Κελεπούρι: από το τουρκικό kelepir, σημαίνει «ευκαιρία». Χρησιμοποιείται για αντικείμενα, τα οποία θα μπορούσε κανείς να αγοράσει, αλλά και ανθρώπους τους οποίους μπορεί να σταμπάρει κανείς για διάφορες χρήσεις («κρεβάτι» με όλες τις παραλλαγές του, γαμπρό/νύφη, πατέρα/μητέρα παιδιών και τα τοιαύτα).

Για αντικείμενα: το κελεπούρι είναι κάτι που συμφέρει να αγοράσει κάποιος, όχι με την έννοια της φτήνιας απαραίτητα, αλλά κατά κύριο λόγο με την έννοια του καλού value for money –σαν να λέμε τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Συχνά η συγκεκριμένη έκφραση συναντάται σε αγγελίες με αντικείμενα προς πώληση, για να γίνει η αγγελία πιο τραβηχτική και να πετύχει τον στόχο της (να ξεφορτωθεί ο έχων το κελεπούρι του).

Για ανθρώπους (άντρες/γυναίκες): κάποιος χαρακτηρίζεται ως «κελεπούρι» δεν σημαίνει ότι είναι «φτηνός», ίσα ίσα, υποδηλώνει ότι πρόκειται για «ευκαιρία» που κανείς δεν θέλει να χάσει.

Η έννοια του κελεπουριού είναι όπως όλες οι έννοιες σχετική, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός. Συγκεκριμένα, το τι ασυνεννοησία υπάρχει μεταξύ των δύο φίλων, στην προκείμενη περίπτωση για το τι χαρακτηρίζει έναν άντρα κελεπούρι, μπορούμε να τα δούμε στα δύο (πραγματικά) τεστ που ακολουθούν –το πρώτο από ανδρικό και το δεύτερο από γυναικείο περιοδικό. Για κάντε και ποστάρετε τα αποτελέσματα να ξέρουμε και μεις με τι κελεπούρια έχουμε να κάνουμε...


Test ανδρικού περιοδικού:

Μπορεί να έχεις την εμφάνιση, το σώμα και την κίνηση, αλλά όταν το κορίτσι χρειάζεται κάτι, μπορείς να της το κάνεις; Μιλάμε για όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σε κάνουν άντρα και που κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται γυναίκα: Η αίσθηση ότι μπορείς να την προστατέψεις ακόμα κι όταν δεν το χρειάζεται. Δες τα παρακάτω σημεία και τσέκαρε αυτά που μπορείς να καταφέρεις με ευκολία ή πιστεύεις ότι κατέχεις. Όταν τελειώσεις, πρόσθεσέ τα και δες το αποτέλεσμα.

Μπορείς να...
1) ...βγάλεις ένα φελλό κρασιού χωρίς να τον σπάσεις και χωρίς να γεμίσεις το κρασί κομματάκια;
2) ...οδηγήσεις και αυτόματα, και χειροκίνητα αυτοκίνητα;
3) ...ρίξεις μπουνιά σε σάκο;
4) ...ανάψεις φωτιά σε τζάκι ή κάμπινγκ χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε χημικού προσανάμματος;
5) ...εξολοθρεύσεις παράσιτα όταν σου ζητηθεί;
6) ...αλλάξεις λάστιχο χωρίς να πάρεις την Εxpress Service;
7) ...φέρεις στην κοπελιά σου ένα ποτό σε ένα γεμάτο μπαρ σε λιγότερο από πέντε λεπτά;
8) ...κάνεις μία γαμήλια πρόποση που δεν τελειώνει σε μπουνιές ή ακύρωση του μυστηρίου;
9) ...ρυθμίσεις ένα σύστημα home theater;
10) ...διαβάσεις και να προσανατολιστείς σε χάρτη;
11) ...ανοίξεις ένα βάζο χωρίς να κάνεις γκριμάτσες ή να βάλεις μαχαίρι;
12) ...βάλεις μπρος ένα αυτοκίνητο με χαλασμένη μίζα;
13) ...ξεμπλοκάρεις ένα σιφόνι χρησιμοποιώντας μόνο ζεστό νερό και βεντούζα;
14) ...βάλεις αποσκευές ενάμισι αυτοκινήτου σε ένα;
15) ...κάνεις τουλάχιστον δέκα έλξεις χωρίς να αρχίσουν να τρέμουν τα χέρια σου;
16) ...αλλάξεις λάδια στο αυτοκίνητό σου;
17) ...ανοίξεις μία μπύρα χωρίς ανοιχτήρι;
18) ...της κάνεις μασάζ περισσότερο από 10 λεπτά χωρίς να βαρεθείς;
19) ...αλλάξεις ασφάλειες στο σκοτάδι;
20) ...κοιτάξεις ένα δωμάτιο και να μαντέψεις το εμβαδόν του κατά προσέγγιση;
21) ...καταφέρεις να συναρμολογήσεις έπιπλα επιτυχώς;
22) ...ψήσεις κρέας όπως το θέλει ο φίλος σου;
23) ...γράψεις χωρίς ορθογραφικά λάθη;
24) ...κάνεις λέι απ και να βάζεις βολές τις περισσότερες φορές;
25) ...φτιάξεις μια βρύση που στάζει;
26) ...παρκάρεις σε πολυσύχναστο δρόμο με την πρώτη προσπάθεια;
27) ...ξεκουμπώσεις σουτιέν με το ένα χέρι;
28) ...χορέψεις έναν απλό χορό;
29) ...διαπραγματευτείς καλύτερη τιμή σε καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;
30) ...της φτιάξεις ένα επαρκές κοσμοπόλιταν, τσοκοτίνι, ή κάποιο άλλο εντελώς κοριτσίστικο κοκτέιλ, που δεν θα ήθελες ποτέ να σε δουν να πίνεις; 31) ...κάνεις 10 μέτρα μακροβούτι;
32) ...τυλίξεις ένα δώρο;
33) ...συμβουλευτείς ένα χάρτη στην αρχή του μονοπατιού και μετά να βρεις το δρόμο σου μέσα από το δάσος σαν Ινδιάνος ανιχνευτής;
34) ...κόψεις ξύλα με τσεκούρι;
35) ...κάνεις καλό σπάσιμο στο μπιλιάρδο;
36) ...βρεις ταξί σε ώρα αιχμής;
37) ...δέσεις γραβάτα με δύο διαφορετικούς κόμπους;
38) ...πιάσεις και να πετάξεις ένα φρίσμπι;
39) ...φτιάξεις μία απλή βιβλιοθήκη μετά από επίσκεψη στον ξυλουργό;
40) ...τεμαχίσεις ένα κοτόπουλο σωστά;
41) ...τραγουδήσεις τουλάχιστον ένα καραόκε κομμάτι (ακόμα κι αν σε βάλουν με το ζόρι πάνω στη σκηνή);

Αν συγκέντρωσες...
...0-18: Ηρθε η ώρα να ξεκινήσεις δραστηριότητες και να εμπλουτίσεις τον κόσμο σου. Ταξίδεψε, διάβασε, άλλαξε παραστάσεις και τα πράγματα θα φτιάξουν.

...19-31: Μόλις πέρασες τη βάση. Έχεις πολλά καλά στοιχεία. Έχεις, όμως, ακόμη δρόμο μπροστά σου μέχρι να μπορέσεις να ρίξεις τη γυναίκα των ονείρων σου.

...32-41: Συγχαρητήρια, είσαι ένας πραγματικός άντρας (σ.ς. Κελεπούρι). Γιατί το έχεις ψάξει. Γιατί παίζεις και βλέπεις αθλήματα. Πάνω απ' όλα, γιατί πάντοτε καταφέρνεις να τη ρίξεις.


Test γυναικείου περιοδικού:

Ο άντρας-κελεπούρι και πώς τον ξεχωρίζεις:

Ο καλός σου είναι ταύρος στο κρεβάτι. Όμως, εσύ συνεχίζεις ν' αναρωτιέσαι μήπως πέραν του σεξ, μπορεί να αποδειχτεί και ιδανικός σύντροφος. Αν αμφιβάλλεις για το κατά πόσο ο αγαπημένος σου αποτελεί το πρότυπο του τέλειου άντρα, «του σωστού, του πρόστυχου, του έξυπνου, του γοητευτικού», υπάρχουν δέκα γνωρίσματα που θα σε κάνουν να καταλήξεις. Μέτρα πόσα απ' αυτά διαθέτει ο αγαπημένος σου, και μάθε αν πέτυχες κελεπούρι, ή αν ο θησαυρός σου είναι σκέτο... κάρβουνο.

  1. Έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Γελάει με τα αστεία σου και δεν σε αποκαλεί χαζή ή ηλίθια, όπως κάνουν οι περισσότεροι για να σου την σπάσουν. Αν τα αστεία που κάνεις είναι πράγματι χάλια, δεν σε διορθώνει αλλά συνεχίζει να γελάει για να σε βλέπει χαρούμενη.

  2. Διαθέτει φοβερή προσωπικότητα (και ακόμα πιο φοβερούς μηρούς) και διακρίνεται για την εργατικότητά του, τόσο στη δουλειά του, όσο και στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη σχέση σας.

  3. Έχει πολλούς φίλους. Αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεχωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στην οικογένεια (εσένα εννοούμε) και τους φίλους και να βάζει τις σωστές προτεραιότητες (και πάλι εσένα εννοούμε).

  4. Σε αφήνει να πληρώνεις σε κάποια από τα ραντεβού ή τις εξόδους σας και δεν κάνει τον χορτασμένο σε περίπτωση που ξεμένει από μετρητά. Έπειτα, στη διάρκεια του κάθε ραντεβού, είναι πραγματικός ιππότης. Δεν ξεχνά να σου ανοίγει την πόρτα (στο αυτοκίνητο, στο εστιατόριο, στο διαμέρισμα) και να πληρώνει όλα τα έξοδα του σπιτιού.

  5. Ξέρει να βάζει πλυντήριο σωστά, χωρίς να μπερδεύει τα τζην με τα λινά, τα μάλλινα με τα βαμβακερά και τα λευκά με τα χρωματιστά ρούχα. Τέλος, δεν ξεχνά ότι το λευκαντικό μπαίνει μόνο στα λευκά και το μαλακτικό σε όλες τις πλύσεις.

  6. Ξέρει πως δεν πρέπει να πετάει τις υγρές πετσέτες του στο πάτωμα. Όταν εσύ κάνεις μπάνιο, πάντα σε περιμένει στην πόρτα για να σε σκουπίσει με την πιο απαλή πετσέτα.

  7. Μπορεί να ξυρίσει τα πόδια σου, χωρίς να σε κόψει.

  8. Δεν ξεχνάει ποτέ πως πρέπει να σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας πριν την ανάγκη του και να το κατεβάζει μόλις τελειώσει.

  9. Έχει μάτια μόνο για εσένα και δεν έχει σκεφτεί ούτε να κοιτάξει άλλη γυναίκα (μπροστά ή πίσω από την πλάτη σου). Είναι πιστός και σε κοιτάει ονειροπόλα μέσα στα μάτια μετά το τρίτο ραντεβού, μετά από τρία χρόνια γάμου, ακόμα και μετά την εικοστή σας επέτειο.

  10. Ξέρει πότε υποφέρεις και σε κρατάει αγκαλιά χωρίς να κάνει περιττές ερωτήσεις. Γνωρίζει πως πονάς, σε αφήνει να κλάψεις με την ψυχή σου και περιμένει να του μιλήσεις εσύ πρώτη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Η ετυμηγορία

Από 0 έως 3 ναι: αγαπητή μου, πάμε γι' άλλα. Αν ο καλός σου δεν διαθέτει ούτε ένα από τα παραπάνω γνωρίσματα, σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός σύντροφος, ούτε για εσένα, ούτε για καμία. Αυτό σημαίνει πως γαμπρό δίπλα σου στην εκκλησία δεν τον βλέπω, κι ας διαθέτω ζωηρή φαντασία. Παρ' όλα αυτά, αν είναι άσσος στο κρεβάτι, προτείνω να τον ξεζουμίσεις όσο θέλεις και όσο δεν καίγεσαι για κάτι πιο σοβαρό και του δίνεις την κόκκινη κάρτα, αργότερα.

Από 4 έως 7 ναι: βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Τον αγαπάς και σίγουρα σε αγαπάει και με το παραπάνω. Όμως, για να αγγίξει το αγοράκι σου την τελειότητα, πρέπει να μοχθήσει. Μην τον λυπάσαι, προπόνησε τον, τσιτσίρισε τον, κάν' τον Τέλειο. Θα σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά έχει τα φόντα να γίνει ο Εκείνος που ονειρεύεσαι. Αν νιώσει πως κουράζεται στο κυνήγι της τελειότητας, εμψύχωσε τον. Είσαι μια τέλεια γυναίκα και θέλεις τον καλύτερο δίπλα σου.

Από 8 έως 10 ναι: εσύ κλείνεις εκκλησία, εκείνος βγάζει τις άδειες και εμείς αναλαμβάνουμε την οργάνωση του γάμου. Περιττό να σου πούμε ότι χτύπησες τζακ-ποτ, το έπιασες το κελεπούρι και το καλό που σου θέλω, κράτησέ τον με νύχια και δόντια. Και μην το αργείς. Γιατί θα το μυριστεί τον τυχερό σου καμία άλλη και θα έχουμε μαλλιοτραβήγματα.


Από τα δύο ανωτέρω τεστ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, οι άντρες δεν έχουν ιδέα για το τι θέλουν οι γυναίκες. Ααατα.

Παράδειγμα 2:
Η μάνα, η κόρη, η ξαδέρφη, η φίλη της + η προξενήτρα

Προξενήτρα: Αχ τέτοια παλικάρια είναι δυσεύρετα Ευμορφία μου, κελεπούρι σκέτο, ό,τι πρέπει για την Αφροδίτη μας, μοναχοπαίδι, λεφτά, περιουσία, σπουδαγμένος στην Αμερική, με ντοκτορά, έχει φεράρι, ταξιδεμένος, στα καλύτερα θα την έχει.

Μάνα: Ακούς Αφροδίτη; Ακούςςςς;;; Αυτός είναι άνθρωπος για σένα, όχι κάτι ψωραλέοι που μπλέκεις...

Κόρη (χασμουριέται): Άσε με ρε μάναααααα, αφού σας έχω πει είμαι μικρή ακόμα, ούτε τα σαράντα δεν έχω κλείσει, άσε που τα προξενιά είναι μπανάλ. Και στην τελική τι σκατά κελεπούρι είναι, που βάζει να του βρουν γυναίκα, κουσούρι θα 'χει...

Ξαδέρφη στην προξενήτρα (ενθουσιασμός): Κυρία Νίτσα μου, να το γνωρίσουμε κι εμείς ρε συ το κελεπούρι, αφού δεν θέλει η Αφροδίτη.

Προξενήτρα στην ξαδέρφη: Τι είναι φτούνα αυτά που λες παιδάκι μου, η Αφροδίτη κοντεύει τα σαράντα και το ράφι κοντεύει να σπάσει από το βάρος, σκάσε, να κοιτάξεις τα μαθήματά σου εσύ που θες γκομενιλίκια στην ηλικία σου, άιντε.

Ξαδέρφη στην φίλη ψιθυριστά: Κοιμήσου εσύ ρε μοσχάρι Αφροδίτη και θα το τυλίξω το κελεπούρι σε dt εγώ.

Φίλη στην ξαδέρφη ψιθυριστά: Πόσο καριόλα μπορεί να είσαι μωρή, σε παραδέχομαι, πρότυπο είσαι, πρότυποοοοο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι άντρας - κελεπούρι για μια γυναίκα:

  1. φίλος
  2. σύντροφος
  3. εραστής
  4. αδελφός
  5. πατέρας
  6. δάσκαλος
  7. εκπαιδευτής
  8. μάγειρας
  9. μαραγκός
  10. υδραυλικός
  11. μηχανικός
  12. διακοσμητής εσωτερικών χώρων
  13. στιλίστας
  14. σεξολόγος
  15. γυναικολόγος/μαιευτήρας
  16. ψυχολόγος
  17. ψυχίατρος
  18. θεραπευτής
  19. τολμηρός
  20. τακτικός
  21. καλός πατέρας
  22. πολύ καθαρός
  23. συμπαθητικός
  24. αθλητικός
  25. στοργικός
  26. προσεκτικός
  27. ιππότης
  28. έξυπνος
  29. οραματιστής
  30. δημιουργικός
  31. γλυκός
  32. δυνατός
  33. κατανοητικός
  34. ανεκτικός
  35. ευσυνείδητος
  36. φιλόδοξος
  37. ικανός
  38. θαρραλέος
  39. αποφασιστικός
  40. έμπιστος
  41. γεμάτος σεβασμό
  42. παθιασμένος
  43. αβρόφρων
  44. πολύ πλούσιος
  45. να αγαπάς τις αγορές
  46. να μην γκρινιάζεις
  47. να μην της είσαι βάρος
  48. να μην κοιτάζεις άλλες
    Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσέξεις πολύ να
  49. μην είσαι ζηλιάρης αλλά ούτε και αδιάφορος
  50. να τα πηγαίνεις καλά με την οικογένειά της αλλά
    να μην αφιερώνεις στην τελευταία περισσότερο χρόνο απ' ό,τι σε αυτή.
  51. να της αφήνεις το χώρο της αλλά να δείχνεις ανήσυχος για το πού πηγαίνει.
    Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό:
  52. να μην ξεχνάς ημερομηνίες: - επετείων (γάμου, αρραβώνων, πρώτης συνάντησης...) -πτυχίου (αν υπάρχει) - ονομαστικής εορτής (αν υπάρχει) - τελευταίας περιόδου.

Δυστυχώς ακόμη κι αν ανταποκρίνεσαι πλήρως στις παραπάνω απαιτήσεις, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% πως θα την κάνεις ευτυχισμένη, διότι μπορεί να αισθανθεί φυλακισμένη σε ένα βίο αποπνικτικής τελειότητας από τον οποίο να θελήσει να απελευθερωθεί δραπετεύοντας με το πρώτο κωλόπαιδο που θα παρουσιασθεί μπροστά της.

Ίσως γι' αυτό ο Θεός (μεγάλη η Χάρη Του) είπε: «αγάπα την » αλλά δεν είπε «κατανόησέ την».

Για να είσαι γυναίκα - κελεπούρι για έναν άνδρα:

  1. κάθισέ του.
  2. μη του τα πρήζεις.

Βέβαια, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί μια γυναίκα - κελεπούρι απ' ό,τι ένας άνδρας - κελεπούρι, για λόγους, βλέπε παραπάνω.

Μήτσος: Μένιο, είδες τη λίστα του slang.gr; Πώς βαθμολογείς Λάουρα και Λίλιαν, τις δυο γυναίκες της ζωής σου;
Μένιος: Από μισό κελεπούρι η καθεμιά! Η Λάουρα μου κάθεται και μου τα πρήζει. Το Λίλιαν δεν μου κάθεται και δεν μου τα πρήζει. Μαζί κι οι δυο τους είναι η απόλυτη γυναίκα-κελεπούρι!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία