LOL (Laugh out loud) -> ΓΕΔ (Γελάω έξω δυνατά)

credits: Itta Pupu

#2
Kraou

στο κοντά, αλλα όχι Δελφοί

Σουρ, είπαμε ελεύθερες αποδόσεις, ο πρώτος λόγος είναι η ευηχία. Ο δεύτερος είναι ότι στα ελληνικά ο συνταγματάρχης είναι και συνώνυμο με τη φλαταδούρα. Σε αυτή τη περίπτωση η πρόταση θα ήταν διφορούμενη και εμείς ουδεμία σχέση έχουμε με προστυχιές και υπονοούμενα.

#3
Kraou

στο τζι

Συνηθίζεται και σε γκέκιφαϊντ βερζιον, "γου".

Μονάδα μέτρησης μάζας, λίγο σεβασμός στα φυσικά μεγέθη το στανιό μου μέσα.

#5
Kraou

στο Στο Καρόζο

Πιο πιθανό να προέρχεται από το ιταλικό carrozzo, carrozza (εξού και το καρότσα) το οποίο περιγράφει ένα κάρο, ένα βαγόνι ή γενικά κάτι ογκώδες που "σέρνεται πίσω". Εξάλλου στα ιταλικά το carrozzata χρησιμοποιείται και για να περιγράψει γυναίκες με καμπύλες (κωλάρα).

#6
Kraou

στο ζαφείρια

Ντίνο ε-ξαι-λαν! Τσέκαρε και το σάμαλι. Ο ορισμός σου με βοήθησε να το προσδιορίσω.

#7
Kraou

στο νέτο

Προτιμώ την παραλλαγή με δύο τ όπως αναφέρεται και στα σχόλια εδώ. Η εκδοχή με ένα τ νομίζω πρέπει να δοθεί στο νέτα.

#8
Kraou

στο μουνέτο

Επίσης και νέττο ή νεττάκι.

#9
Kraou

στο δερμάτινος

Nαι οι αμερικάνοι rubber και τα αγγλάκια δουλεύουν και το johnny, jimmy, frenchie κτλπ. "The rubber vulcanization process was invented by Charles Goodyear in 1839, and patented in 1844.The first rubber condom was produced in 1855", από wiki. Tους πήρε δέκα χρονάκια πάντως να σκεφτούν να το βάλουν στο πούτσο τους, περίεργο.

Τέλος πάντων, το δερμάτινος στα ελληνικά το συνδυάζεις συνειρμικά στο μυαλό σου και με τα δερμάτινα μπουφάν και από κει με μαγκιά και αλητεία, οπότε βγάζει γούστα. Δημιουργήθηκε καλοκαίρι του 2014 στην Ίο.

#10
Kraou

στο Κίτρινη φυλή

Επίσης το πιο αγοραίο "κιτρινιάρα". Έχω ακούσει και ταρίφες να αποκαλούν ο ένας τον άλλον έτσι κατά την οδήγηση (Που 'σαι μωρή κιτρινιάρα!).

#11
Kraou

στο χράπα-χρούπα

txc-γεύση του μένους https://youtu.be/Eo5azksAfBE?t=2m31s

#12
Kraou

στο τραμπάκουλας

Η ομοιότητα του χαρακτήρα του Χάρρυ Κλυν με τον γνήσιο τραμπάκουλα Μιχάλη Ταμήλο είναι τρομακτική.

https://www.youtube.com/watch?v=ky9sFy8nrSo

#13
Kraou

στο μούλος

Από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη, (Μυθ)ιστορία των βαρβάρων προγόνων των σημερινών ευρωπαίων: << Οι ωραίοι λαοί είναι οι νόθοι λαοί. Όλοι οι μιγάδες άλλωστε είναι ωραίοι. Έχετε δει κουβανέζα ή βραζιλιάνα μουλάτα; Θα σας κοπούν τα πόδια, αν είστε μερακλήδες. (Η μουλάτα και το μουλάρι, που είναι λατινική λέξη, έχουν την ίδια ρίζα. Και οι δύο λέξεις σημαίνουν μιγάς, ανάμεικτος)>>

#14
Kraou

στο τζιτζιλί-μίτζιλι

Εναλλακτικά, τζιτζιλομίτζιλα.

Δε νομίζω ότι αξίζει να γίνει νέος ορισμός γι αυτό, οπότε απλά θα αναφέρω εδώ το "τσαμπατσούμπα" το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι μεγεθυντικό του τσάμπα αντίστοιχο του γκολ-γκολούμπα, ψωλή-ψωλούμπα κτλπ.

#16
Kraou

στο δροσοπεζούλας

Μπράβο, ο αγαπημένος μου ορισμός, παρακαλώ συνεχίστε! Είμαι φαν του πολυτονικού και μ' αρέσει αυτό το παιχνίδισμα ανάμεσα στη δημοτική και την καθαρεύουσα σε στυλ Εμμανουήλ Ροΐδη.

#17
Kraou

στο αρκουδέας

Μια σημείωση για τα πρακτικά εδώ, Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε 27-5-2017 (99) και ο Λεβέντης είναι στη βουλή! Ζούμε κοσμοϊστορικά σκηνικά...

#18
Kraou

στο περτσινώνω

Από το τουρκικό perçin. Επίσης γνωστό ως πριτσίνι και το εργαλείο που το τοποθετεί λέγεται πριτσιναδόρος - μιλάμε για σλανγκία κορυφή.

Προέρχεται από το τουρκικό perçin. Συγκεκριμένα αδυνατώ να βρώ ιταλική λέξη percini. To αντίστοιχο ιταλικό είναι chiodo/rivetto, καμία σχέση δηλαδή.