Κλείνω μια επιχείρηση, παύω ένα εγχείρημα ή μια λειτουργία, προσωρινά ή μόνιμα.

  1. Κατεβάζει ρολά το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας του ΑΠΘ (από τη σελίδα Συνασπισμού της Θεσσαλονίκης)

  2. Ρολά κατεβάζει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας: Με μαζική συμμετοχή Ομοσπονδιών εργαζομένων από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της παραγωγικής διαδικασίας και των υπηρεσιών, θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις την ερχόμενη Τρίτη σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την οποία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. (από τον διαδικτυακό τύπο)

  3. Μια μικρή βόλτα στην οδός Λεύκωνος στην παλιά Λευκωσία είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι κατεβάζει σιγά-σιγά τα ρολά, με τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Τις περισσότερες μέρες δεν υπάρχουν πελάτες ούτε για δείγμα και να φανταστεί κανείς ότι κάποτε ο κόσμος περίμενε ουρά έξω από τα καταστήματα για να ψωνίσει [...] (από τον διαδικτυακό τύπο)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Κλείνομαι στον εαυτό μου, παύω τη συναναστροφή μου με άλλους.

  1. Με αμείωτο κέφι, η Ζωή και οι συνομήλικοι φίλοι της –με τον μεγαλύτερο να είναι 22– συνεχίζουν να κατεβάζουν την μια μπύρα μετά την άλλη ενώ εγώ κατέβαζα ρολά, εμφανίζοντας τα πρώτα σημάδια κόπωσης από το ταξίδι. (από ιστολόγιο)

  2. — Έχεις άγχος;
    — Στρεσάρομαι πολύ. Η φύση μου είναι πιο κοντά στη νιρβάνα, αλλά η ζωή που ζω, είναι πιο κοντά στη νευρασθένεια. Όταν φτάνω στα όρια κατεβάζω ρολά, αράζω στον καναπέ, ονειρεύομαι και κοιτάω τον ουρανό. (από συνέντευξη της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο go natural)

  3. Έχω πει κατά καιρούς πόσο εύκολο μου είναι να βραχυκυκλώνω. Αλήθεια. Να συμβαίνει κάτι στη ζωή μου που να μην μπορώ να διαχειριστώ και να κατεβάζω ρολά. Και να αναρτώ επιγραφή «κλειστόν λόγω μελαγχολίας». (από ιστολόγιο)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Φράση που χρησιμοποιείται για τερματοφύλακες που έχουν ρέντα σε κάποιο ματς και δεν δέχονται γκολ με τίποτα. Λες και τραβάνε τα σουτ πάνω τους με μαγνήτη ένα πράμα.

Μας είχαν πηδήξει οι Τσέχοι στα ημιτελικά του EURO, αλλά ο Νικοπολίδης κατέβασε ρολά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία