Έκφραση η οποία καταδεικνύει την ισοπέδωση των αξιών που παλεύουν μεταξύ τους χιλιετίες τώρα αλλά τελικά δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν στα μάτια του πολύ κόσμου, ο οποίος, παρότι είναι πάντα καθοριστικός για την πορεία της ανθρώπινης συνθήκης, θολά βλέπει.

Τι σημαίνει η έκφραση; Ότι, απλούστατα, είτε κάνεις τη δουλειά σου όντας συνεπής στις προσωπικές σου άξιες αρχές, είτε σε αντιγράψει ο τσαρλατάνος που έχει πιάσει το νόημα και τη μέθοδο, το αποτέλεσμα θα είναι ευδιάκριτο μόνο από τους πολύ λίγους, κι αυτό πάλι παίζεται. Οι πολλοί θα κρίνουν στους αιώνες των αιώνων με τον ίδιο τρόπο και τον μεν και τον δεν.

Από τη ζαργκόν του σινεμά.

- Ρε φίλε, βαρέθηκα να με δουλεύουν. Εγώ ξεσκίζομαι στη δουλειά, τα λαμβάνω όλα υπόψη μη γίνει καμιά μαλακία και εκτεθούμε όλοι, κι αυτός ο τζιτζιρίγκος ξεπετάει τσαπατσούλικα υποθέσεις τριών μηνών σε μια βδομάδα και μου τη βγαίνει κι από πάνω...
- Εγώ σου τά 'λεγα. Χαλάρωσε, ρίξ' το και συ στην ξεπέτα, και χεσ' το αποτέλεσμα, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν καταλαβαίνει τί δουλειά έχεις ρίξει. Τα ίδια εισιτήρια θα κόψει, μη χαλιέσαι άδικα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία