#1
soulto

στο πνίγω το λαγουδάκι

  • Τον πιάνει τον λεβιέ

"Κατά τη γνώμη σου λοιπόν" είπε χαμογελώντας ο ταγματάρχης Σάγκνερ και δίνοντας πίσω του Μπύγκλερ το τετραδιάκι του "η μάχη του Τρούτνοφ έπρεπε να γίνει μονάχα στην περίπτωση που το Τρούτνοφ βρισκότανε σε πεδιάδα. Τι λές βρε χαφταλεύρα?![...]

Γιάροσλαβ Χάσεκ Ο καλός στρατιώτης Σβέικ, σε κεφάτη και γουστόζικη μετάφραση της Ρενέ Ψυρούκη.

#3
soulto

στο Πρώτη φορά Αριστερά

#4
soulto

στο μιλφάρα

"είσαι ελίτ, μπέιμπι, και μόνο η ελίτ μπορεί να έχει μια μιλφάρα με ερμές τσάντα, και να πηγαίνει το βράδι της εκλογής του να δειπνήσει οικογενειακά σε χαίστικο μπαρ-ρέστοραντ με τζαμαρίες για να μας γράφουν και οι κάμερες". Θέλω να πω, το στυλ Ομπάμα και Τριντώ δούλεψε καλά στον κόσμο του αμερικανικού ονείρου (και πάλι μόνο όταν έρρεε το χρήμα), αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σε κοινωνίες του Παλαιού Καθεστώτος όπως οι ευρωπαϊκές. Ταυτίζεται ίσως ο 30άρης από καλή οικογένεια που μένει βία μέχρι το 20ο διαμέρισμα των Παρισίων, και που κάνει τις δικές του προβολές για το πως θέλει να είναι, αλλά για τους υπόλοιπους τι σηματοδοτεί;

φβ

#5
donmhtsos

στο Τεεεε

Χθὲς, πάντως, κέρδισε

#6
patsis

στο κοοπτάτσια

Από εδώ:

Ισχνές έως ανύπαρκτες εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες: κοπτάτσιες· εξουθενωτική αντιμετώπιση διαφωνούντων· «εκλογή» με υπόδειξη της καθοδήγησης ή –το νέο φρούτο- από εισήγηση «ε π ι τ ρ ο π ή ς π ρ ο τ ά σ ε ω ν» εκλογής· διαμόρφωση της γραμμής στους «απάνω» και αποστολή της στους «κάτω»· παρακομματικές διαδικασίες κτλ.

Δημήτρης Φύσσας. Από το περιοδικό «Αντί» τ. 282, Παρασκευή 1 Μαρτίου 1985, στις σελίδες ‘Διάλογος’

#7
ironick

στο φραπουτσίνο

και ΝΑΙ, υπάρχει!

#8
soulto

στο ελληναράς

[...] Είναι η διαφορά της ψωροκώσταινας από τη σημερινή Ελλάδα. Στην ψωροκώσταινα ο αμόρφωτος ήθελε να μορφωθεί. Στη σημερινή Ελλάδα ο αμόρφωτος όχι μόνον περιφρονεί τη μόρφωση αλλά την αντιμετωπίζει με τη βροντώδη αυτοπεποίθηση του Ελληναρά που περιφρονεί ό,τι δεν καταλαβαίνει.

Πηγή εδώ

#9
soulto

στο προμίλφ

Αχαχαχαχ Ξη, τώρα το είδα! Είσαι λεπιδοπτερολόγος με διδακτορικό!

And if my grandmother had ballbearings she would be a skateboard.

#11
soulto

στο θεσσαλονικιώτικα

συνειρμικα με ηρθε ο Πατεραc Ανθιμοc στο μυαλό.

Πηγή τουΐ

#12
soulto

στο νιοράντες

Ο «νιοράντες» πρωθυπουργός κι οι «νιοραντιές» του.

Σημ.: Όπως φαίνεται στο άρθρο, έχει δίκιο ο έλεκτρον κι ο χότζας

#13
donmhtsos

στο Τιλτάρισμα

Σχετικὸ καὶ τὸ βαράω τιλτ

#14
soulto

στο ωμ

ΟΜΜΜΜΜ.... να μην ξεχάσω ντομάτες ΟΜΜΜΜΜΜ .... και άνιθο για το τζατζίκι ΟΜΜΜΜΜΜΜ..... και να πάω για κούρεμα... ΟΜΜΜΜΜΜ.....

#15
donmhtsos

στο Τέντας

Καλημέρα dryhammer. Μήπως θέλει νὰ πεῖ συνοφρυωμένος καὶ ὄχι σμιχτοφρύδης. Ἄς ἀπαντήσει ὁ συντάξας τὸ λῆμμα. Γιατὶ ἔτσι ὅπως εἶναι διατυπωμένο δημιουργεῖ εὔλογα ἐρωτήματα.

#16
dryhammer

στο Τέντας

λεζάντα εικόνας

#17
dryhammer

στο Τέντας

"τα φρύδια του είναι ενωμένα και μοιάζει μέ πρεζάκια"... Μπαρδόν;

#18
soulto

στο και καλούα

Λέγεται και το 'πας καλούα;'

#19
soulto

στο οχράνες

Συμφωνώ (δραμινή γιατί), επιδοκιμάζω, σε συγχαίρω! Κούdος!

#20
Bender_

στο Αστραγαλέτος

ένα μάτσο φλώροι!

Δεν είναι συνώνυμο και το "ο κουμπάρος την κουμπάρα δυο φορές την εβδομάδα";

#22
soulto

στο στο(ν) γάμο σου

Συμφωνα με την πονηρή παροιμία, «ο κουμπάρος την κουμπάρα δυο φορές την εβδομάδα» -φυσικά πρόκειται για συκοφαντία, αφού συνήθως ύστερα από ένα διάστημα η συχνότητα αραιώνει. Στην περίπτωση αυτή, πάντως, δεν παίζουν τις κουμπάρες.

"συκοφαντία" (αχαχαχαχα)

#23
soulto

στο -άδικο

«Ήταν [το Μετς] μια αραιοκατοικημένη περιοχή που ιδρύθηκε από τον Κάρολο Φιξ, ο οποίος έφτιαξε εδώ την πρώτη του ζυθοποιία. Την ονόμασε Μετς από την ομώνυμη πόλη της Αλσατίας, που φημιζόταν για την μπίρα της. Φτωχοί εργάτες από την Κέα (Τζια) ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής, η οποία έως το 1860 λεγόταν και Βατραχονήσι από τα πολλά βατράχια λόγω του ποταμού Ιλισού, αλλά και Παντρεμενάδικα, καθώς έρχονταν ζευγαράκια»

Πηγή εδώ

#24
soulto

στο βασανάκι

βάσανος, η
(αρχαία λέξη, αιγυπτιακής προέλευσης, που δήλωνε τη «λυδία λίθο» με την οποία ελέγχεται η γνησιότητα τού χρυσού αλλά και την εξονυχιστική εξέταση για κάτι. Η λέξη εξελίχθηκε τους μεσαιωνικούς χρόνους σημασιολογικά και γραμματικά στη λέξη το βάσανο «ταλαιπωρία, επώδυνο μαρτύριο») = εξονυχιστικός έλεγχος για να εξακριβωθεί η αλήθεια ή η αξία π.χ. «Η διαδικασία τής εκλογής τού νέου προέδρου θα τεθεί υπό την βάσανο τής δικαστικής διερεύνησης για να ελεγχθεί η νομιμότητά της»

Πηγή fb

#25
soulto

στο σανό

Ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ;
Για λοβοτομή, πατήστε 1
Για δώρο σανό, πατήστε 2
Για ευθανασία, πατήστε 3

Πηγή τουΐ

-Πεθαίνοντας στη Χαλκιδική: Δεύτερος θάνατος εν αναμονή του ασθενοφόρου
-Ασθενοφόρο στη Χαλκιδική, δεν έχει.

Πηγή τουΐ

#27
soulto

στο ολέο

Ντράγκι ολέο Ντράγκι ολέο δώσε τον ELA να τα γαμήσουμε σου λέω. #Draghi

Πηγή τουΐ

#28
soulto

στο γιόλο

Μονος για καφε, γιατι αν οχι γιολο το καλοκαιρι Χαλκιδικη στα 33 μας, ποτε;

Πηγή τουΐ

#29
soulto

στο γκαζμάς


Μας πέταξε τα μάτια έξω πάλι. Θρυλικός γκαζμάς (ΕΔΩ)

#30
soulto

στο γκάβλα

Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ότι οταν δόθηκε η ευκαιρία δεν έγινε σοσιαλιστική. Κάτι γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούσε, κάτι γιατί ο Στάλιν δεν μας ήθελε, κάτι γιατί οι Δυτικοί μας ήθελαν, μείναμε στον ελεύθερο κόσμο. Αυτή αποτυχία μας έμεινε στο υποσυνείδητο και σε κάθε στραβή τη φέρνουμε στην επιφάνεια. Ας ευχηθούμε ότι αυτοί οι τελευταίοι εκπρόσωποι της Αριστεράς θα τα καταφέρουν και θα σκοτώσουν για πάντα τη βαθύτερη γκάβλα του Έλληνα για σοσιαλισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Πηγή φβ