Άλλη μία έννοια για την οποία χρησιμοποιείται είναι τα σπερματικά υγρά τα οποία ξεφεύγουν από το ανδρικό μόριο (σε πάρα πολύ μικρές ποσότητες μεν, αλλά αυξάνοντας τις κακές πιθανότητες δε) κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει αφού έχει επέλθει πλήρης ερεθισμός και όταν βρίσκεσαι στη μέση της διαδικασίας, δηλ. νωρίτερα από τη στιγμή της απελευθέρωσης. Πρόκειται για υγρά είναι που προαναγγέλλουν το «γλέντι» που επακολουθεί.

- Ρε μαλάκα, άσε με! Ήρθε η Τζούλια και μου πε ότι είναι έγκυος και ότι είναι δικό μου!
- Καλά ρε βλαμμένε δεν πρόσεχες;
- Όχι πάντα, αλλά ποτέ δεν της τα αμόλησα χύμα!
- Και τότε πως ρε μαλακα; Λες το σπερματοζωάριο κομάντο να’ ταν μέσα στα προεόρτια;
- Μπα ε;..
- Ε λίγο κουλό.
- Θα τη σκοτώσω με κεράτωσε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Προεόρτια κυριολεκτικά - το προφανές: τα γλέντια που γίνονται πριν την γιορτή για να προετοιμάσουν τον κόσμο για τα πανηγύρια της κανονικής γιορτής – μικρότερα σε ένταση και έκταση, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητα.

Στην Γυναικεία γλώσσα προεόρτια είναι όλα τα γλέντια που προειδοποιούν και προετοιμάζουν τις γυναίκες για τα πανηγύρια της περιόδου (σπλατεριές κιέτσ'). Το λήμμα αναφέρεται είτε απλά σκέτο «προεόρτια» ή, για την αποφυγή μπερδεμάτων, κομπλέ με την διευκρίνιση «περιόδου».

Ας σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται για απλή ειρωνική ή περιπαικτική μεταφορική γενικόλογη χρήση της λέξης, αν και υποθέτω ότι έτσι θα ξεκίνησε, αλλά για χρήση που σημαίνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ως προεόρτια της περιόδου αναφέρονται, ανάλογα με το κορμί και τους νευρώνες της καθεμιανής - τα κορμιά μας έχουν δικό τους χαρακτήρα - τα εξής (μη εξαντλητική λίστα):

  • Ψυχολογικά: κακοδιαθεσία, νευρικότητα, υπερευαισθησία, ανησυχία, θυμός, αϋπνία, δυσκολία στην συγκέντρωση, κατάθλιψη, αδυναμία, άγχος, κακή λειτουργία της μνήμης, αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης, ξεσπάσματα σε κλάματα.
  • Κοιλιακά: κράμπες στην κοιλιά, φουσκώματα, δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετοί, πόνος στην πλάτη και στην μέση, συχνοουρία.
  • Δερματικά: ακμή, εξανθήματα.
  • Κατακράτηση υγρών: πρήξιμο αστραγάλων, χεριών και ποδιών, παροδική αύξηση του βάρους, πρήξιμο στήθους και πόνος.
  • Νευρολογικά – μυϊκά: πονοκέφαλος, ζαλάδες, τάση για λιποθυμία, μουδιάσματα, ταχυκαρδίες.
  • Κολπικές εκκρίσεις: καφέ ή ροζ ανάλογα με το κορμί όπως προαναφέρθηκε και ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η γιορτή.

    Τα προεόρτια ως κουβέντα της καθομιλουμένης σχετίζονται άμεσα με τον επίσημο όρο «προεμμηνορροϊκό σύνδρομο» και βέβαια με το γνωστότατο, λόγω της αμερικάνικης κουλτουροτιβίς μας, pms. Η πλάκα είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι και συμπτώματα εγκυμοσύνης οπότε αν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο η φάση γίνεται μύλος, άντε να καταλάβεις... βλ. τελευταία παραδείγματα από γυναικοφόρα.

Σο αυτάααα. Κάθε μήνα, λίγα απαυτά, μερικά απαυτά, όλα αυτά, ανάλογα. Ευτυχώς όμως μετά έρχεται επιτέλους η περίοδος και φεύγουν, μένει μόνο η αιμορραγία, άντε και κανα πονάκι, για καμιά βδομάδα. Δηλαδή, μούμπλε μούμπλε μια βδομάδα αιμορραγία, δύο προεόρτια, μια κανονική ζωή. Ποιος με ρώταγε, δεν θυμάμαι, γιατί να παίρνουν νωρίτερα οι γυναίκες σύνταξη... :P

(τραλαλά) -Πάμε για κανα ποτάκι Σάββατο;
(σνιφ) -Άσε ρε Χρύσα, δεν το βλέπω, δεν είμαι πολύ καλά... (σνιφ)
(ενδιαφέρον / ανησυχία) -Τι είναι ρε; Σε τριγυρνάει καμιά ίωση; (μπερδεμένη παραίτηση / σιωπηλή αγωνία) -Μπα... Ξέρω γω... Όλα μαύρα μου φαίνονται. Όλοι είναι εναντίον μου, δεν μ' αγαπάει κανείς. Να τώρα το σκέφτομαι και μου ρχεται να βάλω τα κλάματα (μπουχουχού).
(συμπόνοια) -Ωχχχ... (περίσκεψη) Πότε είναι να αδιαθετήσεις; (σκέψη) -Χμμμ... την άλλη βδομάδα... (μάτια γουρλώνουν - είδαμε το φως το αληθινό) Ε, πες το ρε πούστη μου!!! Τα προεόρτια είναι!!! (ανακούφιση) Άι σιχτίρι και τα 'παιξα, νόμιζα ότι έφτασα για ψυχιατρείο ουφ!

Εδώ: Προεόρτια περιόδου και εγκυμοσύνη: [...] Πάντα πριν μου έρθει περίοδος, έχω τα λεγόμενα προεόρτια (καφέ υγρά) για 2-3 μέρες.

και εδώ: συμπτώματα ωορηξίας; η προεόρτια περιόδου; Κορίτσια καλησπέρα, τα φώτα σας [...]έχω ενα τράβηγμα στο στήθος, μοιάζει με προεόρτια περιόδου αλλά δεν είναι λίγο νωρίς; εχω κύκλο 32 ημερών. Λέτε να είναι ωορηξία; [...]

και εδώ: Απ:Προεόρτια περιόδου - Εγώ απλώς αισθάνομαι κουρασμένη.Δεν έχω ψάξει βέβαια τη θερμοκρασία μου για να δω αν όντως έχω δέκατα.Τώρα μάλιστα θα έπρεπε να έχω αδιαθετήσει γιατί έχω φουσκώματα,πόνους,ζαλάδες και πονάκια στη μέση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία