Λέγεται και με την καλή έννοια Ήγουν όπως το πούστης σημαίνει και αυτόν τον άτιμο που καταφέρνει κάτι, λ.χ. «τι έκανα ο πούστης!» κ.ο.κ., έτσι και το πούστη άνδρα! μπορεί να σημαίνει αυτόν που φθονούμε. Αν μάλιστα τον ζηλεύουμε γιατί είναι γαμαωδέρνουλας και έχει μεγάλη πέραση στις γκόμενες, τότε μιλάμε για ένα αυθεντικό σλανγκικό παράδοξο τυπικά νεοελληνικό!

«Η γοητευτική αύρα του Βράστα κομπλάρει (δίκην Pablo Picasso) τους Σλάνγκους, ενώ με το κάθε του λήμμα άφθονο αναβλύζει το μουνόγαλα των σλανγκομούνων. Ωσεκτουτού, κανείς δεν διανοείται ούτε τολμά να τον βαθμολογήσει χαμηλά. Πούστης άνδρας ο Βράστα!» (ο Vrastaman ερμηνεύει ρηθέν υπό Ιωάννου του Προφήτου περί αυτού του ιδίου στα σχόλια εδώ).

(από Vrastaman, 28/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Φράση που συνήθως απαντάται στην κλητική και θαυμάζεται.

Κατά περίεργο τρόπο δεν αναφέρεται σε gay άνδρα, (που παρεμπιπτόντως είναι ο κατάλληλος και political correct ορισμός για ομοφυλοφίλους), αλλά σε άνδρα που κάνει πουστιές σε άλλους άνδρες, κάτι σαν τον κακό πούστη δηλαδή, αλλά και στον άνδρα που γαμιέται γενικώς με την κακή την έννοια.

Ίσως η αναφορά στο «άνδρα» γίνεται για λόγους νουθεσίας...

Σημείωση: Ο κάνων πουστιές σε γυναίκες, δεν είναι άντρας ρε!

  1. - Ρε πούστη άνδρα, δεν ντρέπεσαι ρε να μου φερθείς έτσι;
    - Tι έκανα πάλι ρε;
    - Ρε συ, δεν ξηγιέσαι καλά, δεν είπαμε ότι εγώ γουστάρω την ψηλή, γιατί της την έπεσες χθες;
    - A, καλά, έχεις χάσει επεισόδια! Εγώ της την έπεσα ρε αρκίδι; Aυτή με τάραξε στα εσεμέσια εδώ και μια βδομάδα…
    - Α, σόρι… χεσεμές δηλαδή…

  2. «Ρε πούστη άνδρα Σαλπιγγίδη, ξεκωλιάρη, τολμάς να έρχεσαι εδώ στην Πολίχνη για να πιεις τον καφέ σου ρε μπινέ! Ξεπουλήθηκες στους βαρδιλογιάννηδες, βρωμοβάζελε. Τον μπούλο από δω, μην τα κάνουμε όλα μπίλιες εδώ μέσα!»

(καθόλου φανταστικός διάλογος, 22/6/09, Πολίχνη Σίτυ, Σαλλονίκη)

gay man (από BuBis, 25/06/09)macho man (από BuBis, 25/06/09)salpigidis man (από BuBis, 25/06/09)όξω! (από MXΣ, 24/03/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία