Παροιμιώδες μαργαριτάρι που κάποτε ξεστόμισε ο πο(ρ)δοσφαιριστής Βαμβακούλας σε τηλεοπτικό πάνελ με θέμα τη βία στα γήπεδα.

Όπως αναφέρει το Πρώκταγκον, «δεν επρόκειτο για ευφυολόγημα, ο Νικόλας δεν είχε πρόθεση να κάνει χιούμορ αν και μπορούσε να γίνει ολόκληρος ένα αστείο. Ήταν η εποχή του πρώιμου ΠΑΣΟΚ κατά την οποία η «Αλλαγή» έσπερνε επιτροπές και θέριζε γραφειοκράτες.»

Η έκφραση υιοθετήθηκε με θέρμη από την λολαδερή κοινότητα των αστειατόρων και εκφέρεται όταν δυσκοίλιοι φορείς (κυρίως του δημοσίου) κρύβουν την αναποφασιστικότητα, ανεπάρκεια και ευθυνοφοβία τους (ή τα τρώνε) συστήνοντας ατέρμονες επιτροπές επί επιτροπών.

1.
Εγώ επέμενα για το Βαμβακούλα. Να κάνουμε μια τριμερή επιτροπή με πέντε άτομα, να τα βρούμε, να σώσουμε τη χώρα. Δυστυχώς δε με άκουσαν...

2.
Η κατάσταση ξεφεύγει πια απ’ τις τραγικές της διαστάσεις και γλιστράει σε άκρως κωμικές. Αίφνης μια τριμερής επιτροπή από τρία μέλη για κάθε μέρος (κάτι που ούτε ο Βαμβακούλας είχε φανταστεί) αναγορεύεται σε μεσολαβητή, σε συντονιστή, σε επόπτη, σε δικτάτορα μεταξύ των Υπουργείων, σε επιτηρητή του ίδιου του Πρωθυπουργού, όστις μπαίνει έτσι υπό την κηδεμονία του κ. Ψαριανού! Ή της κ. Ρεπούση (που έχει και πιο ανθρώπινο πρόσωπο). Προβλέπει κάποιος θεσμός ένα τέτοιο όργανο, ου μην και σχήμα; Και γιατί αύριο, άλλος τις μαραχοτρίφτης να μην επινοήσει και μιαν 19μελή Επιτροπή από 45 άτομα (κι ενός κοκόρου γνώση) που θα κάνει κουμάντο στις σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες;

3.
Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ…που θα ελέγχει (!) τη κυβέρνηση θα είναι εννεαμελής αφού κάθε τροϊκομματικό μέρος θα έχει τρία μέλη. Και για να μας ξεμπερδέψει ο Βαμβακούλας, θα μαζευτούμε εννιά μέλη για να φτιάξουμε μια τριμερή επιτροπή.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία