαταρ (δική του, δηλαδή μη προεπιλεγμένη από το σάιτ) χωρίς να είναι ένα γκράβαταρ που τον ακολουθεί και σε άλλα μπλογκς, σάιτς κτλ;

#3
soulto

Γεια σας όλοι και με γεια! Νομίζω οτι λείπει η κεντρική σελίδα-ρεσεψιόν που είναι το συμπαθητικό σαλονάκι που όλους τους δέχεται και τους ενημερώνει.

#4
patsis

Αν και δεν μπορούμε να ανεβάσουμε μια εικόνα άβαταρ, μπορούμε ωστόσο να δηλώσουμε διαφορετική διεύθυνση email για τις ειδοποιήσεις μας και διαφορετική για το gravatar. Μπορούμε δηλαδή να δημιουργήσουμε gravatar με μια άλλη, "δεύτερη" διεύθυνση email, μια διεύθυνση που δεν χρησιμοποιούμε γενικώς ή που θα φτιάξουμε ακόμα και σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την τυχόν εμφάνιση της ίδιας εικόνας εδώ και σε άλλους ιστοτόπους που συχνάζουμε.

Είναι workaround, οπωσδήποτε.

Για να συμβάλω όσο μπορώ, γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι υπάρχουν παροχείς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με πολύ γρήγορη διαδικασία εγγραφής, χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες ασφάλειας (το οποίο δεν μας απασχολεί, αφού τους θέλουμε μόνο για το gravatar).

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο. :
Προσθήκη ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστοτόπου gravatar
#5
soulto

Επίσης κι εγώ αναρωτιέμαι αν στο προφίλ μου θα μπορούσα να έχω δικό μου άβαταρ, πχ όπως η Γκαλά

#6
Galadriel

Δες το λινκ του gravatar που παραθέτει από πάνω ο patsis.

#7
salina

Καλημέρα γκαιζ, με γειά!

#8
deinosavros

Γειά χαρά, εδώ είμαι κι εγώ ο άμπαλος με τα κομπιουτερικά, οπότε θα το δω γιαβάς γιαβάς κι ότι απορίες έχω τα λέμε. Με γειά μας.

#9
PUNKELISD

Πάαααρα πολύ καλή προσπάθεια! Συγχαρτήργια!

#10
betatzis

Πολύ καλό είναι. Αλλά θα πάρει καιρό να συνηθίσω. Συγχαρητήρια.

#11
Γιώργος Ζάκκης

Φτου-φτου και Μεγιές το νέο σάη κύριοι, κυρίες και δεσπονίδες! Αέρας ανανέωσης! Άντε και σε εφαρμογή για κουνιστά ντηλέφωνια! Ίνα σλαγκίζωμεν και δια του αϊ-Φωνίου!

#12
vikar

Πού 'σαι ρε θεέ;

#13
Ahaios

Καλησπέρα παίδες,

Αισθάνομαι περίεργα για ότι θα γράψω καθώς είμαι χρόνια επισκέπτης της σελίδας και παραμένει από της αγαπημένους μου ελληνικούς ιστότοπους γι'αυτό ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τον όποιο αρνητισμό, οι πρόθεσή μου είναι καλοπροαίρετη.

Επί της ουσίας, κατανοώ τις όποιες ανάγκες αναβάθμισης του site με προσθήκη επιπλέον δυνατοτήτων κτλ αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το νέο σχεδιασμό που είναι κατά τη γνώμη μου (επιεικώς) λιγότερο λειτουργικός από τον παλιό.

Παρά τις όποιες βελτιώσεις για ανάγνωση σε μικρές συσκευές, σε desktop/laptop ο νέος σχεδιασμός κάνει ελλιπέστατη χρήση του χώρου. Γενικά βλέπω αυτή τη τάση σε αρκετές προσπάθειες εκμοντερνισμού σελίδων, και ναι μεν κάνει γενικότερα το κείμενο πιο ευανάγνωστο αλλά σε σελίδες όπως το slang με μεγάλο όγκο πληροφορίας νομίζω ότι η πυκνή δομή με πλέγμα είναι πολύ πιο ταιριαστή.

Λείπουν επίσης από την κύρια μπάρα πλοήγησης (εκτός αν το παρέβλεψα) τα:

Τυχαία Πρόσφατα Top

Αλλά πρωτίστως λείπει το πάνελ με τα "Περισσότερα Λήμματα".

'Εχω παράλληλα ανοίξει τα τελευταία εικόνα του παλιού site από το web.archive και με έπιασε συγκίνηση. Ααχχ αυτή είναι homepage, βλέπε λήμμα potiraki_15291

http://web.archive.org/web/20150315001053/http://www.slang.gr/

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω με τον καιρό να αξιολογηθούν οι προτάσεις που έχουν ήδη γίνει και από όλα μέλη ώστε να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Καλή συνέχεια.

#14
Galadriel

Ακολουθεί χαρούμενο ποστ:

Με σειρά εμφανίσεως για όσους είχα καιρό να "δω": @deino pounke beta zakkis χαίρομαι που σας συναντώ ξανά!

@Αhaios: Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω Αχαιέ, χαίρομαι που πήρες απόφαση να γράψεις την άποψή σου - άποψη διατυπωμένη με σαφήνεια και ευγένεια παρά την προφανή συναισθηματική φόρτιση που σου προκαλούσε το προηγούμενο :) - και θα χαρώ να δω και τον πρώτο ορισμό σου τώρα που πήρες το κολάι.

Η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα. Η προηγούμενη έκδοση του SLANG.GR ήταν η ίδια για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, έτσι το γνωρίσαμε, το δεχτήκαμε, το διαμορφώσαμε, το αγαπήσαμε. Έγινε πολύ δουλειά για να περάσουμε στη νέα έκδοση, στην οποία ενσωματώθηκαν σχόλια και προτάσεις από χρήστες ετών. Είμαι σίγουρη ότι θα είδες και θετικές αλλαγές. Ο καθένας βλέπει διαφορετικά πράγματα που του λείπουν και διαφορετικά πράγματα που του αρέσουν. Πχ. για μένα μια θετική αλλαγή είναι ότι τώρα, μπορείς να γράψεις την άποψή σου δημοσίως και να μην χρειάζεται να σπαμάρεις ορισμούς, να περιορίζεσαι στην επικοινωνία με τους συντονιστές ή να περιμένεις κάποια συνάντηση.

Η συνεχής βελτίωση είναι στόχος από μόνη της κι έτσι τα ευγενικά και καλόπιστα σχόλιά σου σημειώνονται για τη συνέχεια.

#15
vikar

Αχαιέ, νά 'σαι καλά για την κριτική.

Κάποιες διευκρινίσεις:

  • Τα «τυχαία» υπάρχουνε στην αρχική σελίδα για τον επισκέπτη (όταν δηλαδή δέν έχεις λογκαριστεί).
  • Τα «πρόσφατα» υπάρχουν πλέον στην αρχική σελίδα για τον χρήστη (κατόπιν λογκαρίσματος, άρα εσύ πλέον, εφόσον έφτιαξες λογαριασμό, θα μπορείς να τα δείς), με τη μορφή «τελευταίοι ορισμοί» και «τελευταίες ετικέτες». Αυτά ειναι σίγουρα ακόμη υπο διαμόρφωση σ' ένα βαθμό, και οι προτάσεις και παρατηρήσεις θα βοηθήσουνε να σταθεροποιηθούν σε μιά καλή μορφή.
  • Όσο για τα «τόπ», αυτά λείπουν, καθώς για την ώρα έχουμε καταργήσει τη βαθμολογία των καταχωρίσεων (μπορείς αν θές και ώς χρήστης να συμμετέχεις σε σχετικές συζητήσεις στο φόρουμ, κάποτε θα πάρει το ζήτημα «αξιολόγηση ορισμών» προτεραιότητα).
  • Για τα «περισσότερα λήμματα», ενδιαφέρον -εμένα δέ μου έλειψε!- αλλα πιθανά να είναι εύκολο να γίνει, ειδικά αν το χρειάζονται και άλλοι. Άλλοι; μιλάτε...

Νά 'σαι καλά, και keep slangin', που λέει και ο τίτος.

#16
HardcoreGR

Οτι είπε ο Ahaios με εκφράζει απόλυτα. Παιδιά αυτός ο "εκμοντερνισμός" και η "απλότητα" θα μας φάει. Χάθηκαν οι βαθμολογίες, χάνω την μπάλα και δεν βρίσκω το πρόχειρο, το live preview σε μηνυμα που γραφω τωρα ειναι ακυρο και εν τέλει το Forum θα εσωνε την κατασταση αν τα fonts δεν ηταν τοσο μεγαλα ωστε να δειχνουν οτι απευθυνονται σε ΑΜΕΑ.

Γυριστε το στο στο παλιο απλα.

#17
Galadriel

  • Οι βαθμολογίες χάθηκαν γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση λόγω προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στο παλιό.
  • Το πρόχειρο είναι πάνω πάνω δεξιά από την αναζήτηση και αριστερά από το φακελάκι με τα πιμιά.
  • Το μεγάλο και χωρίς οικονομία χώρου όπως λέτε φοντ μπορείτε να το ρυθμίσετε πατώντας [Ctrl & +] ή [Ctrl & -].

Να, όλα λύθηκαν. Καποιανού του χει φύγει το κλαπέτο για να βελτιώσει την εικόνα που είχε μείνει στη μορφή windows 98, τι άκυρα και τα λεφτά μας πίσω είναι αυτά που ρίχνετε με αυτό τον τρόπο ρε φίλο, τουλάστιχον ο αχαιός είπε ό,τι ήθελε ευγενικά. Λέμε και καμια καλησπέρα δηλαδής.

Για ό,τι επιπλέον θέλετε πατήστε Αναφορά σε συγκεκριμένο Ορισμό ή στείλτε πιμί με αποδέκτη "SLANG.gr". Απτά.

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο.
#18
patsis

Ενημέρωση 25/04/2015

  • Είναι δυνατή η δημιουργία συνδέσμου απευθείας σε σχόλιο ορισμού ή φόρουμ με κλικ στον αύξοντα αριθμό του πάνω-δεξιά.
  • Υπάρχει κουμπί quote, δηλαδή αντιγραφής κειμένου σχολίου και επικόλλησής του ως παράθεσης σε νέο σχόλιο.
  • Η σελίδα της δραστηριότητας (για συνδεδεμένους χρήστες εδώ) εμφανίζει επίσης τους τελευταίους ορισμούς και τις πιο πρόσφατα δημιουργημένες ετικέτες.
  • "Παρακολούθηση" όλων των ορισμών μου με τη μία.
  • Ανέβασμα εικόνας και με χρήση URL.
#19
patsis

Ενημέρωση 26/04/2015

  • Είναι πλέον δυνατή η αναζήτηση κειμένου στο φόρουμ.
  • Το κείμενο που αναζητούμε παίρνει επισήμανση (highlighted) ώστε να το βρίσκουμε ευκολότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων.
#20
HardcoreGR

Το πρόχειρο για να καταχωρήσω λήμμα που βρήκα και που θέλω να το γράψει κάποιος που βρίσκεται?

Μα τώρα έχετε δει πουθενά σε site η αναζήτηση να έχει drop-down menu? Φτιάξτε ένα οριζόντιο μενού, βάλτε μέσα "καταχώρηση λήμματος" κτλ να γινεται δουλεια.

Ολο το site με drop-down menu ακρη δεν βγαινει ειλικρινα.