Ο άντρας που δεν ξέρει τι του γίνεται και ρίχνει γκόμενες στην φαντασία του μόνο. Είναι και ο χαζός. Αυτός που δε σκέφτεται και σαπίζει όλη μέρα μπροστά από π.χ. μία οθόνη.

-Γιατί χωρίσατε;
-Γιατί ήταν μαλακοπίτουρας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Λέξη ίδιας σημασίας με το επίθετο μαλακοτρίφτης.

Τι θες ρε μαλακοπίτουρα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Συνώνυμο του μαλάκας. Χρησιμοποιείται κυρίως για όσους φαίνονται αρχικά λιγότερο μαλάκες απ' ό,τι τελικά αποδεικνύεται ότι είναι.

- Μ' έπρηξε συνέχεια με τα ίδια και τα ίδια. Δεν επικοινωνεί που δεν επικοινωνεί, τι θέλει και ανακατεύεται σε όλα ο μαλακοπίτουρας;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Από @BeatKiddo: «μαλακοπίτουρας είναι ο μαλάκας που ανακατεύεται με τα πίτουρα και τον τρώνε οι κότες τελικά».

Δεν είναι σωστό να προσθέσω νέο ορισμό στη λέξη αυτή αφού ο φίλος μας BeatKiddo την ετυμολόγησε πολύ σωστά με 3 λόγια, πλην όμως δεν την έβαλε ως νέο και σωστό ορισμό κι έτσι πέρασε ως σχόλιο απλό. Συντρέχω εγώ για χάρη του, αλλά κι επειδή βρε παλιόπαιδα δεν αφήνετε καν μια λέξη στην ησυχία της για να την προσδιορίσει κάποιος παλαιότερος που την άκουγε επί χρόνια. Ντροπής και αίσχος σας και θα διαμαρτυρηθώ στον Μπαμπινιώτη για να λάβει μέτρα εναντίον σας. Καταντάει σκάνδαλο η συμπεριφορά σας. Στο επί τούτου θέμα μας τώρα, περί τής λέξεως δηλαδής.


Ο καθαρόαιμος κι αρχέγονος μαλάκας όταν συνδυάζεται με τα πίτουρα που τρώνε οι κότες γίνεται τόσο μαλακοβιόλης (μαλάκας για τα μπάζα δηλαδή) που καταντάει να κυλιστεί καταχαμέ παρέα με τις κότες. Γίνεται ένα πράμα με τις κουτσουλιές τους και τα πίτουρά τους. Μιλάμε δηλαδής για τεράστια ξεφτίλα που όμως περνάει απαρατήρητη από τον γνήσιο μαλακοπίτουρα, διότι αυτός ηδονίζεται να τον τρώνε οι κότες. Την καταβρίσκει ο μαλθακο-τσούτσουνος εκεί μέσα στα κοτέτσια, είναι το φυσικό του περιβάλλον, για εκεί γεννήθηκε, και μόνο από παρεξήγηση παράλογη συμβαίνει συχνά να βλέπουμε τέτοια αξιοθρήνητα τυπάκια να γίνονται πρωθυπουργοί μιας όποιας χώρας ή και πρόεδροι τής πιο ισχυρής χώρας τού πλανήτη Γη (μήπως αυτόν τον έρμο πλανήτη πρέπει να τον λέμε Γείτσα κι όχι Γη; Από το «γείτσες» που λέμε όταν κάποια/ος φτερνίζεται. Με τις υγείες σας δηλαδής, διότι σάς βλέπω σφόδρα εξαντλημένη κυρία μου).

*ΥΓ @BeatKiddo Σε σύντρεξα ωρέ'μ για έκανα λάθος που το έγραψα;

- Ρε Γιώργη τι θα γίνει μ' αυτόν τον Παρτσακλή; (αληθινά ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε)
- Τι έγινε πάλι με δαύτον;
- Πάει συνέχεια ο βρωμόπουστας στον διευθυντή και λέει ένα σωρό αρχιδιές για όλους μας εδώ μέσα. Τι διάολο συμβαίνει μ' αυτόν τον κοπρίτη; Εϊναι ρουφιάνος;
- Όχι ρε συ, χαλάρωσε, μαλακοπίτουρας είναι ο ηλίθιος κι όλο ανακατεύεται παντού. Δεν είναι ρουφιάνος, καραγκιόζης ολκής είναι, χέστονα ρε Θάνο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία