Αφού βαριέται ο προλαλήσας:

«Άσε μας κουκλίτσα μου»: Έκφραση δυσαρέσκειας ή και απέχθειας που προκύπτει από φρικαλέα ηλίθια, ή εξωφρενικά εκτός τόπου και χρόνου προειπωθείσα ατάκα ατόμου που, μετά από αυτό που ξεστόμισε, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανώριμος, πανίβλακας, εξωγήινος ή / και απελπιστικά τρομπαδούρος.

Αντίστοιχες της νεοελληνικής: χέσε με μωρέ τώρα, άσε μας στην ησυχία μας, κάνε μας τη χάρη σήκω φύγε σε φάση, που καθόμαστε και σε ακούμε, ζώον και μας ζαλίζεις τα παπάρια με τις μαλακίες σου. Εν κατακαυλείδι: δε μας γαμάς ρε μάστορα πρωί πρωί κιέτσ'. Αντίστοιχη αγγλόφωνη: bitch please, να, μάθατε τι θα πει και μπιτς πλιζ, σλανγκορισμός στην αντίστροφη, αλλά να πάτε στο λινκ που τα λέει καλύτερα.

Γενικής χρήσεως έκφραση, πάει σε θηλυκό (προφ) αλλά και σε αρσενικό, σε ουδέτερο, σε παιδιά, σε ζώα και σε αφηρημένες έννοιες εξίσου, στο σπίτι, στο γραφείο, στο πάρτυ, στην εκδρομή και κυρίως σε τίτλους άρθρων σε μπλογκζ και ποστεράκια τ. «keep calm and» όπως κανείς μπορεί να διαπιστώσει εύκολα με ένα γούγλε γούγλε κι άμα κοιτάξει στα από κάτω μήδια.

Οι απόψεις για την προέλευση της φράσης είναι διάφορες, από το facebook και το twitter έγινε γνωστή και καλά, όμως η Έλενα Ακρίτα έγραψε αρθράκι που έκανε στράκες και το οποίον μάλλον προϋπήρξε.

Έλενα: [...]- Τι δουλειά έχει το ύψιλον στην Εφορία;
- Ο,τι δουλειά έχει και το χαράτσι μες στη ΔΕΗ, άσε μας κουκλίτσα μου! Ασε μας και πάει να σπάσει το κεφάλι μου απ' την ημικρανία...
- Ολο ημικρανίες έχεις, το 'χεις ψάξει πού οφείλονται;
- Στο ότι βγήκα με ελαττωματικό κεφάλι, εκεί οφείλονται. [...] - Του κεφαλιού απέναντι πείτε του πως το θέλω...
- Ασε μας, κουκλίτσα μου, πάω να ξαπλώσω μπας και συνέλθω...[...]
- Οντως, οι πολιτικοί στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη Αρη...[...]
- Και βγαίνουν στα κανάλια, λένε των τεράτων τα τέρατα... - Στων περάτων τα πέρατα... - Με μια σιγουριά, μια αυτοπεποίθηση, έναν αέρα, ένα τουπέ, τον βλέπω και του ουρλιάζω «ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!! ΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!!!»[...]
-Κάτι μας ψεκάζουν αυτοί...
- Ασε μας κουκλίτσα μου, κάτι μας ψεκάζουν αυτοί. Δεν ήμασταν ηλίθιοι από πριν, ο ψεκασμός μάς φταίει; Τόσα χρόνια πιστεύουμε αηδίες, τόσα χρόνια ψηφίζουμε αηδίες, τόσα χρόνια κάνουμε αηδίες - κι ο ψεκασμός φταίει για όλα...

Εδώ: Υιοθέτησε μια πιο θετική στάση στο πώς αντικρύζεις τα πράγματα και μη χάνεις το χιούμορ σου. Και για όσους σε φέρνουν στα όριά σου με την απαισιοδοξία τους, μη μασάς. Απάντα με την κλασσική πλέον ατάκα της Έλενας Ακρίτα (σ.ς. το πα εγώ, δεν το 'πα;) «άσε μας κουκλίτσα μου».

Άσμα ασμάτων: Μη μου λες αγάπη σου δεν θέλω να ’μαι!
Μη ρωτάς τα βράδια τώρα που κοιμάμαι!..
Κομμένα πια τα «αγάπη μου''.
Άσε μας, κουκλίτσα μου!!!

(από Galadriel, 22/02/13)(από Galadriel, 22/02/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έκφραση βγαλμένη από σελίδα φβ.

Η απαξίωση μιας γκόμενας (συνήθως ψωνάρας) η οποία έχει τουπέ ή το παίζει ιστορία. Συνήθως το λέμε σε όσους/όσες είναι swag και είτε προσπαθούν να μας την πούνε, είτε τραβάνε ποζερίστηκες photos στο Φουμπού.

- Δεν ξέρεις με ποια μιλάς. Με μένα δεν παίζουνε αγοράκι μου. Έχω όποιον άντρα θέλω, όποτε θέλω.
- Άσε μας κουκλίτσα μου.

Το ξέρεις ότι με θέλουνε πολλοί και με παρακαλάνε στο FB; Εγώ περιμένω τον άντρα gentleman, να έρχεται να με παίρνει απ' το σπίτι και να με κερνάει.
- Άσε μας κουκλίτσα μου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία