Ο όρος αποτελεί ομπρέλα για όλα τα ιπτάμενα έντομα που έχουν βουτήξει στα ποτά όλων μας έστω μία φορά, όσο και να προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε.

-Τι λέει ρε μαλάκα, την πέτσωσες εχτές την σλοβάκα που μου 'λεγες;
-Ου, που να σου λέω. Εκεί που 'χαμε αράξει στην δύση του ηλίου αγκαλίτσα, παραγγέλνω δύο white russian, πίνουμε αρχίζω τα χουφτώματα και ξαφνικά γυρνάει από την ανάποδη και ξερνάει! Τρελαίνομαι εγώ και πριν το καταλάβω έχει πάρει τσάντα, σιγαρέττα και πούλο!
-Τι λες ρε μαν, γιατί έτσι;
-Ε είδα μετά, είχε κάνει ένας μπάμπουρας καμικάζι το σάλτο μορτάλε του στην ποτηριά.
-Χαλάστρα άρρωστο ρεζιλίκι.

(από doodoon, 31/07/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Καμικάζι λεγόταν ο Iάπωνας πιλότος που στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έριχνε το γεμάτο εκρηκτικές ύλες αεροπλάνο, το οποίο οδηγούσε εθελοντικά, επάνω στον εχθρικό στόχο βρίσκοντας ταυτόχρονα και ο ίδιος το θάνατο. Καμικάζι επίσης χαρακτηρίζουμε ένα άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο ή δίκυκλο με πολύ ριψοκίνδυνο τρόπο.

Εδώ μιλάμε, όμως, για ένα μαλακισμένο σπαζαρχιδιστικό έντομο (μυγάκι, κουνουπάκι και λοιπές εντομολογικές δυνάμεις) που έχει θέσει ως ιερό σκοπό της ζωής του να αυτοκτονήσει μέσα στο ποτήρι σου. Κι αφού σου 'χει αποσπάσει την προσοχή κυνηγώντας το, στο τέλος σου χαλάει και το ρόφημα αφού θα βαπτιστεί εκεί μέσα.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια άλλα που έχουν έχουν μάστερ στις ανασκαφές και έχουν στόχο ζωής να εξερευνήσουν τα ρουθούνια σου.

- 'Ασε, χθες πήγα να πιώ καφέ σε ένα ειδυλλιακό σημείο κάτω από δέντρα με βαθιά σκιά κι εκεί που απολάμβανα τη φύση, ξάφνου μου την πέφτει ένα γαμημένο καμικάζι. Όλο περιστρεφόταν γύρω απ' το ποτήρι. Στο τέλος έπεσε μέσ' στον καφέ. Έφυγα βρίζοντας.
- Πάλι καλά που δεν έφαγες κοτσιλόσημο στην καράφλα σου. Κάτω από δέντρα καθόσουν. Κωλόφαρδε!
- Γκρρρρρ!

(από Desperado, 08/02/09)(από alamo, 02/03/10)παλίο αντιεροπορικό για ρίψη καμικάζι (από GATZMAN, 20/07/11)

Βλ. και καμικαζέντομο

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία