Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μάκη: Αφενός οι κομπιούτες Mcintosh, και αφεδύο τα ταχυφαγεία McDonalds. Οπότε η δεύτερη έννοια μακάκια αφορά στον φανατικό των ταχυφαγείων McDonalds.

Λόγοι που μπορεί να είναι μακάκιας: 1. Τα θεωρεί πιο φτηνά από το αντίπαλον πέος, τα Goody's. 2. Τα θεωρεί θρεπτικά, και ότι άμα τα φας με μέτρο, μπορούν να συνδυαστούν με σφιχτεροσύνη. 3. Θεωρεί ότι είναι καλύτερο να προτιμήσει δη ρήαλ θινγκ, το παγκόσμιο, παρά τις εθνικές απομιμήσεις. Αφού θα το φας που θα το φας το σκουπίδι, φάε το σκουπιδέστερο, την σκουπιδομάνα, να το φχαριστηθείς κιόλας. 4. Είναι κάφρος, απολίτιστος και γενικά ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Δεν του μάθανε διατροφικές συνήθειες όταν έπρεπε. 4. Είναι βέλτσιστος μεταδομιστής, που θέλει να προκαλέσει τους απανταχού γκρηνιάρηδες μέσω ιδιοποίησης και υπονόμευσης (celebrating & undermining). 5. Έχει κάνει τάμα στον άη οφ δε τάιγκα ότι θα γραφτεί στο Record Guiness για την μεγαλύτερη συνεχόμενη κατανάλωση BigMac.

Το μακάκιας εφόσον χρησιμοποιείται από λυσσασμένους γκρηνιάρηδες ή φανατικούς οπαδούς του ψητοπωλείου Gootsy's (Γκούτσης) στα Μέθανα, μπορεί να παραπέμπει στο μακάκας.

Trivia: Θλιβεροί μακάκηδες υπήρξαν οι Ανατολικοευρωπαίοι, που έσπευσαν να στήσουν ουρές γύρω από το άνοιγμα ταχυφαγείων McDonalds άμα τη πτώσει του υπαρκτού σοσιαλισμού στα νάιντηζ, γινόμενοι έτσι εύκολη βορά των Μπωντριγιάρηδων και των Φουκουγαμάδων. Αντιθέτως, μια πολύ ψαγμένη αισθητικοποίηση των McDonalds γίνεται στις ταινίες του μακάκια Wong Kar Wai, λ.χ. στην ταινία Fallen Angels, που θίγει τον εκδυτικισμό του Χονκ Κονγκ και της Σαγκάης.

Παραγγελιά: Ironick.

Σπεκ για την προτίμηση στα mac φίλος. Μια χαρούλα φαγάκι που σέβεται την τσέπη σου. Οι διαγωνισμοί ποιος θα φάει πιο πολλά τσιζ (έχω φτάσει εφτά) θρυλικοί... Όλη η ευρώπα με αυτά τη βγάζει, μόνο εμείς εδώ μια ζωή κολλημένοι με τα γαμογκούντις που και πανάκριβα είναι κι όσες φορές έκανα το λάθος μετά με πόναγε το στομάχι μου όλο το υπόλοιπο βράδυ, μη σου πω και την επόμενη μέρα...

(Ομολογία πίστεως φανατικού μακάκια (no pun intended, που συνδυάζει μακακισμό και εξαπάκετο αναδεικνυόμενος σε είδωλο των απανταχού μακάκηδων, εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο κολλημένος με τα Μακ, αλλά συγχρόνως ψωνισμένος, υποκουλτουριάρης, με περίσσια δηθενιά, που τό' χει το εργαλείο όχι επειδή το χρειάζεται, αλλά γιατί έτσι.

- Πάλι δεν μπορείς να παίξεις;
- Ασταδγιάλα, με τις εφαρμογές για τους μακάκηδες που δεν κάνουν για τα πισιά, το κέρατό μου μέσα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε