Να προσθέσω στον ήδη υπάρχοντα ορισμό ότι η χαριτωμενιά είναι επίσης ένα νάζι το οποίο κάνουμε όταν θέλουμε να καλοπιάσουμε τον άλλον επειδή κάναμε κάποια μαλακιούλα. Χαριτωμενιά μπορεί να κάνει μια γκόμενα, ένα παιδί, ένα κατοικίδιο, όσο για τους άντρες μάλλον θα την κάνουν κατ' ιδίαν και ποτέ δημοσίως, με αποδέκτη την γκόμενά τους, συνήθως. Απαραίτητη προϋπόθεση: τα πάμε ιδιαιτέρως καλά με τον αποδέκτη της χαριτωμενιάς μας, έχουμε τρυφερή σχέση μαζί του/της.

- Τίιιιι μου κουνιέσαι;
- Έλα μωρέ Τασούλη μου, εγώ που σ' αγαπάω...
- Ναι, καλά, κατάλαβα, άσε τις χαριτωμενιές και πες μου τι μαλακία έκανες να δούμε πώς θα τα μπαλώσουμε...

Χαριτοδιπλωμενιά στα 80s (από Galadriel, 14/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Μία μαλακία η οποία γίνεται χάριν αστεϊσμού και μην το κάνουμε και πολύ θέμα ρε παιδάκι μου. Η συγκεκριμένη μαλακία σε λεκτικό ή πρακτικό επίπεδο είναι μάλλον άκακη αλλά κοστίζει μία κίτρινη κάρτα στον εκφέροντα, τον οποίο πλέον έχουμε και λίγο υπό στενή παρακολούθηση.

1 ...Και δε μου λες ρε κλάπαρχε! Αυτό το πήγαιν' έλα από τον πρώτο στον πέμπτο και τούμπαλιν για να μου βγάλεις το κωλόχαρτο, για χαριτωμενιά το κάνεις; Γιατί θέλω να σου πω ότι φλερτάρεις με την καταστροφή. Γαμώ την εφορία μου μέσα γαμώ!

2 ...Ξαφνικά λοιπόν εκεί που την έχω πέσει στην ξαπλώστρα και διαβάζω το βιβλίο μου και είμαι μιά χαρά χαρούλα, έρχεται ο παπαρολεβιές ο Σκορδοπούτσογλου και μου πετάει ένα ποτήρι παγωμένο νερό και γίνεται το βιβλίο μουνί καπέλο. Έτσι για χαριτωμενιά... Είπα να τον δείρω θα κλαίει, να τον γαμήσω θα θέλει κι άλλο...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία