Ο πολύ γηραιός πολιτικός που εξακολουθεί να δεσπόζει στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο όρος ήταν πολύ της μοδός στα πρώιμα '90ς, που κυριαρχούσαν οι τρεις υπερεβδομηκοντούτεις Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, με τον τελευταίο να τους θάβει όλους τους (μας).

Σήμερα, κυριαρχούν ανιψιός, γιος και κόρη. Δεν ξέρεις τι είναι χειρότερο!

Είναι καιρός να αποσυρθούν οι δεινόσαυροι και να έρθουν στην εξουσία οι σαραντάρηδες.

(από GATZMAN, 20/09/09)(από Khan, 15/12/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Γυναίκα ηλικίας συνήθως μεταξύ 30 και 40 ετών, προκλητικά ντυμένη, με λίγα κιλά παραπάνω, πρόσωπο μέτριο έως χάλια, συνήθως ανύπαντρη και αγάμητη, αλλά εντούτοις πηδήσιμη μετά από 3-4 ποτάκια και λίγο (σπανιότερα πολύ) καλή καρδιά. Το είδος απαντάται συχνά σε lounge bars και caffe σε ομάδες 3-4 ατόμων (δεινόσαυρων) και ψάχνεται διακριτικά. Σε μια συζήτηση ο δεινόσαυρος έχει συνήθως ευτελή επιχειρήματα ή κάνει copy paste τα επιχειρήματα του "ισχυροτερου" άντρα στην παρέα εκτός αν η συζήτηση αφορά τις γυναίκες. Σύνηθες χρώμα μαλλιών το ξανθό. Διακρίνονται ωστόσο ποικιλίες όπως ο τυραννόσαυρος, ο μονοκερόσαυρος και ο σαβουρογαμόσαυρος.

- Κοίτα έναν δεινόσαυρο δεξιά...
- Αυτό το μπάζο με το μίνι;
- Μια χαρά είναι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Τα αρθρωτά λεωφορεία τύπου Volvo-Saracakis Β10Μ-SB756 που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από το 1978 στην θεσ/νίκη και από το 1981 στην Αθήνα.

Στην Αθήνα αποσύρθηκαν πλήρη ημερών το Σεπτέμβριο/Οχτώβριο του 2005. Ήταν τεράστια εκτρώματα με επίπεδα ξύλινα καθίσματα και τέρατα αξιοπιστίας.

-Οι δεινόσαυροι στην Αθήνα ήταν μπλε, στη Θεσσαλονίκη ήταν κόκκινοι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία