Αναγραμμαντισμός του ΕΚΚ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Λέγεται επίσης και «το ΚΚΕ ανάποδα».

Η φράση, αν και είναι ευρύτερα γνωστή στο χώρο, χρησιμοποιείται μόνο από ανεξαρτήτους κινηματογραφιστές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο βασικές πηγές χρηματοδότησης κινηματογραφικών ταινιών: το ΕΚΚ και η ιδιωτική τηλεόραση.

Προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το ΚΚΕ ανάποδα:
- Η ταινία πρέπει να έχει μια σαφή αναφορά στον Εμφύλιο.
- Η ταινία πρέπει να συνοδεύεται από καταθλιπτική μουσική με ακορντεόν.

Προϋποθέσεις χρηματοδότησης από κάποιο ιδιωτικό κανάλι:
- Στην ταινία πρέπει να εμφανίζονται όλα τα μεγάλα ονόματα της τρέχουσας τηλεοπτικής σαιζόν.
- Η ταινία δεν πρέπει να έχει καθόλου κινηματογραφικότητα.

Έτσι επαληθεύεται περίτρανα η ρήση του μεγάλου Χατζιδάκι, πως «οι καλλιτέχνες είναι είτε κομμουνιστές είτε ομοφυλόφιλοι». Αν ανήκεις στους πρώτους, θα αποτανθείς στο ΕΚΚ-ΚΚΕ, αν ανήκεις στους δεύτερους, θα αποτανθείς στο αδελφάτο που λέει κι ο Γεωργίου (βλ. μήδι1).

Τα ίδια λέει κι ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην ταινία του «No budget story» (με θέμα έναν νέο κινηματογραφιστή που αναζητά χρηματοδότηση), όπου ένας ήρωας λέει χαρακτηριστικά «με έφαγε το σύστημα, οι αδερφές και οι μασώνοι» (βλ. μήδι 2). Το υπονοούμενο είναι κάτι παραπάνω από σαφές!

Βέβαια, από τα 00'ς και μετά παρατηρείται μια μικρή αλλαγή στο κλίμα λόγω της άνθησης του ανεξαρτήτου κινηματογράφου, με φτωχές πλην τίμιες σπιτικές παραγωγές που κάποιες από αυτές σαρώνουν τα ξένα φεστιβάλ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να βγαίνουν ταινίες για τον εμφύλιο (βλ. «Ψυχή Βαθιά», 2009).

Παιδιά μην κατηγορείτε το ΕΚΚ (ή ΚΚΕ ανάποδα). (από εδώ)

Επαναστατικό Κινηματογραφικό Κίνημα Ελλάδος (από GATZMAN, 29/09/10)δεν ξέρω τίτλο ταινίας, ούτε αν τα πήρε από το ΕΚΚ, αλλά κάποιος έδωσε λεφτά για αυτήν την πίπα. Θαυμάστε! (από ironick, 10/10/10)(από Khan, 10/04/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αρκτικόλεξο της μπουρδελοσλάνγκ με το οποίο οι Ελληνάρες μπουρδελιάρηδες ειρωνεύονται τους αμερικανόπληκτους συναδέλφους τους.

Παρένθεση: οφείλουμε να ενθυμούμαστε ότι στην κριτική μπορντέλου έχουν φορεθεί εσχάτως αμερικλάνικα αρτικόλεξα, όπως GFE = the Girl-Friend Experience, καθ' ημάς γκουφουέ και γκομενοφάση και στους αντίποδες PSE = the Porn-Star Experience. Όπως έχω πει και αλλού, το ιδανικό είναι το GFE-PSE, ήτοι μια τουρίστρια που σε φιλάει / χαϊδεύει σαν να είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που θες να του δείξεις το ηλιοβασίλεμα στους θάμνους, μα όχι μόνο λιάζεται, αλλά ΚΑΙ ξεκωλιάζεται σαν την Suzie Diamond. To GFE-PSE συνιστά μια ανύπαρκτη, πλην όχι γι' αυτό ουτοπική Aufhebung, που αποτελεί στον χώρο της μπουρδελοκριτικής ό,τι αποτελεί στον χώρο της φιλοσοφίας το l'être en soi-pour soi του Sartre ή το an sich - für sich του Hegel. Κλείνει η παρένθεση.

ΚΚΕ, λοιπόν, είναι στους αντίποδες the ΚρυόΚωλη Experience. Ένα πράμα σαν να κάνεις CEKC με την Παπαρήγα την καλή, επειδή η σταλίνα έχει διατάξει ότι πρέπει το σοβιετικό έθνος να αναπαραχθεί, για να δώσει στρατιώτες για το Στάλινγκραντ, και η γκόμενα να είναι λαϊφστάλιν τ. ταγάρω. Και παρόλο που το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί μαλάκα, μετά από μία ΚΚΕ ο μπουρδελιάρης τρώει τέτοια ήττα, που ούτε μαλακία δεν μπορεί να τραβήξει από την πίκρα. Τουλάστιχον ας χαιρετίσουμε το γεγονός ότι επιτέλους η μπουρδελοκριτική έχει αποκτήσει ένα orientally correct αρκτικόλεξο - κόλαφο για όσους εμμένουν στις αμερικλανιές (τις οποίες, παρεμπιπτόντως, και καταγγέλλουμε).

Ντουζάκι, δεύτερος γύρος: Πίπα (όπου βαρεθήκαμε και οι δύο) στήσιμο στα τέσσερα, όπου γυρνάει το κεφάλι προς τα πίσω για να δεί TV (!;!), πάλι πίπα όπου επίσης βλέπει TV (!;!;!) (ήθελα νά' ξερα δε ζαλίστηκε να βλέπει την οθόνη να ανεβοκατεβαίνει;), και τελείωμα στα βυζιά, διότι μου λέει «no cum on face again» -ήθελε κι άλλο έξτρα για CIM (!;!;!;!;)
Ντουζάκι, ντύσιμο, όπου φύγει-φύγει (στην έξοδο πάλι ακούω ξέσκισμα από το διπλανό δωμάτιο. Γαμώτο.)
Συμπέρασμα:
Ούτε PSE, ούτε GFE. Η γκόμενα είναι ΚΚΕ (Κρυόκωλη Experience).
(εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία