Πέρα του ήδη καταχωρημένου ιπποκόσμου, υπάρχουν κι άλλες δυο μεγάλες κατηγορίες αλογομούρηδων:

  • Οι σκατόφατσες που συχνά θυμίζουν αλόγατα, άκα οι τ. γκμοχ.
  • Οι σπεκουλαδόροι του χρηματιστηρίου που έζησαν στιγμές δόξας το '99. Τότε που μιλιούνια κρεμjόσαντε από τα χείλη του εφημεριδά στην Σοφοκλέους κ' Πεσματζόγλου μήπως και μάθουν κάτι παραπάνω για τα καλά χαρτιά: την Ιπποτούρ που κάλπαζε, την Ιντερσάτ που απογειωνόταν και τα «κλωνάρια» ή «λαναρόχαρτα» που αυγάτιζαν πακτωλό πλούτου για τους μερακλήδες. Τότε που γνωστός λεβέντης χρηματιστής κυκλοφορούσε στα σκυλάδικα συνοδεία φουσκωτού που έφερε υγραντήρα και μοίραζε φουσέκια Cohibas σε νυκτόβιους επενδυτές. Λίγο μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ο κατήφορος χωρίς τέλος που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.

Από το δουπού: Khank.

- Και καπάκι να βγαίνει από πάνω αυτή η beach (sic), η αλογομούρα η Λαγκάρντ, που δεν τη… μαμάς με τίποτε (ακόμη και στη Σιβηρία να ήσουν εξόριστος και άγαμος πάνω από 20 χρόνια) και να μας παραδίδει μαθήματα...
(εδώ)

- Μπράβο στους αλογομούρηδες του Ελ. Χρηματιστηρίου. Μεγαλα κέρδη καταγράφουν οι τράπεζες, που δεν έχουν ρευστό και έχουν μεγαλύτερο haircut. (εκεί)

Σάρα Τζέσικα Αλογομούνα (από Vrastaman, 02/07/12)"η καλή πορεία του Χρηματιστηρίου αντανακλά τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας" (από Vrastaman, 02/07/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το άτομο που συχνάζει τακτικά και παίζει πολλά λεφτά στον ιππόδρομο. Ξέρει τα ονόματα των αλόγων πιο καλά και απο των παιδιών του.

Ρε τον Βαγγέλη! Εχω να τον δω 2 μήνες τώρα. Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, πάλι στον ιππόδρομο θα είναι! Μεγάλος αλογομούρης!

(από gaidouragathos, 15/04/12)(από jesus, 02/07/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία