Αποτρεπτική έκφραση που κόβει την φόρα σε όσους πουλάνε εξυπνάδα, μαγκιά και προειδοποιήσεις. Αυτός που ξεστομίζει αυτήν την φράση δείχνει στον άλλο ότι δεν φοβάται και γενικώς δεν μασάει!

- Μαράκι, δεν γουστάρω όταν συναντούμε γνωστούς να σαχλαμαρίζεις μαζί τους τάχα μου ότι κάνεις δημόσιες σχέσεις για το μαγαζί. Θα σου σκάσω καμιά μπούφλα καμιά φορά, να μου το θυμηθείς σου λέω! - Ασε ρε, φτύσ'τα μπούτια σου, που μας φοβερίζεις κιόλας. Εγώ έτσι φέρομαι στους φίλους και άμα σ'αρέσει.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Απαξιωτικό σχόλιο αντί άλλης ουσιαστικής απάντησης στον συνομιλητή μας. Συντάσσεται κυρίως με το «ρε» ενώ πολλές φορές απαντάται και στην προτρεπτική μορφή «ρε άι φτύσ' τα μπούτια σου».

Η ουσία της έκφρασης έγκειται στο άσκοπο του πράγματος και είναι συναφής με το «πήγαινε να δεις αν έρχομαι» ή «ρε α πάαινε να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες» (εδώ σε ιδιωματική μορφή της Β. Ελλάδος). Κατ' άλλους, η ουσία της έκφρασης βρίσκεται στο ότι δεν έχουμε ικανό τον συνομιλητή μας να φτύσει μακρύτερα από τα μπούτια του, πολλώ δε μάλλον να εκφέρει και άποψη για το θέμα το οποίο είναι υπό συζήτηση.

- Να σας πω εγώ τι νομίζω...
- Ρε άι φτύσ' τα μπούτια σου που θα μας πεις και τι νομίζεις. Μικροί μεγάλοι στο καφενείο...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία